Jelenlegi hely

Augusztus végétől érvényesek a szeptember havi bérletek a Tüke Busz Zrt. járatain

A szeptemberi iskolakezdés zavartalan biztosítása és megkönnyítése érdekében - a Volán és a MÁV gyakorlatához hasonlóan - a Tüke Busz Zrt. a 2019. szeptember hónapra érvényes valamennyi, összvonalas típusú bérletet a helyi autóbuszjáratokon 2019. augusztus 28-án üzemkezdettől elfogadja.

 A Tüke Busz Zrt. díjszabási tájékoztatójában szereplő összvonalas havi bérlet, a kisgyermekes és szociális bérlet, a polgárőr bérlet, a közfoglalkoztatottak 30 napos bérlete, a mentős bérlet, a tanuló/nyugdíjas bérlet valamint a szeptember I. félhavi bérletek íly módon 2019. augusztus 28-ától utazásra felhasználhatók és érvényesek.

Mentős bérletet, valamint kisgyermekes és szociális bérletet vezet be 2019. augusztus 1-jétől a Tüke Busz Zrt.

 

Új bérlet típusokat vezet be 2019. augusztus 1-jétől a Tüke Busz Zrt. A mentős havi bérlet, valamint a kisgyermekes és szociális bérlet
4 200 Ft-ért váltható a bérletpénztárakban. Bérletváltáskor az utasnak dokumentumokkal kell igazolnia, hogy kedvezményes bérletváltásra jogosult.

Az Országos Mentőszolgálat Pécsett szolgáló munkatársai által használható bérlet (mentős bérlet) egy havi, valamennyi járaton korlátlan számban igénybe vehető utazásra jogosít. A mentős bérlet igénybevételére olyan, az Országos Mentőszolgálat Pécs város területén működő szervezeti egysége állományába tartozó, Mentő dolgozói igazolvánnyal rendelkező, a bérletváltást megelőzően legalább egy éves folyamatosan ilyen státuszú személyek jogosultak, akiknek diák-és nyugdíjas, vagy polgárőr kedvezményre való jogosultságuk nem áll fenn. A jogosultság az Országos Mentőszolgálat (vagy annak helyi szervezeti egysége) által kibocsátott igazolvány bemutatásával igazolható bérletvásárláskor. 
A mentős bérlet mentős igazolvánnyal, vagy mentődolgozói munkáltatói igazolással használható.

Jelenleg kisgyermekes bérletváltására jogosultak azok a pécsi lakosok is, akik ápolási díjat vesznek igénybe a 18. életévüket be nem töltött, tartósan beteg gyermekük ápolásához. Ezen kedvezmény kiterjesztésre került, így 2019. augusztus 1-jétől a súlyosan fogyatékos személyek ápolása után ápolási díjra jogosult személyek is igénybe vehetik. Ezzel egyidejűleg a kisgyermekes bérlet megnevezés kisgyermekes és szociális bérlet megnevezésre változik. A kisgyermekes és szociális bérlet egy havi, valamennyi járaton korlátlan számban igénybe vehető utazásra jogosít. A kisgyermekes és szociális bérlet igénybevételére valamennyi pécsi lakhellyel rendelkező, a családok támogatásáról szóló 1998. évi LXXXIV. törvény által meghatározott GYED, GYES, GYET, CSED ellátásban részesülők jogosultak. Jogosultak továbbá azok a pécsi lakhellyel rendelkező személyek, akik a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény alapján ápolási díjra jogosultak. A jogosultság a Magyar Államkincstár, illetve – az ápolási díjra való jogosultság esetén – az illetékes járási hivatal által kiállított határozat bemutatásával igazolható bérletvásárláskor. A kisgyermekes és szociális bérlet bérletigazolvánnyal együtt használható.
A bérletigazolvány kiváltásához egy darab 6 hónapnál nem régebbi, sima hátterű – más célra még nem használt, – 3,5 x 4,5 cm-es, jó minőségű igazolványkép szükséges. A képen más személy(ek) vagy tárgy(ak) nem lehet(nek). 
A tulajdonos kinézetében történt jelentős változás esetén javasolt a bérletigazolványt kicserélni (a mindenkori kezelési díj ellenében). Amennyiben olyan módon megrongálódott a bérletigazolvány, hogy utazásra nem használható, mert a tulajdonosa nem felismerhető, illetve az érvényessége nem állapítható meg, új bérletigazolványt kell készíttetni.
A kisgyermekes és szociális bérletigazolvány érvényességi idejét új bérletigazolvány kiállítása esetén a kiállítás napjától, meglévő bérletigazolvány érvényességi idejének meghosszabbítása esetén a hosszabbítás napjától kell számítani. Az érvényességi idő az alábbi 3 határidő közül a legközelebbi:
A kisgyermekes és szociális bérletigazolvány érvényességi ideje legfeljebb:

  • 6 hónap lehet;
  • a juttatás folyósításának várható határidejéig terjedhet;
  • a lakcímbejegyzésnél szereplő érvényességi időig tarthat, amennyiben a pécsi lakcím tartózkodási helyként érvényességi idővel került feltüntetésre.

Forrás: tukebusz.hu

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Kincsre bukkantam, avagy hogyan táplálták anyáink 40 éve csecsemőiket

Kincsre bukkantam, avagy hogyan táplálták anyáink 40 éve csecsemőiket

Sokan mondják, hogy 6 hónapos kor előtt kizárólag anyatejet szabad adni a babának, mások meg azt, hogy már 3 hónaposan is elkezdhető a hozzátáplálás.
Az első itthoni vakációs nap margójára… avagy hogyan boruljunk ki már az első napon

Az első itthoni vakációs nap margójára… avagy hogyan boruljunk ki már az első napon

Alig várod, hogy elkezdődjön a vakáció, és végre együtt legyél a gyerekekkel. Tele vagy kreatív ötletekkel, ideákkal... aztán a nap végén már visszaszámolsz az első óvodai vagy tanítási napot várva. Ismerős?
A legjobb házi praktikák napégésre - Az Aole vera az új tejföl?

A legjobb házi praktikák napégésre - Az Aloe vera az új tejföl?

„Kend be vékonyan tejföllel!” – Ez nem egy ételrecept részlete, hanem nagyanyáink kedvenc praktikája napégésre, ami lassan kimegy a divatból és feledésbe merül. A helyét átvette az Aloe vera – nem véletlenül.
Lencsesaláta

Lencsesaláta

Vajon ez kinek a kedvence? Nem árulom el, de szerintem ő bevallja. "Csináltam lencsesalit." "Jöhet!"
Ugrás az oldal tetejére