Jelenlegi hely

Az ajándékozás öröme

Ki ne várta volna gyermekkorában dermesztően hideg decemberi napon a Jézuskát. Ahogyan a poronty izgatottságában szinte képtelen 1 percig egy helyben maradni, úgy az ünnepi készülődés szülőként igencsak komoly feladat elé állíthat bennünket, nem beszélve arról, hogy mekkora dilemmával szembesülhetünk, milyen ajándékkal lepjük meg gyermekünket. Mielőtt hatalmas összeget áldoznánk e célra, gondoljunk bele, megannyi gyermek számára ez nem adatik meg. Több olyan családot regisztráltak már az országban, akik sajnálatos módon azt sem engedhetik meg
maguknak, hogy az ünnepek beálltával meleg ételt fogyasszanak, vagy ragyogó karácsonyfával várják a szentestét.

A kormány, az elmúlt években, több lépcsőben is módosította a családi adókedvezményeket, ezzel nemcsak az újonnan családot alapítani vágyók, hanem a rászoruló lakosság pénzügyi helyzetén, ún. adókedvezményekkel igyekszenek segíteni. Elosztásuk a vállalt gyermekek számától függően növekszik, így például, ha figyelembe vesszük a 2018-as 2.500 forintos további módosítást, ennek köszönhetően a kétgyermekes családok esetén már mintegy 17.500 forintnyi adókedvezmény állhat a szülők rendelkezésére, evégből, már a nagycsaládosok is relatíve folyamatos megtakarítással élhetnek. Amennyiben csak az egygyermekes családok havi szintű 10 ezer forintját tekintjük „alapként”, úgy 12 hónap leforgása alatt csaknem 120 ezer forinttal egészíthetjük ki gyermekünk oktatását, élelmezését, ruháztatását. E kormányzati törekvés ellenére, még mindig jelentős mérvű a szerény, nélkülözésre kényszerülő gyermekek aránya, legyen szó határon innen és határon túli megközelítésről. Napjainkban ugyanis a Kárpátaljai magyarok között mintegy 1.600 igen nehéz sorsú, árván maradott gyermekről van tudomásunk, amelyre a határon túli magyar anyanyelvű lakosság csökkenése sincs igazán kedvező hatással, de a szuverenitásnak egyik majdhogynem legfőbb tényezője, a szétszórt népesség fennmaradásában keresendő.

A probléma kezelését ugyanakkor számos országbeli szeretetszolgálat, árvaház és egyéb alapítvány elkezdte keze ügyébe venni, ennek köszönhetően személyi jövedelemadónk 1 %-ával, vagy segélyszámokra küldött üzenetekkel járulhatunk anyagilag hozzá, hogy az igazán rászoruló családok gyermekei, netán szülők és testvérek nélküli gyermekek egyaránt hozzájuthassanak a szükséges létfontosságú élelemhez, normál lakhatási körülményekhez. A karácsony is pont azon ünnepek közé sorolható, ahol a segélyszervezetek céljainak, egyben munkájának, mintegy közvetlen segítséget nyújthatunk egyes bevásárlóközpontokban. Tekintve, hogy ilyenkor tartós élelmiszert várnak a velük együtt érző személyektől, családoktól, vásárlásunkat követően személyesen is képesek vagyunk támogatni őket a vásárolt termékekkel, így mindazok, akik esetleg bizalmatlanságot támasztanak a támogatások felhasználásának módjáról, úgy ez egy nagyszerű ténye annak, hogy biztosra vehetjük, a felkínált élelmiszer biztos kézbe kerül. E szervezetek, rendszerint bármilyen jelképes összeg felajánlását örömmel fogadják, így önzetlenségünk biztosra vehetjük, sokak életére lehetnek pozitív hatással.

Természetesen saját családunk megajándékozására is azonos, ha nem még intenzívebben készülünk. Párunkat, szüleinket általában kellően kiismertük az évek során, így a hozzáillő csekélység megválasztása kevésbé jelenthet komolyabb kihívást, szemben gyermekeink megajándékozása. Érdemes ilyenkor több szempontból is átértékelnünk érdeklődési körét és mi fogja foglalkoztatni az elkövetkezendőkben. Például ha örökmozgó típus és kedvenc időtöltése a futballmérkőzéseken való szurkolás, úgy beruházhatunk egy eredeti bőr lasztiba, így éveken keresztül is kedves emlékekkel gazdagodhat. Amennyiben az edzéseken begyűjtött gólokról megannyiszor eldicsekszik, emellett teljesítményének idejét konkrétan leméri, a pályától-pályáig való, vagy az iskoláig és más területen megtett menetidejét folytonosan leméri, úgy egy időzítővel, valamint stopperrel ellátott karórával is meglephetjük. A digitális, illetve megvilágított számlappal rendelkező daraboktól általában elájulnak a fiatalok. Minőségi kérdések természetesen ezen a téren is felmerülnek, ugyanis az igazán edzett kiképzésű darabok sokáig szolgálhatják a gyermekünk időérzékének elősegítését. A minőségi termékeket természetesen meg kell fizetni, ám kifoghatunk egy olyan óraforgalmazásra specializált weboldalt is, ahol az átlagostól nagyobb mérvű kedvezményekkel szembesülhetünk. Nem vagyunk egyformák, hiszen amennyi ember, annyi személyiségjegy és annál sokszínűbb vevői igény merülhet fel. Nagymérvű segítséggel szolgálhat, amint kategóriánként is van lehetőség a női karórák, vagy gyerek órák széles választékát előhívni, internetes felületeken jelen lévő forgalmazó cégeknél sem minden esetben van gondosan elkülönített termékkínálat, ám legyen szó, játékboltok, vagy gyermekruházatot árusító weboldalakról, a szerkesztettség közvetve utal a szolgáltatások minőségére is, így ha interneten kívánunk ajándékot vásárolni, egyben a lehető legkényelmesebb megoldást választjuk. Lehetőleg konzultáljunk a futárszolgálattal, hogy a rendelt ajándék megérkezésekor ne láthassa az ünnepelt, így lepődhet meg garantáltan gyermekünk.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!