Jelenlegi hely

Föld Napja a Zsolnay Negyedben

Geo-show – látványos földrajzi kísérletek, virtuális homokozó, mikroszkópos vizsgálódás, irányítható robotok és rengeteg természettudományos érdekesség várja a Zsolnay Negyed látogatóit április 28-án 10-17 óra között.

A Pécsi Tudományegyetem Földrajzi és Földtudományi Intézet, valamint a Zsolnay Negyed Planetáriumának közös rendezvényén izgalmas planetáriumi előadásokon ismerkedhetnek meg a látogatók az égbolt csodáival. A Látogatóközpont 24-es termében a szakértők látványos földrajzi kísérleteket végeznek vízzel, talajjal és levegővel a Geo-show keretében.

Ingyenes programok is várják az érdeklődőket, például apró élőlényeket figyelhetnek meg fény- és sztereomikroszkóppal, lesznek gyermekfoglalkozások és láthatók lesznek a mecseki mamut maradványai is.

Az egyik legizgalmasabb program a virtuális homokozó, ami ugyancsak ingyenesen kipróbálható. A modern eszköz segítségével bárki építhet hegyet, vulkánt vagy akár Balatont! A homok felszínviszonyainak virtuális ábrázolása kézzel foghatóvá teszi a felszín fejlődést, így évmilliók földtörténeti eseményeit játszhatjuk el könnyedén a PTE interaktív terepasztala segítségével.A gyerekek részt vehetnek Mars-küldetésen is, amelynek keretében robotot irányíthatnak tablettel a vörös bolygó stilizált felszínén.

Csillagászok vezetésével biztonságos távcsöves napfoltmegfigyelést tartanak a Látogatóközpont bejárata előtt. Itt kap helyet az állatsimogató is, amelynek keretében a Pécs Környéki Állatmentő Alapítvány örökbe fogadható cicáival, kutyáival találkozhatnak az érdeklődők.

A kalandvágyókat térképes keresőjáték is várja. Aki sikeresen megtalálja a Zsolnay Negyed állatos homlokzatdíszeit és szobrait, valamint sikeresen válaszol a feladatlap kérdéseire, az ajándékot kap!

Részletek: https://www.zsolnaynegyed.hu/programok/fold-napja-a-zsolnay-negyedben

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Otthon maradok, otthon alkotok…

Otthon maradok, otthon alkotok…

Pályázat típusa: rajzpályázatKorcsoport: óvodások, alsó tagozatos iskolásokBeküldési határidő: 2020. május 30.
Ha újra itt a nyár - Jól jön a "digitális" szülői felügyelet!

Ha újra itt a nyár - Jól jön a "digitális" szülői felügyelet!

Te is szeretnéd biztonságban tudni a nagyobb gyerekeidet? Jó lenne, ha nyáron nem a kütyüket nyomkodnák egész nap? Találtam egy hasznos alkalmazást, amivel nyomon követheted, hogy mikor, merre jár, szabályozhatod a képernyőidőt és a tartalmakat is. Érdekel?
21 retró fotó a babakocsi százéves történetéből

21 retró fotó a babakocsi százéves történetéből

Milyen babakocsiban tologatták a szüleinket és nagyszüleinket? A századfordulótól a 1980-as évekig bemutatjuk a legérdekesebb modelleket a Fortepan képei alapján.
Napló egy három gyermekes család életéről a koronavírus idején

Napló egy három gyermekes család életéről a koronavírus idején 23.

Nem hosszú idő 2 hónap. Tényleg nem. Mégis mennyi mindent megváltoztatott. Mi is mennyit változtunk.
Ugrás az oldal tetejére