Jelenlegi hely

Kapcsolódjon ki az egész család! – Pécsi KIKA majális, programok kicsiknek és nagyoknak

Kézműves vásári kavalkád az áruházban: pécsi és környező falvak kézművesei árusítják termékeiket: mézet, gyümölcssajtokat, tökmagolajat, kecskeszappant, bőrdíszműves termékeket, üveg és népi ékszereket, fajátékokat. A pécsi kika áruházban és a parkolóban szuper programok várják a gyerekeket és kíváncsi felnőtteket május 4-én és 5-én.

A kicsiket játékpark várja a parkolóban, lesz meseóra, és csoki kóstoló is. A nagyobb gyerekeket és felnőtteket grillbemutatóval – és kóstolóval, csokoládé kóstolóval és csoki-ismerkedő workshoppal valamint borkóstolóval várjuk. Mindkét napon helyi tánccsoportok fellépése tarkítja a programokat.

SZOMBAT

10 órától 14 óráig a Rádió 1 Pécs az áruházból jelentkezik.

Meghívunk egy grill bemutatóval egybekötött grill kóstolóra a pécsi kika áruház parkolójában 11 órától 15 óráig. Az idelátogatók megismerkedhetnek a Landmann gyártmányú gáz és faszenes grillekkel, elleshetik a grillezés fortélyait és megkósolhatják a frissen sütött ételeket.

A csokoládé szerelmeseinek tart csoki kóstoló workshopot a pécsi Yokka desszertműhely (www.yokka.hu) - a gyerekek megismerkedhetnek a kakaóbab feldolgozásának menetével, a kakaóból készült termékekkel és kóstolhatnak 6 különböző csokoládéból. A csoki kóstoló szombaton és vasárnap is várja a pécsi kika emeletén az édesszájúakat.


A felnőtteket Belward borkóstolóval várjuk az emeleten: A Belward Pincészet szőlőit a Pécsi Borvidéken, Hásságyon műveli, ahol már 1058 óta termelnek szőlőt. A terület a Dunántúl dombos-hegyes éghajlati körzetébe tartozik melynek klímája és időjárása szélsőségektől mentes szubmediterrán jellegű. Szőlőtalajára a löszös, kötött erdőtalaj (barnaföld), és vörösagyag tartalom jellemző. Az évi napfénytartam 2060-2080 óra, mindez kiválóan kedvez a minőségi Belward borok készítéséhez. (www.belward.hu)


Alíz meseórája 16 órakor lesz: Egy Meseórába sok minden belefér: fülelés, dalolás, mondókázás, zenekarosdi. Irka-firka, sétafika, tánc! A cél a zenei élmény és a hangszerek megismerése. Korosztálytól függetlenül jut feladat a mini-zenekarunkban mindenkinek. Megismerhető hangszerek: hegedű, gitár, koboz, furulya, citera, ütőgardon, csörgők-kopogók. Bogárdi Aliz és Kerekes Kornél játszik és zenél a gyerekekkel együtt! A foglalkozás időtartama: kb.40 perc

VASÁRNAP

10 órakor Dúdoldával kezdünk: A titokzatos Dúdolda-zsákokból fokozatosan kerülnek elő újabb és újabb eszközök, hangszerek, melyeket közösen kipróbálunk, majd visszateszünk a helyére. A szülőket, nagyszülőket is bevonjuk a közös tevékenységbe. Ritmusjátékozunk, körjátékozunk, menetelünk, labdázunk, ugrálunk, ölbeli játékozunk, számolunk, tornyot építünk, miközben felcsendülnek a kedvenc dalok és versek. Nem csak ismert gyermek- és népdalok, hanem saját megzenésítések is és egy-egy klasszikus darab is megszólal a gitáron. (www.dudolda.hu)

11.30-tól 13.30-ig sakk szimultán játék Jeszenszky József mesterjelölt sakkozóval!
Szimultán: egy időben, egyszerre több sakktáblán történő játék.
József már több világbajnokságon és világeseményen csillogtatta meg tudását, emellett már több mint 2500 szimultán játszmát játszott, köztük többet vakon is!  Szimultánban a csúcsa Pécsett, a Paulus Café dísztermében volt, ahol 51 táblán játszott egyszerre a résztvevőkkel. Jelenleg kedves párjával és 2 éves kisfiával él, Pécsett.
A KIKA Családi Napon, a gyerekektől egészen a felnőttekig, bárki beülhet ellene játszani! Gyertek el és győzzék le Őt élőben 11:30-tól!  A nyertes játékos a Kika áruház jóvoltából egy ajándékcsomagot kap!

Szombaton és vasárnap is helyi táncosok lépnek fel a kikában: Pécsi Sport Nonprofit ZRT/ Aerobic bemutató/, Aranyszalag Egyesület /Ritmikus gimnasztika/, Kozármisleny, /Látványtánc/, Pécsi Vasutas Művelődési Ház/Szenior Örömtánc/ és az ANK/ Tánc iskola és Józsa Gergely néptánccsoportja lép fel.Mitsubishi autó kiállítás a parkolóban, anyák napi fotósarokkal várunk mindenkit, aki anyukájával készítene egy szuper szelfit.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!