Jelenlegi hely

Hogyan lehetsz ingatlanértékesítő a Duna House-nál?

Első cikkünkben körbejártuk a Duna House Pécs által nyújtott, rugalmas munkalehetőséget, majd a kétgyermekes Winklerné Kulcsár Melindával beszélgettünk arról, hogyan telnek a mindennapjai ingatlanértékesítőként.

Most Szecsődi Gábor segítségével lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan sajátíthatod el ezt a szakmát.Gábor 10 éve dolgozik a Duna Housenál, a legmagasabb fokozatú, Örökös tag értékesítő, akárcsak édesanyja: Szecsődi Anikó.

Családja számára - két pici gyermeke 1,5 és 2,5 éves - nemcsak biztonságot tud adni ezzel a munkával, hanem a hétköznapok rugalmasságát is.


1. Ez biztosan nekem való?

Első lépésként egy személyes beszélgetésre kerül sor. Ha a jelentkező megfelel a munka kritériumainak és számára is szimpatikus mindaz, amit a Duna House nyújtani tud: lehetőség van arra, hogy még az alaptanfolyam elvégzése előtt bepillantást nyerjen a 4 pécsi és 1 komlói Duna House  iroda egyikének mindennapjaiba.

A leendő értékesítők eltölthetnek egy napot, vagy akár csak néhány órát nálunk, láthatják, hogy valójában mivel foglalkozunk, milyen egy megbízáskötés, vagy egy lakás / ház bemutatása, kikkel fognak dolgozni. Ez nagyban megkönnyíti a munkával kapcsolatos döntést, a későbbi beilleszkedést és nem jár semmilyen elköteleződéssel.

 Az így megszerzett tapasztalatok, benyomások van, akit tovább erősítenek és természetesen van, aki rájön arra, hogy valószínűleg ez nem az, amit ő igazán keres.

Ha megtörténik a szerződéskötés, a jelentkező elvégezheti a munka megkezdéséhez szükséges alaptanfolyamot.
 

EZ ÉRDEKEL, KÉREK TÁJÉKOZTATÁST A RÉSZLETEKRŐL!


2. Alaptanfolyam

Az alaptanfolyam Budapesten a Duna House központjában érhető el. Ez egy minimális költséggel járó tanfolyam, melynek elvégezése kötelező ahhoz, hogy valaki a Duna House keretei között dolgozhasson. 

Két hetes periódusokban kerül megrendezésre, hétfőtől- péntekig, reggeltől kora délutánig.

 Jó hír, hogy várhatóan tavasz végén, nyár elején megfelelő létszám esetén már akár Pécsett, vagy a régióban megtartásra kerülhet egy-egy alaptanfolyam.

Az alaptanfolyam elméleti része gyakorlati elemekkel, példákkal van kiegészítve, ami segíti a tudás könnyebb megszerzését.

A leendő kollégák még nem ismerik ezt a szakterületet, így mindent az alapoktól kezdve mutatunk be, kezdve a cég történetétől a szolgáltatásaink bemutatásáig.

A legnagyobb hangsúly természetesen az értékesítés egyes szakaszainak elsajátításán van: a résztvevők megismerhetik a telefonálás technika; tárgyalás technika; ügyfélkezelés és az ügylet lezárásának hatékony lépéseit is.

Az értékesítés során felmerülő mindennapi problémák, gyakran előforduló esetek közös átbeszélésével, gyakorlati példák megoldásával segítjük az elméleti tudás megfelelő felhasználását.

Az alaptanfolyam egy alaptudást ad, amit a helyi sajátosságokat figyelembe véve tovább lehet fejleszteni a mentori rendszer segítségével.
 

EZ ÉRDEKEL, KÉREK TÁJÉKOZTATÁST A RÉSZLETEKRŐL!

 

3. Kezdődhet a munka!

A alaptanfolyamot követő héten kezdődik a nagybetűs munka az irodában.

Minden új értékesítő kap maga mellé egy mentort, aki segíti, aki egyengeti az utat előtte.

Felhívja az új munkatárs figyelmét arra, hogy mire kell figyelni, mit hogyan érdemes csinálni, és milyen hibákba nem szabad bele esni… Ez tarthat pár hónapig, fél évig, de akár tovább is.

Szerencsére Pécsen minden irodában összetartó közösség van, ahol mindenki segít a másiknak, ha igényli.  Így aki gyorsabban akar fejlődni, annak érdemes minél több időt az irodában töltenie, sokat kérdezve és figyelve a többiek munkáját.

 Senkitől nem várjuk el, hogy mindent tudjon az első napján vagy hetében, sőt! Mivel változnak a jogszabályok, változik a piac, így aki sok-sok éve csinálja, annak is mindig van mit tanulnia.

4. OKJ-s végzettség

Mivel az ingatlanközvetítői tevékenység OKJ-s végzettséghez kötött, idővel elvárás, hogy aki komolyan és hosszú távon szeretné csinálni ezt a munkát, annak papírja is legyen.

A munka megkezdéséhez azonban nem szükséges az OKJ-s végzettség, így van idő eldönteni, hogy ténylegesen szeretne-e időt és pénzt áldozni valaki a végzettség megszerzésére.
 

EZ ÉRDEKEL, KÉREK TÁJÉKOZTATÁST A RÉSZLETEKRŐL!

 

5. Tréningek

Fentieken túl folyamatosan tartunk tréningeket helyben a meglévő és az új kollégák részére egyaránt, ahol a GYAKORLATI dolgokra fektetjük a hangsúlyt, hogy a munkatársaink igazán sikeresek lehessenek.

6. Minimális befektetés, gyors kezdés, fokozatos előrehaladás

Ha valami újba szeretnénk belevágni, ha új szakmát szeretnénk tanulni: általában hosszú hónapokig, vagy akár évekig tartó tanulásra és súlyos összegekre van szükség az új végzettség megszerzéséhez, a munka beindításához.

Az ingatlanértékesítő munka esetében ez nem így van: a tevékenység megkezdéséhez elegendő az 5 napos alaptanfolyam elvégzése és minimális ráfordítás: ezt követően már el lehet kezdeni dolgozni, pénzt keresni.

Később pedig fokozatosan lehet elsajátítani ennek az igen összetett, de izgalmas és változatos szakmának minden csínját-bínját a mentor és a tréningek segítségével, illetve a Duna House által biztosított háttérrel, hiszen az új tevékenység beindításához mindenki készen kapja az irodát, weboldalt, munkaeszközöket, marketing rendszert és a támogató kollégák révén több, mint 100 évnyi munkatapasztalatot.
 

EZ ÉRDEKEL, KÉREK TÁJÉKOZTATÁST A RÉSZLETEKRŐL!
 

7. Karrierépítési lehetőség

A Duna House Pécsnél nemcsak érdekes és változatos munka várja a jelentkezőket, hanem a karrierépítés lehetősége is.

Az elért eredmények alapján Ezüst-, Arany-, Platina-, Briliáns-, illetve Örökös tag értékesítői fokozatot érhetnek el a munkatársak, melyekhez különböző jutalmak – például céges autó – járnak.
 

EZ ÉRDEKEL, KÉREK TÁJÉKOZTATÁST A RÉSZLETEKRŐL!

 

Szerkesztette: Gellén Nóra - Pécsimami

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!