Jelenlegi hely

Ismerkedő játszóházak a pécsi Waldorf óvodákban

A Waldorf óvodát a tudatosan kialakított környezet jellemzi, amelyet minőségi, természetes anyagok, ételek, a fantáziát megmozgató játékok, nem harsány szín és formavilág jellemez. Ez a biztonságot adó világ áttekinthetővé teszi a mindennapokat a gyerek körül, ezért nagy hangsúlyt fektet az életünket szervező ritmusra, melyhez különböző tevékenységi formák kapcsolódnak. Így a gyerekeknek lehetőségük van a munkafolyamatok szemlélésére, illetve a folyamatokba való bekapcsolódásra (pl.: kenyérsütés, kertészkedés, barkácsolás, festés) is.

 

Játszóházak időpontjai:

  • Aranyhegyi Waldorf Óvoda: 2019. március 5., kedd, 17.00-18.30
  • Istenkúti Waldorf Óvoda: 2019. március 8., péntek, 17.00-18.30

Az óvodákba a jelentkezési határidő: 2019. március 14. 

A felvételi folyamatról itt olvashatsz bővebben!

A Waldorf-óvodai nevelés a gyerekben működő természetes erőket támogatja úgy, hogy a gyerek szabadon tudja azokat alkalmazni, fejleszteni. Az óvónők szeretetteljes együttélést vállalnak a gyerekekkel, figyelnek a gyerekek egyéni szükségleteire, és a cselekvés, az érzés és a gondolkodás fejlődését figyelmes, tapintatos vezetéssel segítik. A gyerek saját érésének és kibontakozásának tempóját követheti túlterheltség nélkül, a saját útját a megfelelő módon találja meg, s ezen egyre önállóbban járhat. A nevelő törekszik megérteni a gyerek világát, s tiszteli alakuló világképét, elvárások helyett érzelmi biztonságot, védettséget nyújt.

A Waldorf-óvodákban szülők és pedagógusok együttműködése igen hangsúlyos, ennek fő színtere a szülői est. Megbeszéljük a hónap aktualitásait, a hónaphoz kapcsolódó ünnep hangulatát is megidézzük- ahogy azt a gyerekek közt ünnepeljük. Minden alkalommal egy pedagógiai beszélgetésre is sort kerítünk ( egy előre meghatározott téma fókuszba állításával ), mivel elengedhetetlennek tartjuk, hogy a szülők minél mélyebben megismerkedjenek a Waldorf-pedagógiával és megvalósulhasson a gyerekek közös "kísérése". A szülők rendszeres munkájukkal illetve az ünnepeken való aktív részvétellel és segítő jelenlétükkel is az óvodai pedagógiai munkát segítik, támogatják.

További információ: Kertész Vanda , tel.: 20/291-01-40

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Fiús kontra lányos anyukák – tényleg van különbség?

Fiús kontra lányos anyukák – tényleg van különbség?

A szakember őszintén, tabuk és sztereotípiák nélkül
Kincsre bukkantam, avagy hogyan táplálták anyáink 40 éve csecsemőiket

Kincsre bukkantam, avagy hogyan táplálták anyáink 40 éve csecsemőiket

Sokan mondják, hogy 6 hónapos kor előtt kizárólag anyatejet szabad adni a babának, mások meg azt, hogy már 3 hónaposan is elkezdhető a hozzátáplálás.
Az első itthoni vakációs nap margójára… avagy hogyan boruljunk ki már az első napon

Az első itthoni vakációs nap margójára… avagy hogyan boruljunk ki már az első napon

Alig várod, hogy elkezdődjön a vakáció, és végre együtt legyél a gyerekekkel. Tele vagy kreatív ötletekkel, ideákkal... aztán a nap végén már visszaszámolsz az első óvodai vagy tanítási napot várva. Ismerős?
A legjobb házi praktikák napégésre - Az Aole vera az új tejföl?

A legjobb házi praktikák napégésre - Az Aloe vera az új tejföl?

„Kend be vékonyan tejföllel!” – Ez nem egy ételrecept részlete, hanem nagyanyáink kedvenc praktikája napégésre, ami lassan kimegy a divatból és feledésbe merül. A helyét átvette az Aloe vera – nem véletlenül.
Ugrás az oldal tetejére