Jelenlegi hely

Ingyenes ÚJRAÉLESZT(H)ŐS képzés a Vasutasban!

2019. április 27-én (szombaton) délután a Vasutasban Te is elsajátíthatod az újraélesztés legfontosabb tudnivalóit, hogy esélyt adhass szeretteidnek - vagy éppen egy bajba került idegennek -  az életben maradásra, ha vészhelyzet áll elő!

Egy pécsi anyuka keresett  meg bennünket az alábbi sorokkal:

"Háromgyerekes anya vagyok, aki két éve tért vissza a munkába, az Intenzív osztályra, egyelőre félállásban a főállású anyasági mellett. 

Munkánk során nap mint nap szembesülünk  azzal, hogy a későn elkezdett, vagy egyáltalán el nem kezdett újraélesztés, (ami sajnos hazánkban jellemző: 10 emberből 8 nem tud újraéleszteni... ) milyen tragikus következményekkel jár.

Rendszeresen kapunk olyan betegeket, akiket az OMSZ sikeresen reanimált, de későn: keringése megtartott, de a tudata sosem tér vissza.  Ez rendkívül szomorú, gyakran következik be az emberélet delén, ezek az emberek élhetnének még hosszú, produktív életet, a családról, utánuk maradó gyermekekről nem is beszélve...

Megdöbbentő és anyaként  szívszorító volt mindezt megtapasztalnom.

Igy történt, hogy lelkes kollegáimmal karitatív munkába kezdtünk. Általános iskolákban tanítjuk gyerekeknek az alapvető elsősegélynyújtást és az újraélesztést, elméleti és gyakorlati formában.

A felnőttek oktatása során kitérünk a csecsemő- és gyermek újraélesztésre, a bölcsőhalál, a gyermekkorban előforduló veszélyes esetek ellátására és a sok helyen már fellelhető automata életmentő defibrillátor használatára is. 

A Pécsimami örömmel állt a kezdeményezés mellé: helyszín biztosításával és szervezőmunkával járulunk hozzá - egyelőre egy felnőtteknek szóló - képzés megvalósításához.

Íme a képzés részletei:

Mikor?

2019. április 27. (szombat) 15.00 - 16.30, és 16.30 - 18.00 (két turnus)

Hol?

Vasutas Művelődési Ház nagyterme (Pécs, Váradi Antal utca 7/2)

Mennyibe kerül?

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

REGISZTRÁCIÓ ITT!

Kik tartják?

A csapatban nyolcan vagyunk, mindannyian kicsit mást teszünk hozzá magunkból. Ágota (diplomás és intenzív betegellátó szakápoló, osztályvezető), Évi (intenzív betegellátó szakápoló) többgyermekes anyák. Betti (mentőtiszt) és Barbi (végzős mentőtiszt) vérbeli mentős gondolkodással  szívügyüknek tekintik ezt a tevékenységet. Betti jelenleg is vonuló mentőtiszt. Dia (intenzív szakápoló) mozgásfejlesztő gyermekjóga oktató is egyben, aki az előadások elején pár perces koncentrációjavító gyakorlattal segíti a hallottak beépülését. Martin (ápoló) nemrég még egy icipici babákat ápoló intenziv osztály csapatát gazdagította, és nagyon hiányoznak neki a gyerekek. Edina (ápoló) hamarosan orvos lesz, közel állnak hozzá a gyerekek. Juca (ápoló) a csapat legsportosabb tagjaként pontosan tisztában van az elsősegélynyújtási teendők elsajátításának fontosságával.

Gyerekfelügyelet?

Az Újraélesztő oktatás alatt a szülőkkel érkező gyermekek részére ingyenes gyermekjóga  foglalkozást biztosítunk szakképzett ápolónő, és gyermekjóga oktató, Kálmán Diána közreműködésével.  

 A foglalkozás igénybevételének feltételei: 
- Minimum 5 éves korú, egészséges gyermekeket fogadunk,
- A  gyermek előzetesen tájékoztatva legyen arról, hogy a szülőtől egy ideig távol lesz, ez beleegyezésével történjen. 
- A gyermek számára ivóvíz  elérhető közelségben biztosítva legyen.
- A gyermek kényelmes, sportos , réteges , könnyen öltöztethető, vetkőztethető  öltözékben legyen. Melegítő nadrág, vagy  leggins- nadrág , és  póló. A gyermekjóga mezitláb történik, vagy csúszásgátló zokniban.   Harisnyanadrág balesetveszélyes.

 

EZ ÉRDEKEL, JELENTKEZEM!

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!