Jelenlegi hely

A Legédesebb Desszert Pécsett

Milyen a legédesebb desszert? 10 éves a Filharmónia Magyarország gyermek koncertsorozata, a születésnap alkalmából idén az elmúlt évek legjobbjait hallhatják majd a kicsik és a nagyok. Az elmúlt évek legtehetségesebb előadói, legkiválóbb műsorai és a legjobb hangulatú hangversenyei egy évadban! Új pécsi helyszínen, de a megszokott vidám hangulatban, 4 alkalommal hívják a családokat vasárnap délutáni interaktív koncertjeikre! A Desszert hangversenyein Lakner Tamás moderál, aki zenészként és zenepedagógusként gyűjtött tapasztalatait is kamatoztatja.

Karácsonyfa címmel lesz hallható a Desszert bérlet új évadának első előadása, december 22-én, a Püspüki Magtár Látogatóközpontban, ahol Liszt Ferenc Karácsonyfa című sorozatával ajándékozza meg a közönséget Hodozsó György zongoraművész. Többek között felcsendül a Régi karácsonyi ének, a Három királyok indulója, A fa gyertyácskái, a Harangjáték, a Bölcsődal, a Pásztorok a bölcsőnél és a Betlehemes.

2020. február 2-án Balásy Szabolcs, Bágyi Balázs és Horváth Krisztián egy farsangi jazz-mulatságra hívja a kicsiket. Jazz a gyerekeknek? Elsőre valóban furcsának tűnhet, pedig épp e műfaj szabadsága, szárnyalása az, ami az egészen fiatalokhoz is utat találhat, miközben az idősebbek azt is megfigyelhetik, milyen magasságokba viheti el az improvizáció a hallgatót és zenészt együttesen. Különösen úgy, hogy három igazán szakavatott jazz muzsikus fogja majd a gyerekek kezét, hogy ne tévedjenek el a hangjegyek között, nem megfeledkezve a szülőkről, akik egy kellemesen gondolatébresztő délutánt élhetnek át.

Kit ne érdekelne, hogy melyik király udvarában milyen zene szólt? Március 8-án a Pécsi Szimfonietta előadásában királyi zenékről, királyi zenészekről és más zenei érdekességekről kaphat képet a koncert közönsége, melynek során a barokktól a kortársig, Händel és Bach szerzeményei mellett Kodály Zoltán és Ránki György magyar zeneszerzők művei is felcsendülnek.

„Aki nem lép egyszerre…” mindenki ismeri a dalocskát, de a Philharmonic Brass előadásán a gyerekek azt is megtudhatják, hogy például Mozart, Csajkovszkij és Erkel is írt olyan zenéket, amelyekre „egyszerre lehet lépni”. A Desszert bérlet zárókoncertjén az indulók világába kalauzolja el a közönséget. Április 19-én kiderül, hogy nemcsak a katonák, rendőrökés csendőrök menetelnek e zeneművek ritmusára, hanem esküvőkön, sőt olyan filmekben is találkozhatunk velük, mint a Csillagok háborúja.

Izgalmasan hangzik, ugye? Vásárolja meg bérletét a Kodály Központban, a Filter Jegybárban (Pécs, Színház tér 2.), a Ticket Express irodáiban, valamint online a www.jegymester.hu oldalon.

Jegyár: Családi (2 felnőtt + gyermekek): 3400 Ft
Bérletár: Családi (2 felnőtt + gyermekek): 9900 Ft (4 alkalom)

Részletes program:

2019. 12. 22. 16:00
Püspöki Magtár Látogatóközpont
Karácsonyfa

Előadók
Hodozsó György – zongora

Műsor:
Liszt: Karácsonyfa
- A fa gyertyácskái kigyúlnak
- Régi karácsonyi ének
- Három királyok indulója
- Bölcsődal
- Pásztorok a bölcsőnél

2020. 02. 02. 16:00
Püspöki Magtár Látogatóközpont
Ilyen a Jazz

Előadók
Balásy Szabolcs - zongora
Bágyi Balázs - ütohangszerek
Horváth Krisztián – basszusgitár

Műsor
Harold Arlen - E. Y. Harburg - Billy Rose: It’s only a Paper moon
Mozart: 12 Zongoravariáció V.
Henry Mancini: Pink panther theme
Egyetem begyetem - mondóka feldolgozás
Hová mégy te kis nyulacska - gyermekdal feldolgozás
Lous Bonfá: Black orpheus
Egy boszorka van - gyermekdal feldolgozás
Hoyt Curtin: The Flintstones theme

2020. 03. 08. 16:00
Püspöki Magtár Látogatóközpont
Királyok zenéi

Előadók
Pécsi Szimfonietta
moderátor: Lakner Tamás

Műsor:
Händel: Vízizene – tételek
Bach: Musikalischer Opfer – részletek
Haydn: „Mária Terézia” szimfónia (No. 48.) tétel
Verdi: Aida – Bevonulási induló
Kodály: Háry János – Napóleon csatája
A császári udvar bevonulása
Ránki György: Pomádé király új ruhája – részletek

2020. 04. 19. 16:00
Püspöki Magtár Látogatóközpont
AKI NEM LÉP EGYSZERRE…

Előadók
Philharmonic Brass

A program társszervezője a Pécsi Egyházmegye.

 

 www.filharmonia.hu


Forrás: szervezők

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!