Jelenlegi hely

Május 9-én újranyit a Bikali Élménybirtok!

Örömmel tudatjuk, hogy a kormány 2020. április 30-ai bejelentésének köszönhetően, (az intézkedések maximális betartása mellett) az Élménybirtok, mint szabadtéri tematikus park 2020. május 9-i dátummal megnyitja kapuit!

Az Élménybirtok területén a létszámot 500 főre maximalizáljuk. Kiemelt figyelmet fordítunk a higiéniai feltételek megteremtésére (folyamatos fertőtlenítés, takarítás) és a mosdókban fertőtlenítő szert tartalmazó folyékony szappanok kerültek az adagolókba. Kérjük, minél többször mossanak kezet napközben.

A szolgáltatások igénybevétele alatt kötelező a maszk és kesztyű viselése (kérjük, hogy ezeket hozzák magukkal), valamint, a 1,5 méteres távolság megtartása, kivétel az egy háztartásban élőket. Kérjük a veszélyeztetett korosztályt, saját védelmük érdekében még ne látogassanak hozzánk!

Zenés-táncos előadásokat még nem tudunk tartani, de számos egyéb látnivalóval és újdonsággal készülünk. Egyes szolgáltatások Fabatka ellenében vehetők igénybe, amit a Gagyizdában tudnak megvásárolni.

A program az alábbi nyitva tartási napokra érvényes:
2020. május 9., 16., 23.

Idén is új kalandok várnak!

 • 10:00 Nyitás
 • 10:00-16:00 Találkozz városunk csepűrágó színészeivel, akik egész nap szórakoztatják a nagyérdeműt az Élménybirtok területén (Rossz idő esetén a Lovagi Arénában)
 • 10:00-16:00 ÚJDONSÁG! Középkori Játszótér gyerekeknek a Főtéren
 • 10:00-16:00 Interaktív házak a Faluban: Varázsfestő háza, Boszorkányház és a Kovácsműhely
 • 10:00-16:00 Állatudvar – Hallgasd meg egy magyar népmesénket A kiskakas gyémánt félkrajcárját illetve, La Fontaine híres tanmeséjét, A róka és a holló történetét
 • 10:00-16:00 Nézz be a birtok összes kézműves műhelyébe
 • 10:00-15:00 „Labirintus” játék a Birtok területén – Fedezd fel a 7,5 hektáron elterülő Birtokot, s közben keresd a középkori világ emblematikus képeit ábrázoló kártyákat!
 • 10:00-15:00 Titkos jelek, talányos helyek – Fejtsd meg a rejtélyes kódot a kincses térkép segítségével! A játékra a Vízimalom – Kézművesháznál jelentkezz!
 • 10:00-13:00, 13:30-16:00 Nemezelés és gipszfestés a “Vízimalom” – Kézműves házban (Rossz idő esetén a Lovagi Arénában)
 • 10:00-13:00, 13:30-16:00 Gyertyamártás és kőfestés a “Zöld diófa csárda” – Kézműves udvarban (Rossz idő esetén a Lovagi Arénában)
 • 10:00-13:00, 13:30-16:00 Porcelánfestés és Emoji avagy fesd meg a hangulatod – kreatív foglalkozás az Apródképző előtt (Rossz idő esetén a Lovagi Arénában)
 • 10:00-12:00, 13:00-16:00 Lovagoltatás a Lovagi Arénában
 • 10:00-12:00, 13:00-15:00 Hintózás az Állatudvar mellett (Rossz idő esetén elmarad)
 • 10:00-12:00, 12:30-16:00 Íjászat és vívás a Kinizsi táborban (Rossz idő esetén a Lovagi Arénában)
 • 12:00-15:00 Finom falatok órái a Fehér Hattyú Fogadóban. Az ételeket és italokat elviteles rendszerben a teraszon és a Hattyús tó körül elhelyezett asztaloknál tudják elfogyasztani.
 • 15:30 Napi játékok eredményhirdetése a Főtéren (Rossz idő esetén a Lovagi Arénában)
 • 16:00 Zárás

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Jegyárak (május 9., 16., 23.)

Felnőtt (12 éves kortól fizetendő) 1.500 Ft/fő
Gyermek (6-11 év) 1.400 Ft/fő
Kisgyermek (0-5 év) ingyenes

Az árak bruttó eladási árak, és az áfát tartalmazzák, az Élménybirtok egész napos nyitva tartására vonatkoznak.

Jó tudni!

A létszámtúllépés elkerülése érdekében, kérjük jelentkezzenek be előre a +36 72 459-547-es telefonszámon vagy info@elmenybirtok.hu e-mail címen, így garantálni tudjuk a programon való részvételüket.

A jegypénztár a kiírt nyitva tartás előtt 30 perccel korábban nyit. A belépés a jegyek megvásárlását vagy az előre megvásárolt jegyek esetében a jegyek kiadását követően történik.

Felhívjuk kedves vendégeink figyelmét, hogy Élménybirtokon csak készpénzzel, az egyes szolgáltatásokért pedig fabatkával lehetséges a fizetés (a bikali fabatkához az óváros szívében található Gagyizdában juthat a látogató: átváltási árfolyama 400 forint).

Fontos!
Kérjük olvassa el a járványhelyzet alatt betartandó házirend-kiegészítésünket: https://elmenybirtok.hu/tajekoztatas-a-koronavirusrol
Kérjük, hogy szélsőséges időjárás esetén az érkezés reggelén a + 36 72 459 547-es telefonszámon érdeklődjön a nyitva tartásról!
Részletes információkért keresse honlapunkat: www.elmenybirtok.hu

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Ha egyedül érzed magad, ülj le a barátság-padra!

Ha egyedül érzed magad, ülj le a barátság-padra!

Egyszerű ötlet: egy különleges pad segít barátokat találni azoknak a gyerekeknek, akiknek nincs kivel játszaniuk, beszélgetniük. Te kipróbálnád?
Dr. Illés Nóra: Természetes házi gyógymódok megfázás ellen - mit tehetünk orrfolyás, köhögés, torokfájás esetén?

Dr. Illés Nóra: Természetes házi gyógymódok megfázás ellen - mit tehetünk orrfolyás, köhögés, torokfájás esetén?

Épp hogy elindult az iskola máris betegek lettünk…, 5-10 nap hiányzás, nem csak a munkahelyek végett nagyon rizikós, de bepótolni sem túl egyszerű az iskolás gyerekeknek a kimaradt hatalmas óraszámokat. Ha megbetegszünk vagy a gyerekek betegednek le, fontos tudnunk, hogy nem csak gyógyszerekkel tudjuk a betegségeket kezelni, hanem nagyon sok gyógyhatású otthoni praktikákkal is segíthetjük a gyógyulást. 
A reggeli indulás, kész káosz? - 20 egyszerűen megvalósítható ötlet, hogy jól induljon a nap

A reggeli indulás, kész káosz? - 20 egyszerűen megvalósítható ötlet, hogy jól induljon a nap

„Ha a reggel jól indul, jó lesz az egész napod” tartja ugyebár a mondás, de reggel annyiszor nem indul jól a napunk.  Mi szülők általában rohanunk, már a reggelünk is néha egy kész cirkuszi mutatvány, egyensúlyozunk a kötélen a reggeli rituálék között, kapkodunk, feszültek vagyunk, sürgetünk, néha veszekszünk, és néha elkésünk… De, hogy tudjuk mindezt elkerülni, és boldogabbá tenni a reggeli indulást? Fogadjátok szeretettel Jamrik Márta tanácsait.
Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Az olvasás maga, a titkok és kalandok világába való repülés. De hogy repüljön egy, az olvasást most kezdő gyerek? Különlegesen szerkesztett könyvekkel segíthetünk nekik. De milyen könyvet és hogyan válasszunk nekik?
Ugrás az oldal tetejére