Jelenlegi hely

XIII. Honvéd Téri Napok - A Régi - Kertváros Őszköszöntő Fesztiválja

A Pécsi Kulturális Központ Apáczai Művelődési Ház immáron tizenharmadik alkalommal rendezi meg a Régi - Kertváros őszköszöntő fesztiválját, a Honvéd Téri Napokat. Idén szeptember 28 - 30. között várják a színes, ingyenes programokra az érdeklődőket.

Szeptember 28-án 17 órakor halálának 75. évfordulója alkalmából Rejtő Jenő munkásságáról emlékeznek meg az Irodalmi Kávéházban, melynek az Apáczai Közösségi Ház ad otthont. (7632 Pécs, Régi Kertváros, Tolsztoj u. 10.)

Szeptember 29-én 10 órai kezdettel szintén az Apáczai Közösségi Házban kerül sor a „Közösségi Házak és közösségeik” címet viselő III. Megyei Közművelődési Szakmai Találkozóra.
Szeptember 29-én 19 órakor a Szent Erzsébet Templomban (7632 Pécs, Berzsenyi D. u. 16.) a Pécsi Kamarakórus koncertjével folytatódik a programsorozat. Bach, Schubert, Grieg, Mendelssohn, Kodály művei csendülnek fel. Vezényel Tillai Aurél Kossuth-díjas érdemes művész és Halmi Gábor karnagy-tanár, orgonán közreműködik Fodor Gabriella tanár.

Szeptember 30-án a Honvéd tér gyermekparadicsommá változik át.
10 órakor a Bábkoffer Társulat várja a legkisebbeket Picirkusz játékára.
10:45-kor kezdődik a Receficélők zenekar gyermekeknek szóló koncertje.
14 órakor a Pécsi Ércbányász Koncert-fúvószenekar az ANK Mazsorett Csoporttal közös felvonulással nyitja meg a délutáni programot. Az Apáczai Művelődési Ház csoportjai mutatkoznak be a továbbiakban a színpadon. Fellép az ANK Baranya Bokréta Népdalkör, a Szenior Örömtánc Csoport, a PEAC Birkózó Szakosztály, a T-Dance Társulat, a Breakdance Csoport és az EuroDance Táncszínház.

forrás: szervezők


17:45-kor kezdődik a retró buli az Apsons Zenekarral.
14 órától 18 óráig a Honvéd Téri forgatagban arcfestés, trambulin (KÉK Egyesület), kézműveskedés és baba orosz foglalkozás (Mosolymanó Egyesület), ambu-baba és elsősegély játék (Vöröskereszt) pecsétgyűjtős mesés játék (Csorba Győző Könyvtár és Apáczai Népmese Sátor), robotika bemutató
(Digiscool), légvár, mókás szumó játék, lufihajtogatás, Dottó kisvonat, biciklis bohóc, óriás társasjáték, papírszínház varázsolja majd el a gyermekeket.

A szülők mindeközben megpihenhetnek a Csorba Győző Könyvtár olvasóligetében, ahol könyvvásárlásra és helytörténeti játékra is lesz lehetőségük. Megmérettethetik magukat a muffin-sütő versenyen az otthon elkészített finomságokkal, és finom borokat kóstolhatnak az ANK Bacchus Borklub sátránál.

Ne lepődjön meg senki, ha e mesés forgatagban R2-D2 a legendás Star Wars asztrodroid megy, gurul el mellette. Igen, itt lesz ő is. Hiszen szeptember 30-án galaktikus szinten is jegyezhető buli lesz a Honvéd téren.
Aki nem hiszi, járjon utána, hisz e nap egyben a Népmese Napja is.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!