Jelenlegi hely

Így készítsd fel gyermeked immunrendszerét az óvodára - Tippek közösségbe kerülő kisgyermekeknek

Lehulló falevelek, gesztenyegyűjtés a parkban, pocsolyába ugrálás… Ilyen az ősz a gyerekek számára, és persze sok gyerkőcnek kezdődik az óvoda, ami a szülők számára is hatalmas kihívás. Hogyan óvjuk meg a kicsinket a betegségektől, hogyan készítsük fel az immunrendszerüket a közösségbe kerülés után? Dr. Sebő Zsuzsanna homeopata gyermekorvos most néhány jó tanáccsal igyekszik ellátni az aggódó anyukákat és apukákat.

Mivel tudnám a gyermekem immunrendszerét megerősíteni?

– teszik fel a kérdést a közösségbe induló vagy járó csemeték szülei a szakembernek. Dr. Sebő Zsuzsa most összefoglalja a legfontosabb tudnivalókat ezzel kapcsolatban.

Létezik „tuti” megoldás?

„Mindenek előtt fontos leszögezni, hogy nincs egyetlen csodamódszer sem, amivel a kisgyermek biztosan ellenállóvá válik a közösségi fertőzésekkel szemben. Ez nem is lenne jó, hiszen az immunrendszernek a kisebb megbetegedésekben is dolgoznia kell, immunanyagokat kell termelnie, melyek aztán később egy részleges védelmet adhatnak egy aktuális fertőzésnél. A különböző „immunerősítő szerek” és módszerek eltérő módon hatnak, és minden gyermek reakciója más”– ecsetelte az orvos.

Életmód, minden előtt!

A legfontosabb az életmóddal, táplálkozással kapcsolatos tanácsok betartása. Egészségünk fenntartásában a táplálkozás és az étrend minősége az egyik legfontosabb tényező. Fontos, hogy a gyerekeknek változatos és minőségileg megfelelő étrendjünk legyen, ami azt jelenti, hogy helyes arányban kell tartalmaznia a fehérjét, szénhidrátot, zsírokat. Feltétlenül szükséges alap az elegendő vitaminban, ásványi anyagban, ballasztokban, valamint egyéb mikro- és makroelemekben gazdag nyers ételek fogyasztása. Amit megfőzünk, abban már nem található meg az a vitamin és egyéb, az életfunkciókhoz szükséges mennyiségű anyag, amire a szervezetünknek feltétlenül szüksége van! Naponta többször fogyasszunk gyümölcsöt, zöldséget nyersen, például különböző csírákat, salátákat, gyümölcsöket, sárgarépát, dióféléket, savanyú káposztákat. Fontos a teljes kiőrlésű pékáru fogyasztása, a kevés cukor, illetve az állati zsiradékban gazdag ételek mellőzése! Térjünk át a hidegen sajtolt növényi olajok használatára és ne feledkezzünk meg egy fontos természetes vitaminforrásról, a mézről sem.

Nincs túl hideg egy kis sétához

Nagyon fontos a rendszeres mozgás a friss levegőn. Próbáljunk meg a gyerekekkel a szabadidőnkből minél többet az otthonunkon kívül tölteni!

Plusz segítség

Szükség esetén vitaminokkal, táplálék kiegészítőkkel kell pótolni azt, amit a természet nem ad meg. A szervezetet, és ezen belül az immunműködést tapasztalatom alapján a homeopátiás alkati kezelés támogatja legjobban, amelyet egy homeopátiában jártas orvos segítségével lehet kiválasztani. Nem csak a fertőzések leküzdésében segít, de a gyerek szellemi, testi fejlődését is támogatja.

A homeopátiás gyógyszerek között is vannak jól beváltak, melyeket rutinszerűen lehet adni, elsősorban ősztől tavaszig. Egyik ilyen ajánlott kúra az echinaceából készült homeopátiás szer kiegészítve a thymusz faktor (thymuline) alapanyagú homeopátiás szerrel. Ezt a kúrát egész télen lehet alkalmazni.

Az immunrendszer támogatására számos lehetőség van, amelyekkel érdemes élni, különösen a közösségbe járó gyermekeknél, azonban a megfelelő életmódot, táplálkozást, a higiéniás szabályok betartását egyik sem helyettesíti.

Vegyél részt Dr. Sebő Zsuzsanna gyermekgyógyász, homeopata orvos szeptember 5-i ingyenes előadásán, melynek témája az immunrendszer támogatásának homeopátiás lehetőségei.

Szeretnéd megismerni az immunrendszered munkáját, és a természetes immuntámogatás lehetőségeit? Töltsd le az ingyenes e-könyvet.

Szponzorált tartalom

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Karácsonyvárás covid idején

Karácsonyvárás covid idején – Merry X-Mask!

Lockdown (lezárás) lett az év szava 2020-ban, ez világosan kifejezi, hogy miről is szólt az évünk. A világ a feje tetejére állt, de Te azért maradj pozitív! A teszted pedig legyen negatív!
Életre szóló kaland férfiaknak – XCC: Egy kihívás, ami megváltoztat

Életre szóló kaland férfiaknak – XCC: Egy kihívás, ami megváltoztat

Azoknak a férfiaknak szól, akik ki akarnak lépni a mókuskerékből és választ keresnek életük kérdéseire, akik szellemi-fizikai kalandra, kihívásra és kiszakadásra vágynak. Valódi változásra. Három nap a vadonban egy titokzatos kalandtúrán. De mi az az XCC?
Miért válasszuk a Milupa termékeket a kisbabánk hozzátáplálásához?

Miért válasszuk a Milupa termékeket a kisbabánk hozzátáplálásához?

A Milupa reggelire, tízóraira, ebédre és uzsonnára is kínál finomságokat a babáknak, a nap bármely szakában segítségül hívhatjuk. Cikkünkben bemutatjuk, hogy milyen Milupa hozzátáplálási termékeket kínálhatunk babánknak 4, 6 illetve 8 hónapos kortól.
Ünnepre hangoló – Az asztalos keze

Ünnepre hangoló – Az asztalos keze

Volt egyszer nagyon régen egy kis falusi asztalosműhely. Egyszer, amikor a gazda nem volt otthon, a szerszámok nagygyűlést tartottak...
Ugrás az oldal tetejére