Jelenlegi hely

Varázspálca helyett programlista a kávéidőért

Varázspálca helyett egy online programlista, hogy jusson magadra is idő az ovis, kisiskolás gyermekeid mellett. Nyugi, nem lesz lelkiismeret furdalásod, mert nem (csak) a laptop előtt lesz a gyermek, de mozog vagy tanul is!

Szeretnéd, ha lenne egy varázspálcád, és a nap bármelyik pillanatában varázsolhatnál magadnak 5 perc nyugalmat (esetleg 10-et)? És közben ne legyen lelkiismeretfurdalásod, és nem szeretnéd a gyereket a tévé előtt sem felejteni egy dinka rajzfilmmel?

A kisiskolásaidnak is kell még némi terelgetés, hogy a tanulás végén ne rögtön a tv elé vessék magukat? De ha mégis, legalább értelmes legyen?

Itt van pár bármikor lejátszható mese, koncert, torna, felovasás az ovis-kisiskolás korosztálynak és a színházkedvelő nagyobbaknak.

Ovisoknak

Otthoni papírszínházas mesék Mentasárkánnyal tíz percnyi mesét és még egy öt perces kis mozgásos feladatot is tartalmaznak, épp elég egy kávéra Neked.

Mondókázás online Horváth Genovévával, azaz "ZseniMami" –val, aki az EccPecc gyerekzenekar tagja. Több felvétele is van már, az elsőt ITT és a másodikat ITT találjátok.

Az Apacuka zenekar koncertvideója háromnegyed óra folyamatos ugrálás a kicsiknek, ez már igazán jó hír, ha nem bírod levinni az energiaszintjét utódaidnak!

Fejlesztő torna ovisoknak és kisiskolásoknak

A Neuro-Hydrotherapie Wien Youtube csatornáját és az eddig tornákat itt találod

Pihenő kisiskolásoknak (is)

Schneider Jankó bábművész a francia gyerekirodalom egyik legkedveltebb gyerekszereplőjének, a kisiskolás Nicolas-nak a kalandjait olvassa fel. Youtube csatornáján már tucatnyi humoros mesét találsz Nicolas és osztálytársai csínytevéseiről. Ne hagyd ki! Nálunk 2 hete ez a menő!

A Móra nem maradhat el a virtuális könyvespolcotokról sem! A Móra Negyedóra naponta 17 órakor a Facebook oldalukon, időnként kézműveskedéssel téve izgalmasabbá. Nem csak a műveket, de magukat a szerzőket is láthatják a gyerekek, akik maguk olvassák fel műveiket.

A Csodák Palotája Youtube csatornáján Kémcső Jenő és Spatula Sára

virtuális műhelyfoglalkozásain nemcsak kísérleteikből, de kézműveskedésből is állnak. A "tudományra" fogékony kíváncsi kiskorúak az elmúlt több, mint 20 alkalom videóit ITT tudják megnézni.

Menjünk együtt színházba!

Tulipán Tündér Produkció youtube csatornáján bármikor megnézhetitek együtt az Álomutazó  és a Játékkészítő előadásokat. Igazi látványos, színes, szagos produkciók a legjobb magyar színészekkel.

A Padlás a Vígszínház legendás előadása, ma már színháztörténelem. Az 1988-as bemutató után nem sokkal készült felvételen (ahogy a CD-n is) még az eredeti szereposztásban szólalnak meg a szereplők, Rádiós szerepében Kaszás Attilával.

Nagyobbaknak a Rómeó és Júlia musicalt ajánlja a Budapesti Operettszínház, a 2005-ös Szegedi Szabadtéri Játékokon készült felvételével.

Ha szereted a meglepetéseket, az Újszínház szerdánként egy-egy előadásukkal lep meg, mely szinte az utolsó percig titok.

Kapcsolódó cikkek:

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Nagykőrösi Filmkihívás videópályázat 16 felettieknek:  „A nevetés gyógyít” témában

Nagykőrösi Filmkihívás videópályázat 16 felettieknek: „A nevetés gyógyít” témában

Pályázat típusa: Videó készítőKorosztály: 16 felettNevezési határidő: 2021. január 31.
Adventi kiállítás Monor főterén, ahogy még nem láthattad - nézd meg te is!

Adventi kiállítás Monor főterén, ahogy még nem láthattad - nézd meg te is!

Kruchió László dekoratőr idén 13. alkalommal készítette el Adventi kiállítását, amit évről évre vár szinte az egész város. Egy mesevilágba csöppenünk a kiállítást körbejárva, lélekben is készülve a karácsonyra.A város főtere megtelik játékossággal és a várakozásra való felkészüléssel. November 29 – december 13-ig látogatható a szabadtéri kiállítás Monor központjában, a Szent István téren.
A bejglin ne, de a papíron spórolhatsz! avagy karácsony újrafelhasználva

A bejglin ne, de a papíron spórolhatsz! Avagy karácsony újrafelhasználva

Az ünnep kiváló alkalom arra, hogy a környezetünkért is tegyünk, sőt mindezt együtt is tehetjük a családdal, barátainkkal vagy kollégáinkkal. Kreativitással, előre tervezéssel csökkenthető az egyszer használatos dekorációk, csomagolások mennyisége. Ötletek, tippek, videók a képeslaptkészítéstől a karácsonyfáig!
Exkluzív ajándék az olvasóinak

Exkluzív ajándék az olvasóinknak

Sokat gondolkoztunk mi legyen az ajándék az olvasóinknak. Valami olyan, aminek igazán örültök, amit szívesen megosztotok, és ami nem terem minden üzletben (ugyebár a mai világban ilyen már nincs is J ) és amit Ti is tovább ajándékozhattok.
Ugrás az oldal tetejére