Jelenlegi hely

Belvárosi Óvoda

Cím: 7621 Pécs, Papnövelde u. 18-20.
Tel.: 72/534-518
Email: belvarosiovoda@varoskozpontiovoda.hu

Óvodavezető: Bácsalmásyné Vidák Ildikó
Web: www.varoskozpontiovoda.hu


"..Ő elhiszi még, hogy szép, hogy jó, hogy gyönyörű ez a nagy világ .." ehhez kínálunk mi az óvodánkba járó gyermekeknek  nap, mint nap képességeik fejlődéséhez próbálkozást, választási és döntési lehetőségeket, sok és sokféle tapasztalást. Megtanítjuk megtervezni, majd segítjük véghezvinni, amit kitalálnak, elképzelnek.

Intézményünk 1982 óta fogad gyermekeket Pécs történelmi belvárosában - a forgalom zajától távol, ideális környezetben. A szinteltolásos épület hat csoportnak ad otthont, melyet életkor alapján szervezünk kis-, középső- és nagycsoportba. A közel 160 gyermek nevelését, gondozását, fejlesztését 12 szakképzett óvodapedagógus, 2 pedagógiai asszisztens és 8 szakképzett dajka viseli a szívén.

Egyedülállónak nevezhető helyi adottságaink, környezetünk értékei, valamint a nevelőtestület érdeklődése és irányultságaegyütt határozzák meg Pedagógiai Programunk fő gondolatát, mely a környezeti nevelés.

Alapvetőnek tartjuk:

-        Az érzelmi biztonságot nyújtó, derűs szeretetteljes óvodai légkört.

-        A gyermekek feltétel nélküli szeretetét, elfogadását és tiszteletét.

-        A mindennapokban érvényesülő személyiségközpontúságot, az élményszerűséget és a játékosságot.

-        Az egyéni sajátosságokhoz igazodó differenciált fejlesztést.

-        A tevékenységrendszerben teljesítmény kényszertől mentes fejlesztést.

-        Törekszünk a családdal való együttműködésre. Támaszkodunk a családban kialakult kulturális és világnézeti hagyományokra, figyelembe vesszük a családi nevelés elsőbbségét.


A Pécsimami 2012 őszi és 2015/16. évi "A mi óvodánk" című pályázatában több száz szülő osztotta meg gyermeke óvodájával kapcsolatos tapasztalatait. A 2012. évi véleményeket ITT OLVASHATOD, 2015/16-ban erről az óvodáról az alábbiakat írták:

Hozzászólások

 

A  Pécsimami 2015/16. évi „A mi óvodánk” pályázatában szülők adtak választ arra a kérdésre, hogy „Miért szeretitek gyermeked óvodáját?” A válaszok itt olvashatók.

Szeretjük, mert eleven és vidám. Minden tökéletes: az óvónők, a dadusok, az udvar, az épület, a programok és a családdal való kommunikáció.

Amikor óvodába visszük gyermekeinket, rábízzuk őket egy két másik felnőttre, hogy vigyázzák, felügyeljék, tanítsák, kicsit szeressék, esetenként vígasztalják  és vezessék be őket a társas életbe, amíg nekünk dolgoznunk kell. Szerencsés esetben megtaláljuk azt a helyet és óvónőket, dadusokat..., akiknél biztonságban tudhatjuk őket minden téren. Ebben az óvodában nem csak ezt a biztonságot találtuk meg, de egy csodálatos, szeretettel teli légkört is, amely sokszor elvarázsol minket és nem csak a gyermekünket! Ez hatalmas segítség a mindennapokban. Apróságokkal és kifinomult ízlésükkel, kedves szavakkal és mosolyukkal varázslatossá tudják tenni ezt a második otthont - nemcsak a számunkra legfontosabb kincsnek, de nekünk felnőtteknek is! Köszönet ezért

A lányom nem beszélt, amikor kezdtük az ovit, egyébként is zárkózott volt és nagyon meggondolja kit enged a bizalmába. Nagyon jó jel volt, hogy már a beíratkozáskor éreztem a szimpátiáját az ővónője felé. Ez azóta sem változott. Csak pozitív hatásokat tapasztalok mióta óvodás. Nyitottabb és beszédesebb lett. Megható szeretettel veszik körül.

Szeretjük, mert jó a kapcsolatunk az óvoda munkatársaival - és úgy látjuk, a gyermekeinké is az, ami pedig a legfőbb szempont számunkra. Jó kezekben tudjuk a gyerekeket a mindennapokban, ami a szülők lelki nyugalmához elengedhetetlen. Számunkra az óvoda közelsége, elhelyezkedése is fontos pozitívum és az udvar felszereltsége is megfelelő a gyerekek számára. A környezettudatos szemléletmódért és annak közvetítésért, valamint a hasonló tematikájú programok iránti nyitottságért pedig szintén egy hatalmas LÁJK az ovinak! :))

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Melltartó kisokos – hogyan válasszunk melltartót, fehérneműt

Melltartó kisokos – hogyan válasszunk melltartót, fehérneműt

A nők fehérneműs fiókjának fontos darabjai a melltartók, amelyek funkciója messze túlmutat a csinos alsóneműn; egyszerre kell kényelmet és magabiztosságot is biztosítania, miközben valóban nem hátrány, ha a kinézetével is illeszkedik a viselője személyiségéhez. Nehéz feladat tehát megtalálni a megfelelőt – sőt megfelelőket, hiszen különféle ruhákhoz és felsőkhöz eltérő darabokra lehet szükség, ráadásul a mindennapos használat miatt is fontos, hogy több darab is rendelkezésre álljon.
Készíts saját Állatkertet! - 10 részes nyomtatható kreatív kézműveskedés és játék

Készíts saját Állatkertet! - 10 részes nyomtatható kreatív kézműveskedés és játék

A Fővárosi Állatkert oldalán ingyenesen letölthető és nyomtatható kreatív sorozatot találtunk, ami az alkotókedvű állatbarátoknak szól. Készítsd el saját állatkertedet! Az elefántoktól a majmokig, a szavannák lakóitól a kengurukig sok állattal megismerkedhettek, rejtvények, színezők és más kézműves foglalkoztatók várnak.
Fiús kontra lányos anyukák – tényleg van különbség?

Fiús kontra lányos anyukák – tényleg van különbség?

Balett, pörgős szoknya és színes hajcsatok, vagy foci, toronyépítés és mászókáról ugrálás?
Kincsre bukkantam, avagy hogyan táplálták anyáink 40 éve csecsemőiket

Kincsre bukkantam, avagy hogyan táplálták anyáink 40 éve csecsemőiket

Sokan mondják, hogy 6 hónapos kor előtt kizárólag anyatejet szabad adni a babának, mások meg azt, hogy már 3 hónaposan is elkezdhető a hozzátáplálás.
Ugrás az oldal tetejére