Jelenlegi hely

Enyezd utcai 2. számú Óvoda

Cím: 7632 Pécs, Enyezd u. 3.
Tel.: 72/438-042
Email: barnavirag.enyezd@gmail.com

Tagóvodavezető: Kakas Anikó
Web: www.kertvarosiovi.hu


Óvodánk, Pécs – kertvárosi lakótelepén található. Az óvoda 3872 m2 területen helyezkedik el, ebből beépített terület: 872 m2

1979 októberében nyitottunk. 150 férőhelyes, 6 csoportos.


A termek alapterülete: 50 m² 2 teremhez tartozik, egy közös mosdó és öltözõ.

Udvarunk fa mozgásfejlesztő eszközökkel és fürdőmedencével ellátott, EU szabványoknak megfelel.

1990 szeptembere óta – nevelői és szülői igényre- vegyes életkorú csoportokat szervezünk, ahol együtt lehetnek a testvérek, barátok. A tizenkilenc év tapasztalata azt bizonyítja, hogy az osztatlan gyermekcsoport sokkal inkább hasonlít a család összetételére. A legjobban nevelő, harmonikus családban sem tudja megélni a gyermek, a kortárs kapcsolatok nyújtotta szocializációs viszonyokat, helyzeteket, ha testvére nincs, mint a vegyes életkorú csoportokban. Speciálisan kiegészítő funkció a gyermekek számára a máshol kevésbé pótolható közösségi élmény nyújtása,

Cél:

 • A kedvezőtlen családi körülményekből adódó hátrányok ellensúlyozása és az egyedi fejlettségtől függő lemaradás kompenzálása.
 • A műveltségtartalmak igényes megvalósítása révén, az értékek megőrzése, hagyományápolás.
 • A lakótelepi környezetből adódó (szűk mozgástér), tartáshibák csökkentése.
 • A környező világ (természeti és társadalmi környezet), a négy természeti elem fontosságának megismertetése.
 • Enyhe fokban sérült (mozgás, hallás) gyermek befogadása – szakember javaslata alapján.

 Feladatok:

 • Differenciálással, a gyermek egyéni fejlődési üteméhez igazodó nevelői hatások érvényesítése
 • A gyermek érdeklődésének, adottságainak megfelelő fejlesztés: tevékenykedtetéssel
 • Különböző életkorú gyermekek egymásra hatásának és pozitív érvényesülésének segítése.
 • A fejlesztő program eszköze: valamennyi óvodai tevékenységforma

A megvalósítás tartalma:

 • Egyéni, gyermekfejlesztő programok készítése
 • Zeneóvoda (csoportközi) működtetése
 • Gyógytestnevelés (csoportközi), preventív torna,
 • Udvari mozgásfejlesztő játékok
 • Élményt jelentő látogatások és kirándulások szervezése pályázati támogatással.
 • Mozgás, - ábrázoló készség, – hallás, fejlesztés. Gyermekorvos, szakorvos javaslata alapján történő foglalkoztatás


Hagyományaink:


- Kirándulás
- Mikulás
- Karácsony
- Farsang
- Március 15.
- Húsvét
- Anyák napja
- Gyermeknap
- Évzáró
- Szolgáltatásaink ingyenesen, illetve térítés ellenében vehetők igénybe.
- Gyógytestnevelés
- Zeneóvoda
- Angol
- Német
- Néptánc
- „Hangoló” zenés színházA Pécsimami 2012 őszi és 2015/16. évi "A mi óvodánk" című pályázatában több száz szülő osztotta meg gyermeke óvodájával kapcsolatos tapasztalatait. A 2012. évi véleményeket ITT OLVASHATOD, 2015/16-ban erről az óvodáról az alábbiakat írták:

Hozzászólások

 
A  Pécsimami 2015/16. évi „A mi óvodánk” pályázatában szülők adtak választ arra a kérdésre, hogy „Miért szeretitek gyermeked óvodáját?” A válaszok itt olvashatók.

Nagyon szeretnek ide, a lila csoportba járni a gyerekeim!

Az óvonénik nagyon kedvesek, sok fejlesztő foglalkozást tartanak a gyerekeknek, mindenben tudnak nekünk segíteni. A csoportszoba nagyon szép, mindig évszaknak megfeleően feldíszített. Sok játék van. Az udvar nagy, szépen rendbetartott. Rengeteg jó program van, ünnepségek, kirándulások, színház.

Örülök, hogy ezt az ovit választottuk!

Igazi családi ovi, a vegyes csoport miatt nagyon családias a hangulat. Minden óvónő és dadus kedves, barátságos. A gyerekek SZERETNEK ide járni! :)

Nagyon örülünk, hogy az óvoda zöld csoportjába kerültünk. Mind a három gyermekem ebbe a csoportba jár (6 és fél, 5 és 3 éves) és nagyon jól érzik magukat, a szünidőben is várják az ovit. Az óvónők kedvesek és igazán értik a gyerekek nyelvét, jó közösség alakult ki. Változatos programok és foglalkozások vannak, amiben a vegyes csoport minden korosztálya megkapja a szükséges fejlesztést is.

A mi ovinkba van a legszínesebb program ,a legjobb fej óvónőkkel ès dadusokkal!Hihetetlenül színes programokkal boldogitják a gyerekeket!!!Csak hogy egy párat ki is emeljek;ősszel erdei iskola,kirándulás a szabadba,vadgesztenye szedès,falevèl gyűjtès,színház,ha havazás akkor mindenki szánkóval èrkezik ès mennek szánkózni,tavasszal kirándulás újra....ès mèg sorolhatnám

Imádom az ovinkat(sárga csoportos óvónèniknek puszi)

Pici lányom a sárga csopiba jár. Nővére is idejárt és már akkor tudtam, hogy a picit is ide fogom  hozni. Nagyon szeretjük az ovit is és az óvonőket is. Türelmesek, kedvesek. A vegyes csoport nagyon jó hatással van a gyerekekre. Sok színes program van. Sikerült sószobát kialakítani  az óvodában, ami nagyon hasznos a gyermekek egészsége szempontjából. Nagylányom is imádta, pici is imádja.

 

Három gyermekem van.Legkisebbik gyermekem jár az Enyezd u.i 2sz. óvodába,a lila csoportba.Életem egyik legjobb döntése volt,hogy ebbe az óvodába irattam gyermekem.Az óvónénik kiválasztása szintén nagyon jó döntés volt!Barátságosságuk és kedvességük,már az első pillanatban elbűvőlték a kisfiam.A mesét a nyílt napon tátott szájjal nézte végig.

Ma már a nagycsoportosok közé tartozunk,ahol nagyon jó foglalkozások vannak a "ballagó" gyermekeknek és szerencsére lehetőségünk van az óvónéni által tartott délutáni iskolai előkészítőn is részt venni.

...nem lesz könnyű dolog megválni az óvónéniktől és a szeretett ovitól! :( 

Imádjuk ezt az óvodát!!Profi,kedves óvonők,dadusok! Nagyon szép csoportszobák.Mindig újítanak,vesznek valamit...Sok külön programot szerveznek.Ovin belül,sportolási lehetőség,zeneovi,angol stb. Mi imádjuk! Fiam is ide járt és a lányom is már 3éve!

A Barnavirágos ovi jól felszerelt (tornaszoba, sószoba, klassz udvar, szép csoportszobák) és az ovi vezetése, az ott dolgozókkal együtt igyekszik folyamatosan újítani, szépíteni, fejleszteni azt. Az ott dolgozók mind nagyon szeretik a gyerekeket. Az óvónők, dadusok folyamatos kommunikációban vannak a szülőkkel a gyermeket érintő dolgokról, a hétköznapokról. Vannak családi programok is, ahol személyesen is betekintést nyerhet a szülő a gyerek ovis életébe. Emellet rengeteg programon, foglalkozáson, eseményen vehetnek részt a gyerekek, mindig újabb és újabb élményekkel gazdagítva őket. Mi ugyan annak idején tartottunk a vegyes csoporttól, de ebben az oviban az óvónők munkájának köszönhetően kicsi és nagy kitűnően megfér egymás mellett: a nagyok mire nagyok lesznek megtanulják szeretni és óvni a kicsiket, a kicsik pedig remek barátokra találnak a nagyok között. Itt minden gyerek szeretve van, a maga igényének megfelelően! A programokon kicsi és nagy egyaránt részt vehet, nincsenek kizárva a kicsik. A nagycsoportosokat felkészítik az iskolára az utolsó évben. Májusban egy egész héten át gyereknap van elképesztően jó programokkal. Mi nagyon szeretjük a Barnavirágos ovit, a fiam boldogan indul el reggelente otthonról, én pedig tudom, hogy jó helyen, biztonságba van, ahol szeretik, meghallgatják és figyelnek rá. Köszönet ezért két óvónéninknek, Hajni és Márti néninek és kedves dadusunknak, Zita néninek a LILA csoportból!

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Csak tudnám, hogyan csinálja?

Csak tudnám, hogyan csinálja?!

Ez nem egy anyák napi bejegyzés, csak egy sima csütörtök. Sőt, kivételesen még csak szentimentális hangulatban sem vagyok. Egyszerűen ma reggel azon kaptam magam, hogy kb. 30 perce figyelem az anyámat, és próbálok rájönni: Vajon hogyan csinálja?
Augusztus 13. – A balkezesek világnapja

Augusztus 13. – A balkezesek világnapja

Tudtad, hogy a népesség 13-14%-a, vagyis minden hetedik ember balkezes? Még szép, hogy a balkezeseknek is van világnapjuk: augusztus 13-án!
Melltartó kisokos – hogyan válasszunk melltartót, fehérneműt

Melltartó kisokos – hogyan válasszunk melltartót, fehérneműt

A nők fehérneműs fiókjának fontos darabjai a melltartók, amelyek funkciója messze túlmutat a csinos alsóneműn; egyszerre kell kényelmet és magabiztosságot is biztosítania, miközben valóban nem hátrány, ha a kinézetével is illeszkedik a viselője személyiségéhez. Nehéz feladat tehát megtalálni a megfelelőt – sőt megfelelőket, hiszen különféle ruhákhoz és felsőkhöz eltérő darabokra lehet szükség, ráadásul a mindennapos használat miatt is fontos, hogy több darab is rendelkezésre álljon.
Készíts saját Állatkertet! - 10 részes nyomtatható kreatív kézműveskedés és játék

Készíts saját Állatkertet! - 10 részes nyomtatható kreatív kézműveskedés és játék

A Fővárosi Állatkert oldalán ingyenesen letölthető és nyomtatható kreatív sorozatot találtunk, ami az alkotókedvű állatbarátoknak szól. Készítsd el saját állatkertedet! Az elefántoktól a majmokig, a szavannák lakóitól a kengurukig sok állattal megismerkedhettek, rejtvények, színezők és más kézműves foglalkoztatók várnak.
Ugrás az oldal tetejére