Jelenlegi hely

Esztergár Lajos úti Óvoda

Cím: 7633 Pécs, Esztergár u. 13.
Tel.: 72/252-434, 20/314-3464
Email: esztergarovi@nyugatiovoda.hu

Óvodavezető: Skáfárné Schneider Katalin
Web: www.nyugatiovoda.hu


Óvodánk Uránvárosban a város minden pontjáról jól megközelíthető helyen található.

Öt csoportban fogadjuk a gyermekeket, melyek a gyermekek igényeihez igazodva lettek berendezve. A szülőnek választási lehetősége van vegyes vagy azonos életkorú csoportba járatni gyermekét.

Változatos, élményekben gazdag, mozgástapasztalatokat és tevékenységeket nyújtó udvari környezetet biztosítunk, sok zöld területtel, barátságos légkörben, bővülő tárgyi feltételekkel, mely az egyéni igényeket is kielégíti.

Kiemelt jelentőséget tulajdonítunk a szabad játéktevékenységnek, gyermeki személyiségfejlesztésnek, az egyéni képességek kibontakoztatásának, tehetséggondozásnak, a felzárkóztatásnak, esélyegyenlőség biztosításának.     

Óvodapedagógusaink folyamatosan továbbképzéseken vesznek részt, többen rendelkeznek másoddiplomával, szakvizsgával (fejlesztőpedagógiai). Az ő munkájukat szakképzett dajkák, pedagógiai asszisztensek - szükség esetén pszichológus, gyógypedagógus, logopédus is – segítik a mindennapok során.

Szülők véleménye az óvodáról:

„Az óvónők elfogadóak, türelmesek, nagyon kreatívak, és a gyermekek megkapják az életkoruknak megfelelő, egyéni odafigyelést.

Az óvodai rendezvények minden évben nagyon színvonalasak voltak, a dolgozók hozzáállásának, tudásának és az óvoda felszereltségének köszönhetően, ami a gyermeknek nagy élményt jelentett.”

Óvodánkban az alábbi, nevelési időn kívüli tevékenységekre van lehetőség: Zenés angol. Ovikosár, Forma Fitt Sportaerobik, Hittan, iskolába lépés előtti évben úszás (vízhez szoktatás). 

Szeretettel várjuk az érdeklődőket nyílt napjainkra: 2019. április 10-11-12 10 órától 11.30-ig, valamint április 13-án szombaton 9.30-11.30-ig. 


A Pécsimami 2012 őszi és 2015/16. évi "A mi óvodánk" című pályázatában több száz szülő osztotta meg gyermeke óvodájával kapcsolatos tapasztalatait. A 2012. évi véleményeket ITT OLVASHATOD, 2015/16-ban erről az óvodáról az alábbiakat írták:

Hozzászólások

Mi azért szeretjük az óvodánkat, mert nagyon kedvesek az óvónők,és a dadusok, szépen fejlődnek a gyerekek, és sokat vannak a levegőn!

Én azért szeretem a gyermekem óvodáját, mert a gyermekem nagyon szereti! :)

Minden nap lelkesen, boldogan megy óvodába. Boldogan mesél, szereti az óvónéniket, a dadusokat, a gyerekeket, az udvart...Véleménye: "a csacsis ovi, a legjobb ovi a világon". Márpedig ő a szakértő... :)

Mi azért szeretjük a Csacsis ovit, mert az óvónénik nagyon kedvesek, sokat foglalkoznak a gyerekekkel, és szemmel látható a fejlődés rajtuk. Bizalommal fordulhatunk bármilyen kérdéssel, kéréssel hozzájuk! Családias a légkör, sok a gyerekeknek szóló külön foglalkozási lehetőség is! 

Mi azért szeretjük ezt az  ovit mert  nagyon kedvesek az óvónők,és a dadusok nagyon segitő készek minden téren és sokat töltenek a levegön a gyerekek

Szeretjük, mert a napok jól szervezettek és sokat vannak a kicsik levegőn :) Különórát is választottak maguknak a gyermekeim, melyeket nagyon élveznek. Köszönöm.

 

A  Pécsimami 2015/16. évi „A mi óvodánk” pályázatában szülők adtak választ arra a kérdésre, hogy „Miért szeretitek gyermeked óvodáját?” A válaszok itt olvashatók.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Karácsonyvárás covid idején

Karácsonyvárás covid idején – Merry X-Mask!

Lockdown (lezárás) lett az év szava 2020-ban, ez világosan kifejezi, hogy miről is szólt az évünk. A világ a feje tetejére állt, de Te azért maradj pozitív! A teszted pedig legyen negatív!
Életre szóló kaland férfiaknak – XCC: Egy kihívás, ami megváltoztat

Életre szóló kaland férfiaknak – XCC: Egy kihívás, ami megváltoztat

Azoknak a férfiaknak szól, akik ki akarnak lépni a mókuskerékből és választ keresnek életük kérdéseire, akik szellemi-fizikai kalandra, kihívásra és kiszakadásra vágynak. Valódi változásra. Három nap a vadonban egy titokzatos kalandtúrán. De mi az az XCC?
Miért válasszuk a Milupa termékeket a kisbabánk hozzátáplálásához?

Miért válasszuk a Milupa termékeket a kisbabánk hozzátáplálásához?

A Milupa reggelire, tízóraira, ebédre és uzsonnára is kínál finomságokat a babáknak, a nap bármely szakában segítségül hívhatjuk. Cikkünkben bemutatjuk, hogy milyen Milupa hozzátáplálási termékeket kínálhatunk babánknak 4, 6 illetve 8 hónapos kortól.
Ünnepre hangoló – Az asztalos keze

Ünnepre hangoló – Az asztalos keze

Volt egyszer nagyon régen egy kis falusi asztalosműhely. Egyszer, amikor a gazda nem volt otthon, a szerszámok nagygyűlést tartottak...
Ugrás az oldal tetejére