Jelenlegi hely

Istenkúti Waldorf Óvoda

Cím: 7635 Pécs, Fábián Béla u. 9.
Tel.: 36-72-212-034, 20-291-01-40
Emailtitkar@waldorfpecs.hu

 
Intézményvezető: Nemerey Péter
Intézményi titkár: Kertész Vanda
Telefon: 06 20 291-0140
 

Óvodánk a Mandulafa Waldorf Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola második tagóvodájaként 2014. szeptember 1-jén nyitotta meg kapuit Istenkúton.

Istenkúti óvodai csoportunk csodálatos erdei környezetben, a Mandulafa Waldorf Iskola szomszédságában található. Óvodásaink közvetlen kapcsolatba kerülnek az iskolás gyermekekkel, alkalmuk nyílik betekinteni az iskolában zajló életbe, s közös családjaink is összekötő láncszemet képviselnek az óvoda és iskola közt  – ily módon biztosítva van az óvodából iskolába történő zökkenőmentes átmenet.


Óvodánk helyi adottságaihoz igazodva nagy hangsúlyt fektetünk a természettel való együttélésből fakadó nevelési lehetőségekre. Az erdei környezet – a tiszta levegőn túl – kiváló alkalmakat teremt óvodai csoportunk számára a közös sétákhoz, kirándulásokhoz, szűkebb környezetünk felfedezéséhez, védendő természeti értékeink megismeréséhez, a környezettudatos szemlélet kialakításához. Sok időt töltünk a szabadban, óvodai kertünkben és az óvodához, illetve iskolához tartozó erdős területen.

Az időszakokhoz szervesen kapcsolódó emberi munkák, tevékenységek hangsúlyos szerepet játszanak óvodai életünkben. (Pl. tavasszal a veteményezés, kertészkedés, ősszel a betakarítási 
munkálatok, búzafeldolgozás folyamata).

Családjainkkal közvetlen, az együttműködésen alapuló kapcsolatot ápolunk. Óvodai életünk is egy nagy család életéhez hasonlatos. 


Fenntartó: Mandulafa Egyesület
Kapcsolat: 06 20 291-0140
Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Csak tudnám, hogyan csinálja?

Csak tudnám, hogyan csinálja?!

Ez nem egy anyák napi bejegyzés, csak egy sima csütörtök. Sőt, kivételesen még csak szentimentális hangulatban sem vagyok. Egyszerűen ma reggel azon kaptam magam, hogy kb. 30 perce figyelem az anyámat, és próbálok rájönni: Vajon hogyan csinálja?
Augusztus 13. – A balkezesek világnapja

Augusztus 13. – A balkezesek világnapja

Tudtad, hogy a népesség 13-14%-a, vagyis minden hetedik ember balkezes? Még szép, hogy a balkezeseknek is van világnapjuk: augusztus 13-án!
Melltartó kisokos – hogyan válasszunk melltartót, fehérneműt

Melltartó kisokos – hogyan válasszunk melltartót, fehérneműt

A nők fehérneműs fiókjának fontos darabjai a melltartók, amelyek funkciója messze túlmutat a csinos alsóneműn; egyszerre kell kényelmet és magabiztosságot is biztosítania, miközben valóban nem hátrány, ha a kinézetével is illeszkedik a viselője személyiségéhez. Nehéz feladat tehát megtalálni a megfelelőt – sőt megfelelőket, hiszen különféle ruhákhoz és felsőkhöz eltérő darabokra lehet szükség, ráadásul a mindennapos használat miatt is fontos, hogy több darab is rendelkezésre álljon.
Készíts saját Állatkertet! - 10 részes nyomtatható kreatív kézműveskedés és játék

Készíts saját Állatkertet! - 10 részes nyomtatható kreatív kézműveskedés és játék

A Fővárosi Állatkert oldalán ingyenesen letölthető és nyomtatható kreatív sorozatot találtunk, ami az alkotókedvű állatbarátoknak szól. Készítsd el saját állatkertedet! Az elefántoktól a majmokig, a szavannák lakóitól a kengurukig sok állattal megismerkedhettek, rejtvények, színezők és más kézműves foglalkoztatók várnak.
Ugrás az oldal tetejére