Jelenlegi hely

Apáczai Óvoda Csiribiri Óvoda 1. épület

Cím: 7632 Pécs, Apáczai Csere János körtér 1/1
Tel.: 72/550-631
Email: ovoda@educentrum.hu

Óvodavezető: Wolf Edit
Web: www.apaczaiovoda.hu

A csoportokat életkor alapján szervezzük, kis-, középső és nagycsoportokba, de a beiratkozások alapján szükség szerint vegyes csoportot is kialakítunk.

A mindhárom épületünkben sok év alatt kialakult saját gyakorlat, hagyományok, programok, speciális tartalmak sokszínűvé teszik óvodánk kínálatát. Pedagógiai Programunk megjeleníti a szakmai tartalmak azonosságát, biztosítja az egységes szemléletet.

Nevelőmunkánkban hangsúlyos az egyéni bánásmód, a kisgyermekek differenciált fejlesztése.

  • A fejlettségükben lemaradó kisgyermekek mozgásfejlesztése tervezett, műhelyfoglalkozásokon történik ( TSMT-módszer,Veronika zenei módszer).
  • Mindhárom épületünkben műhely keretek között gyermektánc, mese-, vizuális műhelyben bátorítjuk, támogatjuk a művészeti ágakban tehetségjeleket mutató gyermekeink fejlődését.
  • Csiribiri Óvodánkban a Montessori-pedagógia elveinek megfelelve dolgozunk, használjuk eszköztárát is. (minősített Montessori Óvoda).

 

Zöld és Madárbarát óvodaként a fenntarthatóság pedagógiája, a környezeti nevelés, a környezettudatos szemléletmód megalapozása programunk fontos eleme.
Az óvodából az iskolába lépés segítésére az ANK iskolákkal közösen, a 2015-2016-os nevelési évtől újra óvodaiskolát működtetünk.

A Művelődési Ház, Sportegység, Könyvtár, Művészeti Iskola sokszínű, gazdag kínálatát gyermekeink életkorának megfelelően beépítjük nevelő munkánkba.

  • Rendszeres látogatói vagyunk a Művelődési Ház színház, mozi, bábszínház programjainak;
  • Középső csoporttól ismerkedünk a Könyvtár és Fonotéka kínálatával, könyvtári foglalkozásokat tervezünk;
  • Nagycsoportosaink az uszodában  vízhez szoktató programon vesznek részt;
  • Mindhárom épületünkben, biztosítjuk a hittan foglalkozásokat a délutáni időszakban

Térítés ellenében a délutáni időszakban gazdag kínálatot nyújtunk a gyermekek érdeklődésének megfelelő tevékenységek kiválasztásához:

  • Angol nyelvtanulás
  • Sportegységben: gyermek torna, ANK Úszóklub
  • Zeneóvoda, gyermek balett, rajz (Művészeti iskola)

Nagy figyelmet fordítunk az óvoda mintaadó szerepének megtartására. Nevelő közösségünk  kapcsolatai,  a pozitív hozzáállás, az egymás iránti tolerancia, empátia, segítőkészség mintát nyújt az emberi, közösségi kapcsolatok, normák ápolására, a környezettudatos magatartásra, az egészséges életmód szokásainak megalapozására, a közösségi egészséges életvitelre.

 

Óvodapedagógusaink jól képzett, igényes szakemberek.

Nevelőmunkánkat óvodapszichológus és pedagógiai asszisztensek segítik.

Óvodai könyvtáraink, szertáraink jól felszereltek. Az egyéni, differenciált fejlesztéshez programunknak megfelelően kialakítottuk a fejlesztő- és a logopédiai szobákat.

A minden épülethez tartozó, saját játszóudvarok mérete megfelel a gyermeklétszámnak, fele részét fű borítja, más részeit szilárd burkolat fedi. A kerítés mellett bokrok zárják a területet, fáink nyáron kellemes árnyékot adnak. A növények elhelyezkedése, a homokozók száma, lehetőséget ad, részben elkülönített játékterületek kialakítására, így épületenként minden csoportnak külön udvarrésze van. Udvari eszközeink, fejlesztő játékaink folyamatos bővítésére hangsúlyt helyezünk.

Kukkantsanak be óvodánkba honlapunkon educentrum.hu/ovoda, és személyesen nyílt napjainkon 2016. március 20-21-22-én  délelőtt 9-11 óráig.

Minden érdeklődőt  szeretettel várunk!


A Pécsimami 2012 őszi és 2015/16. évi "A mi óvodánk" című pályázatában több száz szülő osztotta meg gyermeke óvodájával kapcsolatos tapasztalatait. A 2012. évi véleményeket ITT OLVASHATOD, 2015/16-ban erről az óvodáról az alábbiakat írták:

Hozzászólások

 

A  Pécsimami 2015/16. évi „A mi óvodánk” pályázatában szülők adtak választ arra a „Miért szeretitek gyermeked óvodáját?” A válaszok itt olvashatók.

A csoportszobák jól felszereltek. Az Óvónők tudatosan, egyénre szabottan fejlesztik a gyerekek készségeit, képességeit. Szívből ajánlom!

Kedvesek, jól képzettek az Ovónénik, Dadusok, a gyerekek nagyon szeretik Őket. A délelőtti program nagyon jól felépített, fejlesztő és játékos. A csoportszobák jól felszereltek, folyamatosan bővítik a játékokat. Az Óvoda folyosólya is mindig az aktuális évszaknak, ünnepnek megfelelően van díszítve, örömmel megyünk minden reggel!

az 1-es ovit a hagyomanyorzes es a tunemenyes dadusunk miatt szeretjuk

Már az előzetes óvodalátogatáson eldöntöttük, hogy a "Csiribiribe" szeretnénk vinni a gyermeket és beigazolódott a megérzésünk, nagyon hamar beszokott és mostanra már SZERET oviba járni, amiben nagyon fontos szerepe van az óvónéniknek ( Éva és Zsuzsi néni) valamint a dadusnak ( Andi néni) :)

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Melltartó kisokos – hogyan válasszunk melltartót, fehérneműt

Melltartó kisokos – hogyan válasszunk melltartót, fehérneműt

A nők fehérneműs fiókjának fontos darabjai a melltartók, amelyek funkciója messze túlmutat a csinos alsóneműn; egyszerre kell kényelmet és magabiztosságot is biztosítania, miközben valóban nem hátrány, ha a kinézetével is illeszkedik a viselője személyiségéhez. Nehéz feladat tehát megtalálni a megfelelőt – sőt megfelelőket, hiszen különféle ruhákhoz és felsőkhöz eltérő darabokra lehet szükség, ráadásul a mindennapos használat miatt is fontos, hogy több darab is rendelkezésre álljon.
Készíts saját Állatkertet! - 10 részes nyomtatható kreatív kézműveskedés és játék

Készíts saját Állatkertet! - 10 részes nyomtatható kreatív kézműveskedés és játék

A Fővárosi Állatkert oldalán ingyenesen letölthető és nyomtatható kreatív sorozatot találtunk, ami az alkotókedvű állatbarátoknak szól. Készítsd el saját állatkertedet! Az elefántoktól a majmokig, a szavannák lakóitól a kengurukig sok állattal megismerkedhettek, rejtvények, színezők és más kézműves foglalkoztatók várnak.
Fiús kontra lányos anyukák – tényleg van különbség?

Fiús kontra lányos anyukák – tényleg van különbség?

Balett, pörgős szoknya és színes hajcsatok, vagy foci, toronyépítés és mászókáról ugrálás?
Kincsre bukkantam, avagy hogyan táplálták anyáink 40 éve csecsemőiket

Kincsre bukkantam, avagy hogyan táplálták anyáink 40 éve csecsemőiket

Sokan mondják, hogy 6 hónapos kor előtt kizárólag anyatejet szabad adni a babának, mások meg azt, hogy már 3 hónaposan is elkezdhető a hozzátáplálás.
Ugrás az oldal tetejére