Jelenlegi hely

Apáczai Óvoda Aprók Háza Óvoda 3. épület

Cím: 7632 Pécs, Apáczai Csere János körtér 1/3.
Tel.: 72/550-624
Email: ovoda@educentrum.hu

Óvodavezető: Wolf Edit
Web: www.apaczaiovoda.hu
 

A csoportokat életkor alapján szervezzük, kis-, középső és nagycsoportokba, de a beiratkozások alapján szükség szerint vegyes csoportot is kialakítunk.

A mindhárom épületünkben sok év alatt kialakult saját gyakorlat, hagyományok, programok, speciális tartalmak sokszínűvé teszik óvodánk kínálatát. Pedagógiai Programunk megjeleníti a szakmai tartalmak azonosságát, biztosítja az egységes szemléletet.

Nevelőmunkánkban hangsúlyos az egyéni bánásmód, a kisgyermekek differenciált fejlesztése.

  • A fejlettségükben lemaradó kisgyermekek mozgásfejlesztése tervezett, műhelyfoglalkozásokon történik ( TSMT-módszer,Veronika zenei módszer).
  • Mindhárom épületünkben műhely keretek között gyermektánc, mese-, vizuális műhelyben bátorítjuk, támogatjuk a művészeti ágakban tehetségjeleket mutató gyermekeink fejlődését.
  • Csiribiri Óvodánkban a Montessori-pedagógia elveinek megfelelve dolgozunk, használjuk eszköztárát is. (minősített Montessori Óvoda).

 

Zöld és Madárbarát óvodaként a fenntarthatóság pedagógiája, a környezeti nevelés, a környezettudatos szemléletmód megalapozása programunk fontos eleme.
Az óvodából az iskolába lépés segítésére az ANK iskolákkal közösen, a 2015-2016-os nevelési évtől újra óvodaiskolát működtetünk.

A Művelődési Ház, Sportegység, Könyvtár, Művészeti Iskola sokszínű, gazdag kínálatát gyermekeink életkorának megfelelően beépítjük nevelő munkánkba.

  • Rendszeres látogatói vagyunk a Művelődési Ház színház, mozi, bábszínház programjainak;
  • Középső csoporttól ismerkedünk a Könyvtár és Fonotéka kínálatával, könyvtári foglalkozásokat tervezünk;
  • Nagycsoportosaink az uszodában  vízhez szoktató programon vesznek részt;
  • Mindhárom épületünkben, biztosítjuk a hittan foglalkozásokat a délutáni időszakban

Térítés ellenében a délutáni időszakban gazdag kínálatot nyújtunk a gyermekek érdeklődésének megfelelő tevékenységek kiválasztásához:

  • Angol nyelvtanulás
  • Sportegységben: gyermek torna, ANK Úszóklub
  • Zeneóvoda, gyermek balett, rajz (Művészeti iskola)

Nagy figyelmet fordítunk az óvoda mintaadó szerepének megtartására. Nevelő közösségünk  kapcsolatai,  a pozitív hozzáállás, az egymás iránti tolerancia, empátia, segítőkészség mintát nyújt az emberi, közösségi kapcsolatok, normák ápolására, a környezettudatos magatartásra, az egészséges életmód szokásainak megalapozására, a közösségi egészséges életvitelre.

 

Óvodapedagógusaink jól képzett, igényes szakemberek.

Nevelőmunkánkat óvodapszichológus és pedagógiai asszisztensek segítik.

Óvodai könyvtáraink, szertáraink jól felszereltek. Az egyéni, differenciált fejlesztéshez programunknak megfelelően kialakítottuk a fejlesztő- és a logopédiai szobákat.

A minden épülethez tartozó, saját játszóudvarok mérete megfelel a gyermeklétszámnak, fele részét fű borítja, más részeit szilárd burkolat fedi. A kerítés mellett bokrok zárják a területet, fáink nyáron kellemes árnyékot adnak. A növények elhelyezkedése, a homokozók száma, lehetőséget ad, részben elkülönített játékterületek kialakítására, így épületenként minden csoportnak külön udvarrésze van. Udvari eszközeink, fejlesztő játékaink folyamatos bővítésére hangsúlyt helyezünk.

Kukkantsanak be óvodánkba honlapunkon educentrum.hu/ovoda, és személyesen nyílt napjainkon 2016. március 20-21-22-én  délelőtt 9-11 óráig.

Minden érdeklődőt  szeretettel várunk!


 

A Pécsimami 2012 őszi és 2015/16. évi "A mi óvodánk" című pályázatában több száz szülő osztotta meg gyermeke óvodájával kapcsolatos tapasztalatait. A 2012. évi véleményeket ITT OLVASHATOD, 2015/16-ban erről az óvodáról az alábbiakat írták:

Hozzászólások

 

A  Pécsimami 2015/16. évi „A mi óvodánk” pályázatában szülők adtak választ arra a kérdésre, hogy „Miért szeretitek gyermeked óvodáját?” A válaszok itt olvashatók.

 Szeretem az ovinkat , mert a gyerekem is szereti :-) A ovonénik és a dadus igazi tündérek,  rengeteg szuper foglálkozás van , ötletesen  kezelik az esetleges problémákat,  a gyerekek szeretetben és biztonságban érezhetik magukat, ami szerintem nagyon fontos  egy éppen ovit kezdő kicsinél. A szülökkel is együtt müködnek és nagyon jónak tartom hogy  a csoportnak van saját facebook oldala amin az ovonénik és a dadusunk folyamatosan megosztja velünk, szülökkel hogy épp mik történtek az oviban, igy egy kicsit mi is részesei lehetünk az ovi ill. a gyerekünk  minden napjainak :-) Nem utolsó sorban   nagyon szép a csoport és az udvar is.  Ja és ami engem személy szerint levett a lábamról, mikor szülöi értekezleten az ovonéni kis gyertyát gyújtott a hangulat kedvéért vagy a szülöklubban   kis teával kináltak minket , apróság, de igazán jólesett :-)

Nagyon örülök, hogy ebbe az óvodába került a kislányom. Már negyedik éve jár ide. Nagyon szeret menni. Reggel nincs könyörgés, mint sok gyerekes szülőtől hallom, hogy oviba kell menni és a gyereke nem akar. Az én lányom kipattan az ágyból. Az óvónők  és a dadusok nagyon felkészültek, kedvesek. A gyerekeket szeretik, istápolják, igazi anyapótlók. Nyugodt szívvel megyek dolgozni, mert tudom, hogy a lányom jó helyen van.

 

Nagyon szeretjük ezt az óvodát.Katica csoportba jár a fiunk.Imádja.Sokat gondolkodtam,milyen rengeteg jót tudnék ìrni.De talán a legfontosabb,hogy szeretik a gyermekeket és következetesek.Elképesztően jó érzés,hogy tudjuk,jó helyen van a gyerekünk.

Köszönet mindenkinek!!!

Az óvoda nagyon frekventált helyen van Kertvárosban, a szakemberek jól képzettek. Minidg van valami program a gyerekeknek. Jó a hangulat, sok a családi program is.

Nagyon szereti mind két gyermekem az ovit, szuper óvónénik színes programok vannak :-)

Mindenképpen olyan csoportot szerettünk volna, ahol életkor alapján vannak a gyerekek. Ebben az oviban így van.

Tetszenek a foglalkozások, szép a környezet, tiszta az óvoda. Aranyosak az óvónénik, a dadusok. Ha szólok valami miatt, azt próbálják szem előtt tartani. Együttműködnek a szülőkkel.

Minden évben látok fejlesztéseket ( kapnak új játékokat, kaptak új ágyakat ).

Csak jót tudok mondani erről az oviról és a mi csoportunkról!

Kisfiam kiscsoportba jár ide, minicsoportban kezdte. Nagyon szeretjük az óvodát. Az óvónénik nagyon kedvesek, hozzáértők, barátságosak. A szülőket is megfelelően tájékoztatják. Nagyon szépen beszélnek a gyerekekhez. A dadus néni is nagyon kedves. A csoportszoba szép, felújított, sok szép , hasznos játékkal. Az óvoda sok programot kínál , amit a családoknak kínálnak (Márton nap, Gyerek nap). A gyerekek számára minden évben megünneplik az Állatok világnapját, Zöld föld napokat tartanak, egészségnapokat,  Mackó nap, farsang, nyuszi kiállítás és sok más egyéb van. Külön kis kertet gondoznak a gyerekek, tisztán tartják az udvart, ahol a gyerekek részt vesznek az őszi lomb takarításban, kertészkedni tanulnak.Kiscsoportban már meglátogatták a Misina állatmenhelyet és az óvodában a terrárim állatait is megtekinthették. A csoportpénz szerintem elfogadható a szülők számára, nem sok. Ami jó még, hogy közel van a lakhelyünkhöz. Nevelési probléma esetén segítséget kérhetünk az óvodapszichológustól, illetve szülői klubok is vannak , amin megbeszélhetjük a számunkra felmerülő problémákat (dackorszak, beszoktatási problémák, stb.) . Az óvodapszichológus alkalmanként minden csoportba ellátogat,hogy megnézze, megfelelően fejlődnek e a gyerekek, beilleszkedési probléma esetén segít a szülőknek. Amit még szimpatikusnak tartok, hogy kiscsoportban nem rendeznek nagy szerepléseket a kicsiknek, figyelembe veszik, hogy a kicsik még nem szeretnek nagy közönség előtt szerepelni. Ennek megfelelően az anyák napja is intim, szülő-gyerek légkörben zajlik, ahol a kisgyerekek elmondják a versüket anyukájuknak, és átadják a saját készítésű ajándékukat. Nagycsoportban már lehetőség van úszásra, kézműves, színjátszó és táncfoglalkozásokra. Egyszóval nagyon örülök, hogy ezt az óvodát választottuk. 

A hozzászólás űrlapon érkezett és szerkesztőségünk töltötte fel.

ANK 3-as óvoda Aprók Háza, B5 Mini csoport
Miért szeretitek gyermeked iskoláját, óvodáját, bölcsődéjét?
Nagyon kedves óvónők és dadus van. Kisfiam nagyon szeret menni. Sok játék, kreatív foglalkozás van. Ha tudnak szabad levegőre mindig mennek, sokat mozognak. Figyelembe veszik, hogy ők még kicsik, mindenben segítenek, ha kell. Csak ajánlani tudom.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Karácsonyvárás covid idején

Karácsonyvárás covid idején – Merry X-Mask!

Lockdown (lezárás) lett az év szava 2020-ban, ez világosan kifejezi, hogy miről is szólt az évünk. A világ a feje tetejére állt, de Te azért maradj pozitív! A teszted pedig legyen negatív!
Életre szóló kaland férfiaknak – XCC: Egy kihívás, ami megváltoztat

Életre szóló kaland férfiaknak – XCC: Egy kihívás, ami megváltoztat

Azoknak a férfiaknak szól, akik ki akarnak lépni a mókuskerékből és választ keresnek életük kérdéseire, akik szellemi-fizikai kalandra, kihívásra és kiszakadásra vágynak. Valódi változásra. Három nap a vadonban egy titokzatos kalandtúrán. De mi az az XCC?
Miért válasszuk a Milupa termékeket a kisbabánk hozzátáplálásához?

Miért válasszuk a Milupa termékeket a kisbabánk hozzátáplálásához?

A Milupa reggelire, tízóraira, ebédre és uzsonnára is kínál finomságokat a babáknak, a nap bármely szakában segítségül hívhatjuk. Cikkünkben bemutatjuk, hogy milyen Milupa hozzátáplálási termékeket kínálhatunk babánknak 4, 6 illetve 8 hónapos kortól.
Ünnepre hangoló – Az asztalos keze

Ünnepre hangoló – Az asztalos keze

Volt egyszer nagyon régen egy kis falusi asztalosműhely. Egyszer, amikor a gazda nem volt otthon, a szerszámok nagygyűlést tartottak...
Ugrás az oldal tetejére