Jelenlegi hely

Apáczai Óvoda Cifra Palota Óvoda 2. épület

Cím: 7632 Pécs, Apáczai Csere János körtér 1/2.
Tel.: 72/550-642
Email: ovoda@educentrum.hu

Óvodavezető: Wolf Edit
Web: www.apaczaiovoda.hu

A csoportokat életkor alapján szervezzük, kis-, középső és nagycsoportokba, de a beiratkozások alapján szükség szerint vegyes csoportot is kialakítunk.

A mindhárom épületünkben sok év alatt kialakult saját gyakorlat, hagyományok, programok, speciális tartalmak sokszínűvé teszik óvodánk kínálatát. Pedagógiai Programunk megjeleníti a szakmai tartalmak azonosságát, biztosítja az egységes szemléletet.

Nevelőmunkánkban hangsúlyos az egyéni bánásmód, a kisgyermekek differenciált fejlesztése.

  • A fejlettségükben lemaradó kisgyermekek mozgásfejlesztése tervezett, műhelyfoglalkozásokon történik ( TSMT-módszer,Veronika zenei módszer).
  • Mindhárom épületünkben műhely keretek között gyermektánc, mese-, vizuális műhelyben bátorítjuk, támogatjuk a művészeti ágakban tehetségjeleket mutató gyermekeink fejlődését.
  • Csiribiri Óvodánkban a Montessori-pedagógia elveinek megfelelve dolgozunk, használjuk eszköztárát is. (minősített Montessori Óvoda).

 

Zöld és Madárbarát óvodaként a fenntarthatóság pedagógiája, a környezeti nevelés, a környezettudatos szemléletmód megalapozása programunk fontos eleme.
Az óvodából az iskolába lépés segítésére az ANK iskolákkal közösen, a 2015-2016-os nevelési évtől újra óvodaiskolát működtetünk.

A Művelődési Ház, Sportegység, Könyvtár, Művészeti Iskola sokszínű, gazdag kínálatát gyermekeink életkorának megfelelően beépítjük nevelő munkánkba.

  • Rendszeres látogatói vagyunk a Művelődési Ház színház, mozi, bábszínház programjainak;
  • Középső csoporttól ismerkedünk a Könyvtár és Fonotéka kínálatával, könyvtári foglalkozásokat tervezünk;
  • Nagycsoportosaink az uszodában  vízhez szoktató programon vesznek részt;
  • Mindhárom épületünkben, biztosítjuk a hittan foglalkozásokat a délutáni időszakban

Térítés ellenében a délutáni időszakban gazdag kínálatot nyújtunk a gyermekek érdeklődésének megfelelő tevékenységek kiválasztásához:

  • Angol nyelvtanulás
  • Sportegységben: gyermek torna, ANK Úszóklub
  • Zeneóvoda, gyermek balett, rajz (Művészeti iskola)

Nagy figyelmet fordítunk az óvoda mintaadó szerepének megtartására. Nevelő közösségünk  kapcsolatai,  a pozitív hozzáállás, az egymás iránti tolerancia, empátia, segítőkészség mintát nyújt az emberi, közösségi kapcsolatok, normák ápolására, a környezettudatos magatartásra, az egészséges életmód szokásainak megalapozására, a közösségi egészséges életvitelre.

 

Óvodapedagógusaink jól képzett, igényes szakemberek.

Nevelőmunkánkat óvodapszichológus és pedagógiai asszisztensek segítik.

Óvodai könyvtáraink, szertáraink jól felszereltek. Az egyéni, differenciált fejlesztéshez programunknak megfelelően kialakítottuk a fejlesztő- és a logopédiai szobákat.

A minden épülethez tartozó, saját játszóudvarok mérete megfelel a gyermeklétszámnak, fele részét fű borítja, más részeit szilárd burkolat fedi. A kerítés mellett bokrok zárják a területet, fáink nyáron kellemes árnyékot adnak. A növények elhelyezkedése, a homokozók száma, lehetőséget ad, részben elkülönített játékterületek kialakítására, így épületenként minden csoportnak külön udvarrésze van. Udvari eszközeink, fejlesztő játékaink folyamatos bővítésére hangsúlyt helyezünk.

Kukkantsanak be óvodánkba honlapunkon educentrum.hu/ovoda, és személyesen nyílt napjainkon 2016. március 20-21-22-én  délelőtt 9-11 óráig.

Minden érdeklődőt  szeretettel várunk!


A Pécsimami 2012 őszi és 2015/16. évi "A mi óvodánk" című pályázatában több száz szülő osztotta meg gyermeke óvodájával kapcsolatos tapasztalatait. A 2012. évi véleményeket ITT OLVASHATOD, 2015/16-ban erről az óvodáról az alábbiakat írták:

Hozzászólások

 

A  Pécsimami 2015/16. évi „A mi óvodánk” pályázatában szülők adtak választ arra a kérdésre, hogy „Miért szeretitek gyermeked óvodáját?” A válaszok itt olvashatók.

A Méhecske csoportba jár a kislányom.Jó kedvű, nyugodt, vidám óvónénik várják reggelente a gyermekeket.Az egész napra érvényes a nyugodt,derűs alkotói légkör. Rengeteg mese, mozgással kísért dalok, versek, és sok-sok vizuális technika épúl be a mindennapokba. Az esztétikus környezet, a "zöld" szemlélet,a képességek szerinti differenciálás mind-mind a gyermekek személyiségfejlődését szolgálja. Tiszta szívből ajánlom mindenkinek az ANK. 2 ovit!! :)

A csoportban dolgozók mind nagyon szeretik a gyerekeket és a gyerekek is őket, odafigyelnek rájuk.  Rengeteget mondókáznak, énekelnek, kreatívkodnak. A kislányom örömmel megy óvodába és meséli délután mi mindent csináltak. Amikor csak lehet, mennek az udvarra. Csak ajánlani tudom.

Az óvónénik és a dadusok nagyon szeretik a gyerekeket, de a többi csoport nevelői is névszerint köszöntik a lánykámat, ha látják a folyóson. Rengeteg a program, mindig foglalkoztatják a kicsiket. Ezt az óvit mindenkinek csak ajánlani tudom!!

A mi óvodánk! 3. gyerekünk jár ide az oviba, és soha nem gondolkodtunk másban. :) Családbarát , kellemes környezet, a világ legjobb legkedvesebb óvónénijeivel, és dadusnénijeivel, maximális szakmai tudással, és nagy gyerekszeretettel. Imádjuk. :) egy méhecske csoportos anyuka :)

Fantasztikusak az óvónők, a pedagógusok - szívvel lélekkel foglalkoznak a gyerekekkel. A gyerekek minden nap tanulnak egy-egy új dalt, mesét vagy mondókát, rengeteg program van, a kislányunk nagyon szeret oviba járni és itthon sokat mesél az óvodában megélt élményeiről! Az ovi védett helyen van, sokat vannak levegőn. Nagyon örülünk, hogy Méhecske csoport tagjai lettünk! :)

Apáczai Nevelési és ÁMK 2. sz. Cifrapalota Óvoda- méhecske csoport 

Mint a legtöbb szülő én is kétségbe voltam esve melyik óvodát válasszam gyermekem részére, pedig 15 hónapos korától bölcsődébe járt. 
Szerencsés vagyok, mivel ott ismerős kezekben hagyhattam őt,  így mégjobban féltem hogy fogok találni egy ugyanilyen intézményt, ahol nyitott szívvel otthagyhatom egyetlen kincsemet.
Több óvoda után gondoltam ellátogatok az én egykori óvodámba,  hátha találok még ismerős arcokat.  
Hála az égnek sikerrel jártam.  És itt kaptam egy kis útmutatást hogy merre induljak.  Ajánlottak is rögtön egy csoportot.  Első találkozáskor már szimpatikus volt az óvónő,  rögtön tudtam hogy ez lesz a mi helyünk. 
Közben egyre jobban megismertük az óvodát is,  a szülői értekezleten is a részletes elmondott dolgokból és nap mint nap amiket a gyerekek mesélnek.  
Teszik hogy "zöld " óvoda.  Fontos a környezetvédelem,  ezt a napjaikba is rendszeresen belecsempészik. 
Madárbarat óvoda,  az állatokról rengeteget tanulnak és gondoskodnak róluk. 
Számtalan programra van lehetőség,  mind családdak, mind pedig a csoporttal. Bár még csak kis csoportosok, már most rengeteg élményben volt részük. 

Nem is kérdés, hogy imád idejárni a lányom. A gyermekkori barátnőjével járnak egy csoportba.  A beszoktatás simán ment. Az óvónénik és a dadusunk is végtelenül türelmesek.  Árad belőlük a szeretet,  a gyerekek,  a szakma iránti elkötelezettség.  
Általában nekem le kell ülnöm az öltözőben délután, mert nem akar még hazajönni a gyermekem. Ez mindent elárul. Sokat mesél miket játszottak,  milyen jó az oviba járni,  mennyi sok barátja van. 
Őszintén hálás vagyok hogy rátalaltunk és ebbe a csoportba,  ebbe az óvodába járhatunk. 
Köszönöm ezúton is....  

Rab Ildikó

Családias, gyerekbarát óvoda. Az óvónénik nagyon kedvesek,a gyerekek szeretik őket. 

Teljes odaadással foglalkoznak a gyerekekkel,sokat tanulnak,nagyon kreatívak. Kislányom még soha,de tényleg soha nem mondta,h nem akar menni! Mindig nagy örömmel,büszkén vonul be a csoportba,sőt már az óvoda épületlbe is. A rendről és tisztaságról is maximálisan gondoskodnak! Elismerést érdemelnek,MINDEN ott dolgozó! Köszönjük,h jó helyen tudhatjuk Törpéinket! Békés,boldog ünnepeket kivánunk Nekik!  A Nagy család! :-)

Esztétikus, igényes környezet. Az Óvó nénik, Dadus néni kedves, aranyos, mindig odafigyel a gyerekek igényire. Az egyéni bánásmód kiemelkedő. Változatos  programok színesítik a gyerekek mindennapjait.Szülők felé nyitott az óvoda.
Köszönjük.

Az óvónénik és a dadus nagyon kedvesek, a kisfiam örömmel megy óvodába. Rengeteg új dolgot tanul tőlük nap mint nap. Szeretjük hogy családias a hangulat, mindíg, bármilyen problémával bizalommal fordulhatunk hozzájuk. 

Kisfiam kiscsoportos, a Méhecske csoport lelkes tagja. Az ovint fantasztikus. Tudtam, hogy jó helyre kerül a ksifiam, de minden várakozásomat felülmúlta az intézmény. Szeretetszeretetszeretetszetet, törődéstörődéstörődés,törődés, profizmus felsőfokon. Mindenkinek szívből ajánlom.

Lelkes, lendületes óvónénik és dadusok. Sok mosoly, családias hangulat. Az egész családot megszólító programok évközben is! 

Nagyon jó az óvoda, az óvónők is szuperek mindenbe helyt állnak. Örülök hogy a gyerekem a Méhecske csoporta jár.

Nagyon jó, hogy a fiam a Méhecske csoportba került, a beszokás zavartalan volt, sok mindent tanult. Rengeteg mondókát, dalt tud már, sokat önállósodott.

Nagyon kedvesek, aranyosak az óvónénik. Családias a légkör. Rengeteget játszanak és "tanulnak" a gyerekek. Örülök, hogy gyermekemet a Méhcske csoportba irattam :)

Szuper választás volt ez az ovi,nekem mindkét gyerkőcöm ide jár. A kicsit "praktikus"okokból iratuk ide, de NAGYON jó választás volt, nagyon szeret járni, rengetegett önállósodott. Rengeteg éneket tanulnak, amit otthon lelkesen elő is adnak.

Rengeteget kézműveskednek, annak ellenére, hogy "picik".Egyszóval boldogok vagyunk, hogy a MÉHECSKEcsoportba kerültünk.

Szuper választás volt ez az ovi,nekem mindkét gyerkőcöm ide jár. A kicsit "praktikus"okokból iratuk ide, de NAGYON jó választás volt, nagyon szeret járni, rengetegett önállósodott. Rengeteg éneket tanulnak, amit otthon lelkesen elő is adnak.

Rengeteget kézműveskednek, annak ellenére, hogy "picik".Egyszóval boldogok vagyunk, hogy a MÉHECSKEcsoportba kerültünk.

imádjuk az ovit :) családias légkör, szuper programok, nagyszerű ovónénik, és a gyerekek imádnak ide járni. rengeteget tanultak itt, ugyhogy mindenkinek őszintén ajánlom az ovit. Mi jelenleg nagycsoportosok vagyunk, így a leendő ovisoknak üzenem, hogy a mi két ovónénink , akik jövőre a kicsikkel lesznek, nagyon aranyosak, nagyon nagy tapasztalattal rendelkeznek, és imádják a gyerekeket. egy anyuka a Mókus csoportból :)

Köszönöm  kolléganőim nevében a sok kedves és pozitív értékelést. Mindennapi munkánk sikeréhez az Önök együttmüködése is szükséges, ezért fontos ezt is megemlíteni!

Az épületben folyó szakmai munkához nagyon sok segítséget és támogatást nyújtanak a kedves szülők, nélkülük sok fejlesztést nem tudnánk megvalósítani. Köszönjük segítségüket!  :)

Mi egy másik óvodából hoztuk ide a gyermekünket az ott tapasztalt negatív dolgok miatt. Kislányunk már az első látogatás után azt mondta, hogy ez egy CSODA OVI, és ez azóta is tart, már több mint egy éve. Az itt dolgozó pedagógusoknak, dadusoknak köszönhetően újra felszabadult és nagyon szeret óvodába járni. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Láthatatlan maszkjaink – 13 kedvenc idézetünk az álarcokról

Láthatatlan maszkjaink – 15 kedvenc idézetünk az álarcokról

„Az álarcok változnak, de a komédiás ugyanaz marad.” – Gondolatok a mindennapi maszkjainkról.
Nyegle gyerekből sportos ifjú? Beszélgetés a Z módszer oktatójával

Nyegle gyerekből sportos ifjú? Beszélgetés a Z módszer oktatójával

Szülőként előbb-utóbb sokan szembesülünk gyermekeink civilizációs életből fakadó problémáival. Abban is biztosan egyetértünk, hogy mindannyian testiekben is teljes életet élő embereket szeretnénk nevelni, s ehhez bizony elengedhetetlen a test jóllétével való foglalkozás már kicsi kortól. Hogyan induljunk neki, hogyan motiválhatunk egy kisgyereket?
Programajánló a Magyar kultúra napjára. Mit csinálsz január 22-én?

Programajánló a Magyar kultúra napjára. Mit csinálsz január 22-én?

Gondolnád, hogy 26 éve minden január 22-én megünnepeljük a Himnusz születésnapját?  A Magyar Kultúra napjának hívják, évről évre egyre több helyen és izgalmasabb programokkal emlékezve meg erre a mindnyájunknak fontos születésnapról.
Családi pótlék utalása 2021-ben - itt vannak a pontos dátumok és az összegek

Családi pótlék utalása 2021-ben - itt vannak a pontos dátumok és az összegek

Mely napokon kapjuk kézhez a családi pótlékot? A hivatalos folyósítási dátumok és a családi pótlék összege 2021-ben.
Ugrás az oldal tetejére