Jelenlegi hely

GYESEN - GYerekkel Együtt SikeresEN! - Információs nap vállalkozást tervező nőknek

A Pécsimami Közhasznú Egyesület ingyenes információs napot tartott vállalkozást tervező nőknek a Tudásközpontban, 2015. november 21-én. A résztvevők könyvelői, illetve jogi tanácsadáson is részt vehettek.

A gyermekvállalás után sikertelenül munkát kereső nők számára alternatíva lehet az önfoglalkoztatóvá válás. A program azok számára is érdekes volt, akik rugalmas, önálló, a családi élettel összeegyeztető munkára váltanának, vagy mellékállású vállalkozóként egészítenék ki jövedelmüket.

Sok esetben a nő segítőként működik közre férje vállalkozásában: már működő gazdasági társaságok is profitálhattak a rendezvényen elhangzottakból.

A GYESEN - GYerekkel Együtt SikeresEN projekt a nyitórendezvényt követően havi rendszerességgel megtartott, "GYESEN" klubfoglalkozások keretében támogatja a téma iránt érdeklődő nőket, anyákat.

A rendezvényen készült fotók:

 

Részletes program:

14.00 Vidi Rita: Hogyan gondolkodik egy sikeres vállalkozónő?

Vidi Rita gondolkodásmód tanácsadó és motivációs tréner, a jobb agyféltekés kreatív írás módszertan kidolgozója, aki íróképzéseit és szövegíró tréningjeit már nem csak maga tartja: a RitArt Academy keretein belül franchise rendszert épített ki. 2013-ban elnyerte "Az év vállalkozója" díjat. Négy könyve jelent meg ezidáig: "Hagyd a dagadt ruhát másra!", "Hogyan váltsuk valóra vágyainkat?", "Így szeresd a tehetséget!", "Írni bárki tud".

Vidi Rita előadásában azt jártuk körbe, hogy miben különbözik az alkalmazotti és a vállalkozói szemléletmód, beszéltünk hozzáállásról, kockázatvállalásról, önfejlesztésről, időgazdálkodásról és csupa olyan témáról, ami hozzásegít a sikerhez. Rita a jobb és bal agyfétekés gyondolkodás közötti különbségekre is felhívta a figyelmet, illetve megnyugtatott minket, hogy a két agyfélteke összehangolása tanulható!   www.vidirita.comhttp://www.kreativiras.com, www.hosnok.hu


15.00 Gellén Nóra - A vállalkozással járó adminisztrációs feladatok

Gellén Nóra a Pécsimami weboldal főszerkesztője és a gyermekes családokat informáló Imami® honlap hálózat vezetője. Vállalkozása 2012-ben elnyerte az "Év Anyavállalata" díjat. A Pécsimami Közhasznú Egyesület elnökeként a gyermekvállalás után munkába visszatérő nőket segíti. A Pécsi NÓRA-PONT tanácsadójaként elsősorban azoknak nyújt egyéni tanácsadást, akik önfoglalkoztatóként, vállalkozókén szeretnének saját maguknak rugalmas munkalehetőséget teremteni. Két társas vállalkozás és két egyesület adminisztrációja fut össze a kezében.

Gellén Nóra előadásában arról kaptunk képet, hogy milyen adminisztrációs feladatokkal jár egy vállalkozás működtetése: volt szó vállalkozás alapításáról könyvelésről, számlázásról, adózásról, hatósági bejelentésekről.


16.00 Sőregi Viktória - Mire jó az üzleti terv?

Sőregi Viktória hat éve foglalkozik vállalkozásfejlesztéssel. Elsődleges célcsoportja a vállalkozást tervező nők, akiknek csoportos és egyéni tanácsadással segíti munkáját. A Nóra Vállalkozik projekt szakmai vezetője. 

Sőregi Viktória előadásából  megtudhattuk, hogy miért fontos üzleti tervvel nekiindulni a vállalkozásnak akkor is, ha azt nem kérik tőlünk valamilyen pályázathoz, vagy hitelfelvételhez. Megismertük az üzleti terv részeit és gyakorlati ismereteket kaptunk az előadást követő pénzügyi workshop-hoz.


17.00 Piacképes a vállalkozási ötleted? - workshop

Egy előre megadott vállalkozási ötlet alapján konkrét számításokat végeztünk annak megállapítására, hogy a vállalkozási ötlet piacképes-e. Megismertük az állandó és változó költség és a fedezeti pont kiszámításának módját. Az itt tanultak mintájára minden résztvevő otthon is elkészítheti a saját vállalkozási ötletére vonatkozó számításokat. Nagyon sok hasznos gyakorlati tippet kaptunk, aminek hatására sokan kezdtek neki otthon a számolásoknak.


14.00 - 17.00 Ingyenes jogi és könyvelési tanácsadás 

Szakértőinkhez vállalkozás indítással, a vállalkozás működtetésével kapcsolatos jogi és környvelési kérdésekben fordulhattak a résztvevők. A tanácsadás időtartama kb. 15 perc volt, de jól felkészülten érkeztek a tanácsadásra jelentkezők és előre átgondolt kérdésekkel fordultak jogászunkhoz, illetve könyvelőnkhöz.

 

Sajtómegjelenések:

http://pecsiplusz.hu/pecsi-nok/baba-mama/gyesen-gyerekkel-egyutt-sikeresen

https://www.facebook.com/Pecsimami/posts/1045395862177510

http://www.pecsinapilap.hu/cikk/GYESEN_-_GYerekkel_Egyutt_SikeresEN/195270/

http://pecsiplusz.hu/pecsi-nok/baba-mama/gyesen-gyerekkel-egyutt-sikeresen

http://www.pecsiujsag.hu/pecs/hir/helyi-hireink/gyermekvallalas-utan-igy-valhatnak-vallalkozova-a-nok

Zsebi Magazin 2015. novemberi száma


 

 A program a Pécsimami Közhasznú Egyesület szervezésében, a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával valósult meg.

 

  

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Pszichológiai öngondoskodás - lelki immunerősítők a mindennapokra

Pszichológiai öngondoskodás - lelki immunerősítők a mindennapokra

Mindannyiunknak vannak olyan napjai, hetei, amikor úgy érezzük, nem vagyunk jól mentálisan. Akár egy külső életesemény, akár a saját energiatartalékaink lemerülése okozza (vagy akár mindkettő), ilyenkor nehéz lehet egyedül lenni magunkkal, a gondolatainkkal, de sokszor még a párunkkal vagy családunkkal is.
Rőzseláng van közepébe kivarrva…

Rőzseláng van közepébe kivarrva…

Meginvitálhatlak egy kis nosztalgiatáborozásra?
Kedvezményes családi utazás vonaton, buszon

Kedvezményes családi utazás vonaton, buszon

Itt a nyár, és az idő – tér – tömeg összefüggésrendszerében biztos sokkal többen lesznek, akik vonatra, buszra szállnak, vagy autóba ülnek a gyerkőcökkel. Körbenéztünk, milyen kedvezményeket tudnak a gyermekes családok igénybe venni utazáskor.
Így biztosan nem veszíted el a gyereket a nyaralás alatt!

Így biztosan nem veszíted el a gyereket a nyaralás alatt!

Akármennyire is gondos szülőknek tartjuk magunkat, bizony egy pillanat műve és a gyerkőc könnyen elveszhet nyaralás alatt (is).
Ugrás az oldal tetejére