Jelenlegi hely

Nőügyek 2018 - Pécsi kötetbemutató és vita

Milyen nehézségekkel, akadályokkal szembesülnek a nők a mindennapokban? Kötetbemutató és vita a Civil Közösségek Házában.

Az esemény időpontja: 2018. november 8. (csütörtök) 18.00

Helyszíne: Civil Közösségek Háza (Pécs, Szent István tér 17.)

Érkezés és kávé 17.30-tól, várható befejezés és szendvicsek 20.00-tól

A Nőügyek 2018 című kötetet a résztvevők megkapják ajándékba, addig is elérhető online ITT  

 

A Kerényi Károly Szakkollégium és a Friedrich-Ebert-Stiftung szervezésében kerül megrendezésre november 8-án a Nőügyek 2018 - Társadalmi problémák és megoldási stratégiák c. kötet pécsi bemutatója. 

A Friedrich-Ebert-Stiftung budapesti képviselete kutatást végzett Gregor Anikó szociológussal és a Závecz Research kutatóintézettel.

Kutatásunkkal ki akartuk deríteni, a magyar nők szerint mik is ma a „nőügyek”, és azt is, hogy a társadalom, nők és férfiak, mit gondolnak ezekről.

Azért vágtunk bele ebbe a kutatásba, hogy feltérképezzük, milyen nehézségekkel, akadályokkal szembesülnek a nők a mindennapokban.

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy ezeket milyen nyelvezetben fogalmazzák meg: mennyiben tekintik ezeket nemek közti egyenlőtlenségeknek, és mennyiben hasonlít a problémák megragadása ahhoz, ahogy azt a nők helyzetével foglalkozó aktivisták vagy politikusok teszik.

Azt is meg akartuk tudni, hogy mennyire köszönnek vissza elbeszélésükben a közbeszédben domináns nőtémák, a nőket célzó leggyakoribb, tág értelemben vett politikai vagy mozgalmi üzenetek. Arra is kíváncsiak voltunk, hogy az általuk legégetőbbnek érzett problémákban honnan várják a segítséget – mit gondolnak a partnerük, a családjuk, a kisközösségek, a civil szervezetek, a munkáltatók, a politika szerepéről.

A rendezvényen a kutatás eredményeiből készült összefoglaló kötetet fogjuk bemutatni és az eredményeket megvitatni.


A kötetet bemutatják a szerzők:
Gregor Anikó (ELTE Társadalomtudományi Kar)
Kováts Eszter (Friedrich-Ebert-Stiftung)

Kommentálja:
Bognár Szilvia (tanácsadó, Pécsi Család- és KarrierPONT)

Ezt követően beszélgetés a közönséggel.
A beszélgetést moderálja:
Bozsoki Petra (PTE BTK Irodalomtudományi Doktori Iskola)

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!