Jelenlegi hely

Bártfa utcai Óvoda

Cím: 7627 Pécs, Bártfa utca 17.
Tel.: 72/319-566
Email: bartfautiovi@gmail.com

Óvodavezető: Hack Zoltánné
Web: www.keletiovi.hu


Óvodánk Pécs Keleti Városrészén található. Természetes környezetünk a Mecsek keleti panorámás hegyoldala.

Az épület csendes, kellemes klímájú, nyugodt, igényes kertvárosi környezetben helyezkedik el. Udvarunkon a természet adta lombos fák, bokrok, virágágyások, füves játszóhelyi lehetőségek mellett, betonozott tér is található, ahol a gyermekek, biciklizhetnek és rollerezhetnek. A gyerekek sokoldalú mozgásigényét esztétikus a természetbe illő fajátékokkal biztosítjuk.

Óvodánk 1935-től két csoporttal, 1973-tól három csoporttal működik, vegyes életszervezésű csoportokkal. Kapcsolatrendszerünkben első helyen a család áll. A családias légkört megtartva és szorgalmazva, a családokkal együttműködve kívánjuk, pedagógiai munkákat hatékonyabbá tenni. A szülőket bevonjuk óvodánk életébe: közös programokkal, tevékenységekkel, ünnepekkel válnak „beavatottakká” óvodánkban folyó munkánkba.

Óvodánk nevelő munkáját szakképzett dolgozók látják el.

Óvodánk nevelési célja:

·         3-7 éves korú gyerekek személyiségének sokoldalú, harmonikus fejlesztése, egyéniségük kibontakozása.

·         Érték gazdag környezetben, elhívatott személyzettel és nyitott szemlélettel végezzük ezt.

 

 

Óvodánk értékei:

·         Fontos számunkra hogy a gyermekeket sikerélményekhez juttathassuk, ezt változatos tevékenységekkel biztosítjuk számukra.

·         Esztétikus külső és belső környezet: óvodánkat 2008-ban újították fel.

·         Egészséges nyugodt, jó levegőjű környezetben elégítjük ki a gyerekek mozgásigényeit.

·         Közös ünnepélyek, hagyományok, munkadélutánok a családokkal.

·         Differenciál bánásmód alkalmazása.

·         Törekedünk a tehetségek felkutatása és képességeik továbbfejlesztésére. A tehetségesebb gyerekeknek három területen (mozgás, zene-ovi, kézügyesség-kreativitás), külön fejlesztő foglalkozásokat szervezünk délutánonként.

·         Fejlesztésekhez speciális játékokkal, eszközökkel rendelkezünk.

·         Pedagógiai munkánkban nagy hatékonysággal felhasználjuk a Veronika zeneprojekt módszerét.

·         A gyerekeknek lehetőségük van külön angol foglalkozásokon részt venni.

Forrás: www.keletiovi.hu 


A Pécsimami 2012 őszi és 2015/16. évi "A mi óvodánk" című pályázatában több száz szülő osztotta meg gyermeke óvodájával kapcsolatos tapasztalatait. A 2012. évi véleményeket ITT OLVASHATOD, 2015/16-ban erről az óvodáról az alábbiakat írták:

Hozzászólások

 

A  Pécsimami 2015/16. évi „A mi óvodánk” pályázatában szülők adtak választ arra a kérdésre, hogy „Miért szeretitek gyermeked óvodáját?” A válaszok itt olvashatók.

A macicsoportba járunk. Nagyon nyitott, családias ovi. Nagyon szeretik a gyerekeket, és értenek a nyelvükön. Amit leírtak magukról az nem csak reklám, hanem minden működik is. Türelmesek, elfogadóak, és empatikusak a gyerekekkel. Örülők, hogy ide járhatunk.

Nagyon szeretjük az ovit és a csoportot is. A környezet is ideális a gyerekeknek (tiszta levegő, gondozott udvar), és a gondozók is elhivatottak, szeretettel bánnak a gyerekekkel. Eddig bármilyen eset/kérdés merült fel, mindenhol pozitív hozzáállást és segítőkészséget tapasztaltam. A kisfiam is szeret oda járni, sok foglalkozás, barkácsolás, mozgási lehetőség van nap közben is (és ezen kívül folyamatosan vannak érdekes események, pl. bábszínház jön az oviba), sok pozitív élmény éri.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Melltartó kisokos – hogyan válasszunk melltartót, fehérneműt

Melltartó kisokos – hogyan válasszunk melltartót, fehérneműt

A nők fehérneműs fiókjának fontos darabjai a melltartók, amelyek funkciója messze túlmutat a csinos alsóneműn; egyszerre kell kényelmet és magabiztosságot is biztosítania, miközben valóban nem hátrány, ha a kinézetével is illeszkedik a viselője személyiségéhez. Nehéz feladat tehát megtalálni a megfelelőt – sőt megfelelőket, hiszen különféle ruhákhoz és felsőkhöz eltérő darabokra lehet szükség, ráadásul a mindennapos használat miatt is fontos, hogy több darab is rendelkezésre álljon.
Készíts saját Állatkertet! - 10 részes nyomtatható kreatív kézműveskedés és játék

Készíts saját Állatkertet! - 10 részes nyomtatható kreatív kézműveskedés és játék

A Fővárosi Állatkert oldalán ingyenesen letölthető és nyomtatható kreatív sorozatot találtunk, ami az alkotókedvű állatbarátoknak szól. Készítsd el saját állatkertedet! Az elefántoktól a majmokig, a szavannák lakóitól a kengurukig sok állattal megismerkedhettek, rejtvények, színezők és más kézműves foglalkoztatók várnak.
Fiús kontra lányos anyukák – tényleg van különbség?

Fiús kontra lányos anyukák – tényleg van különbség?

Balett, pörgős szoknya és színes hajcsatok, vagy foci, toronyépítés és mászókáról ugrálás?
Kincsre bukkantam, avagy hogyan táplálták anyáink 40 éve csecsemőiket

Kincsre bukkantam, avagy hogyan táplálták anyáink 40 éve csecsemőiket

Sokan mondják, hogy 6 hónapos kor előtt kizárólag anyatejet szabad adni a babának, mások meg azt, hogy már 3 hónaposan is elkezdhető a hozzátáplálás.
Ugrás az oldal tetejére