Jelenlegi hely

Kék Elefánt Evangélikus Óvoda

Cím: 7632 Pécs, Enyezd u. 1.
Tel.: 72/438-043
Email: kek.elefant.ovoda@lutheran.hu

Óvodavezető: Horváth Henriette Krisztina, 20/363-2819
Web: www.kekelefantovoda.hu
Facebook: https://www.facebook.com/kekelefant.ovoda

Óvodánk 1977-ben épült Pécs-Kertváros panelházas övezetében, így már 40 éve fogadja a környékbeli gyermekeket. Intézményünk tágas udvarral rendelkezik, ahol évtizedes fák adják az árnyékot a kedvelt gyermekjátékokhoz. 2016. szeptember 1-jétől a Pécsi Evangélikus Egyházközség fenntartása alatt működünk. Jelenleg 3 vegyes korosztályú csoportban fogadjuk a gyermekeket. Két csoportunkban a német nyelv a mindennapok szerves része, hiszen a nevelés, a fejlesztés nyelve is egyben. Hisszük, hogy a 3-6 éves korosztály a mindennapi élet szokásrendje és élményszerű tevékenységek során természetes úton képes elsajátítani a második nyelv elemeit is.

Az óvodai élet napirendjébe beépülve a gyerekek bibliai történetekkel ismerkednek. A keresztény értékek átadása, a lelki nevelés építő elemeket ad a hitbeli építkezéshez, segítve és bátorítva a gyermek önálló gondolkodását, és az őt körülvevő világban való eligazodását. Ezt a gyermekeknek nyújtott szeretetteljes családias légkörben, nyugodt körülmények között folyó nevelőmunka során valósítjuk meg. Olyan óvoda vagyunk, ahol a domináns értékként jelenik meg a hit, szeretet, becsületesség, elkötelezettség, kitartás, bátorság, megbízhatóság, munkaszeretet.
Nyitottak vagyunk az elkötelezett és a krisztusi utat kereső családok felé, más keresztény felekezetek, más nemzetiségek befogadására. Ökumenikus megközelítésünk alapja, hogy a gyermekek ebben a korban a “lényegre”, a szeretetre fogékonyak, nem pedig azokra a felekezeti formákra, amelyek évszázadok alatt kialakultak.

Óvodánk sajátos kínálata

  • két csoportban kétnyelvű német nemzetiségi nevelés
  • Polgár Judit Sakk Alapítvány által kifejlesztett Sakkjátszótér Komplex Képességfejlesztő Program
  • Mesezene óvodai moduljának olvasás-előkészítő programja
  • Bozsik-program – tehetségkutató és kibontakoztató program a labdarúgás iránt érdeklődő gyermekek számára
  • „Így tedd rá!” – mozgásfejlesztés a magyar néptánc, népi játék eszközeinek segítségével
  • digitális kompetenciák megalapozása (interaktív kijelző, padlórobotok)

 

Ezek a programok nevelési időben zajlanak. Célunk, hogy óvodásaink számára a nevelési időn belül térítésmentesen történjen meg a sokféle tapasztalás és sokoldalú fejlesztés.
Intézményünk „Tehetségpont” és „Zöld Óvoda”.
Igény esetén gyógypedagógus és óvodapszichológus segíti családjainkat.

Térítés ellenében igénybe vehető szolgáltatásaink:

  • mozgásterápiás foglalkozások: TSMT, DSZIT
  • zeneovi Varga Ágnes hegedűművész, zeneterapeuta vezetésével

 

A Pécsimami 2012 őszi és 2015/16. évi "A mi óvodánk" című pályázatában több száz szülő osztotta meg gyermeke óvodájával kapcsolatos tapasztalatait. A 2012. évi véleményeket ITT OLVASHATOD, 2015/16-ban erről az óvodáról az alábbiakat írták:

Hozzászólások

 

A  Pécsimami 2015/16. évi „A mi óvodánk” pályázatában szülők adtak választ arra a kérdésre, hogy „Miért szeretitek gyermeked óvodáját?” A válaszok itt olvashatók.

Szomomra a legfontosabb ,hogy nagyon szeret kisfiam az óvodába járni. Kedvesek az óvonők, dadusok, ott dolgozók . Barátságos, szép a környezet. Nagyon sokféle programot találnak ki a gyerekeknek . Nagyon szépek és jól felszereltek  a csoportszobák is.  

Számomra a legfontosabb,hogy kisfiam nagyon szeret ide járni. Nagyon kedvesek, segítőkészek az óvonők, dadusok, ott dolgozók. Barátságos szép , jól felszerelt a csoportszoba. Nagyon sok programot találnak ki a gyerekeknek.

Szeretetteljes és családias légkör,odaadó személyzet.

 

Közvetlen, kedves óvónénik és dadusok. Sok színes program és foglalkozás közül választhanak a gyerekek.

Kedvesek az óvonénik, többféle foglalkozás van, szépek a csoportszobák.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Különleges adventi naptárak a világból

Különleges adventi naptárak a világból

Kezdődik az ünnepi visszaszámlálás, az adventi kalendáriumok ablakai fokozatosan feltárulnak. De nem csak a gyerekszobákban találhatóak, hanem több helyen a városok utcáin is elkápráztatják az embereket.
5+1 klasszikus és drasztikus tipp - Hogyan űzd el a rosszkedved és kerülj jó passzba

5+1 klasszikus és drasztikus tipp - Hogyan űzd el a rosszkedved és kerülj jó passzba

Itt van a csúnya, sötét november, és vele együtt a hajlam a búskomorságra, letargiára, depresszióra, amit csak súlyosbít az újra támadásba lendült vírus okozta emberpróbáló helyzet, mely még a reményt hozó, közelgő advent fényeire is árnyékot vethet. Itt az idő felvenni a kesztyűt, mielőtt túl mélyre süllyedünk!
Adventi koszorú-pánik - tippek,ötletek last minute-ra

Adventi koszorú-pánik: tippek, ötletek last minute-ra

Adventi koszorú-pánik? Jogosnak tűnik az első adventi vasárnap előtt. Gyors megoldások, ihletadó fotók... gyere, szemezgess, még van időd vasárnapig!
Karácsonyi trendkörkép 2020

Karácsonyi trendkörkép 2020

Avagy szivárványos úszógumis unikornis vagy monokróm sötétkék-arany díszek lesznek a fádon? Te mit választanál? Gyere, nézd meg a világ legnagyobb karácsonyi trend vásárát és a hazai kínálatot!
Ugrás az oldal tetejére