Jelenlegi hely

2014. évi Visszafogadó Munkahely regionális díjátadó

A Visszafogadó Munkahely díjat  a JÓL-LÉT Alapítvány alapította abból a célból, hogy a munkavállalók jelölései alapján hitelesített jó gyakorlatokat bemutassa és népszerűsítse. A 2014. évi regionális díjátadó a Pécsi Nóra Pontot működtető Pécsimami Közhasznú Egyesület szervezésében valósult meg. Tegyük presztízzsé a kisgyermekes szülők visszafogadásának gyakorlatát!

Időpont: 2015. április 10.

Helyszín: buw Hungary Kft Pécs, Rákóczi út 60.


A JÓL-LÉT Alapítvány és a NÓRA-HÁLÓZAT-ban együttműködő civil szervezetek - közöttük a Pécsimami Közhasznú Egyesület által működtetett Pécsi Nóra Pont - 2014 végén közösen hirdették meg a „Munkám visszavár” című pályázatot, amelyre gyermekgondozási szabadságuk után korábbi munkahelyükre sikeresen visszatért szülők nevezhették munkaadójukat.

Országos viszonylatban a 2. legtöbb jelölés a mi régiónkból érkezett. Baranyából a Buw Kft, Komló Város Önkormányzat Közösségi Háza, Esztergár Lajos Családsegítő-és gyermekjóléti központ, Pécsi Tudományegyetem és a Szigetvári Takarékszövetkezet,Tolna megyéből a Generali Biztosító Zrt és a Paksi Atomerőmű Zrt volt a jelöltek között.

A jelöltek egy részénél a munkába való visszatérésnél adott az atipikus munkavégzés valamilyen formája, jellemzően a részmunkaidő, illetve a rugalmas munkavégzés (pl. tömbösítés) lehetősége.

 

Miért a buw Hungary Kft?


A buw Hungary Kft. munkahelyi gyakorlata igazán példamutató. A munkavállalók 20%-a kisgyermekes és minden esetben visszavárják a GYED-ről, GYES-ről visszatérő dolgozóikat. A pályázatokat áttekintve megfigyletük, hogy nem csak a gyermekes és   kisgyermekes (6 év alatt) munkavállalókat fogadják szívesen, hanem a megváltozott munkaképességű munkavállalók, pályakezdők, 50 év feletti munkavállalókat is.

A munkavállalóik 50%-a részmunkaidőben dolgozik, ami kiemelkedik a régiós 12,3%-os eredményhez képest. Adott a hetente min. 20 órás foglalkoztatás lehetősége, a saját napirenddel összeegyeztethető időbeosztás, a későbbi óraszámnövelés lehetősége igény esetén gyermekmegőrzés (pl. iskolai/óvodai szünetek idején). Akár a hosszú nyári szünet idejére is megoldható minimális, 10%-os dolgozói hozzájárulással a gyermekfelügyelet.

A cég álláshirdetéseivel többször találkoztunk: rendhagyó módon az álláshirdetés fotóin az anya gyermekével együtt szerepel: ennek nagyon jó üzenete van a társadalom és a többi munkáltató felé.

A cég betanítja, folyamatos támogatja a visszatérő dolgozókat, segítséget nyújt a munkavégzés során. A hosszabb időt távol töltők újra elvégzik a kezdő képzést, hiszen a cég életében folyamatos változások vannak. Ezzel a képzéssel időt is nyer a dolgozó, hogy könnyebben visszarázódjon a munka világába és magabiztosan kezdjen neki újra a munkának.

A cég közös programokat szervez nem csak a dolgozóknak, hanem az egész családnak, hogy ők is megismerhessék a kollégákat, a munkakörnyezetet. Nagy hangsúlyt fektetnek a jótékonyságnak is, már több adománygyűjtő akciót is szerveztek. Az alkalmazottaknak a buw iskolakezdési támogatás is nyújt.

 

A Díjátadó programja:

 

10:00

Kisgyermekesek a munkaerőpiacon, a NÓRA-HÁLÓZAT projekt keretében készült foglalkoztatási helyzetkép

 

 

JÓL-LÉT Közhasznú Alapítvány

 

10.30

Munkahelyi diszkriminációs esetek az Egyenlő Bánásmód Hatóság Baranya megyei gyakorlatában

 

 

Dr. Gajda Zoltán, Egyenlő Bánásmód Hatóság

 

10.50

A JÓL-LÉT Alapítvány és a NÓRA-HÁLÓZAT által meghirdetett „Munkám visszavár” című pályázat eredményhirdetése és a dél-dunántúliVisszafogadó Munkahely Díj átadása 

11.00

Visszafogadó munkahelyi gyakorlat

 

 

BUW - a Munkám visszavár című pályázat regionális nyertesének bemutatkozása

 

11.20

BUW nyílt nap – kisgyermekes nők ismerkedése a céggel

 

12.00

Szendvicsebéd

Sajtómegjelenések:
                                                            

 
Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Pszichológiai öngondoskodás - lelki immunerősítők a mindennapokra

Pszichológiai öngondoskodás - lelki immunerősítők a mindennapokra

Mindannyiunknak vannak olyan napjai, hetei, amikor úgy érezzük, nem vagyunk jól mentálisan. Akár egy külső életesemény, akár a saját energiatartalékaink lemerülése okozza (vagy akár mindkettő), ilyenkor nehéz lehet egyedül lenni magunkkal, a gondolatainkkal, de sokszor még a párunkkal vagy családunkkal is.
Rőzseláng van közepébe kivarrva…

Rőzseláng van közepébe kivarrva…

Meginvitálhatlak egy kis nosztalgiatáborozásra?
Kedvezményes családi utazás vonaton, buszon

Kedvezményes családi utazás vonaton, buszon

Itt a nyár, és az idő – tér – tömeg összefüggésrendszerében biztos sokkal többen lesznek, akik vonatra, buszra szállnak, vagy autóba ülnek a gyerkőcökkel. Körbenéztünk, milyen kedvezményeket tudnak a gyermekes családok igénybe venni utazáskor.
Így biztosan nem veszíted el a gyereket a nyaralás alatt!

Így biztosan nem veszíted el a gyereket a nyaralás alatt!

Akármennyire is gondos szülőknek tartjuk magunkat, bizony egy pillanat műve és a gyerkőc könnyen elveszhet nyaralás alatt (is).
Ugrás az oldal tetejére