Jelenlegi hely

Pécsimami - Ez történt 2016-ban!

2016-ban is egyetlen cél lebegett a Pécsimami csapatának szeme előtt: minél több értéket adni nektek, pécsi és Pécs környéki édesanyák és édesapák! Lássuk, mi minden történt ebben az igazán mozgalmas és izgalmas évben:

2016 számokban:

24 kisebb-nagyobb Pécsimamis rendezvényen találkozhattunk: börzék, Pécsimami Nap, Család Expó, Különóra Expó, Mikulás ünnepség, GYESEN klubok, ingyenes mozizások...

54 alkalommal küldtünk nektek közvetlen stílusú, informatív hírlevelet a szülőket érintő aktualitásokról.

Magazinunkban több, mint 350 cikket publikáltunk. Nálunk tényleg minden témában találtok friss, érdekes tartalmat!

177 helyi és 317 országos hírt tettünk közzé a Pécsimamin. Nem vagyunk kifejezetten hírportál, de törekszünk rá, hogy a lehető legtöbb, a pécsi családokat érintő friss hír megtalálható legyen nálunk is.

Ma már 9787 pécsi és Pécs környéki szülő olvassa  hírleveleinket, és

5649-en követitek a Pécsimami Facebook oldalát!

2016-ban 295 380 látogató 493 761 alkalomal kattintott a Pécsimamira, a megtekintett oldalak száma 965 740.

Örülünk, hogy ennyien velünk vagytok!


Legnépszerűbb cikkeink, tartalmaink 2016-ban

Legtöbben és legtöbbször az Aktuális programok rovatot látogattátok: továbbra is nagy örömmel gyűjtjük nektek a családi programokat!

Ti is szerettek segíteni: "Pécsi hármasikrek mellé keresnek segítőt" című februári, rövidke cikkünket megosztásaitoknak köszönhetően közel 20 000-en látták (és a család problémája is szerencsésen megoldódott)!

Sokan találtátok hasznosnak cikkünket, melyben az "Ingyenes bölcsődei és óvodai étkezés: hogyan számoljuk az egy főre eső jövedelmet?" témát jártuk körbe.

"Minden, amit az állatkert nyitásáról tudni érdemes!" - májusi cikkünk rengeteg családot "lázba hozott"!

Népszerű volt minden, ami a bölcsibe, oviba, suliba készülőknek segített: bölcsődei, óvodai és iskolai beíratás, nyílt napok és előkészítők, a NEK azonosító igénylése, szülői vélemények az intézményekről... 2017-ben is számíthattok ránk: folyamatosan figyelünk és gyűjtjük az információkat, hogy ne maradjatok le semmiről!

A nagy nyári melegben abszolút toplistás volt "Baranya megyei standkörképünk" és Táborfigyelőnk!

Nyomtatható tolltartó üzenetek:  talán nem véletlen, hogy ennyien szerettünk volna egy kis bátorítást és szeretetünk kifejezését becsempészni gyermekünk iskolás hétköznapjaiba...

Mennyit is kell egy gyermeknek pihennie? "Hagyjuk a gyereket aludni!" című írásunkra rengetegen voltatok kíváncsiak!

 "Luca napján nőknek dolgozni tilos!" - nem gondoltuk, hogy ez a cikkünk decemberben rekordot dönt majd!

Egy új műfaj is megjelent honlapjainkon: interjút készítettünk többek között Palya Beával, Gryllus Vilmossal, Lajtai Katival, a Crystal zenekar egykori énekesnőjével, a Helloanyu alapítójávalTari Annamária pszichoterapeutávalJocó bácsival, a tetkós történelemtanárral, Pólus Enikő, érzelemtanárral, Tibenszky Móni Lisával, a Felelős Szülők Iskolája alapítójával...


2016-os játékaink és pályázataink

A MI ISKOLÁNK, ÓVODÁNK, BÖLCSŐDÉNK

2016. márciusában ért véget a  "A mi iskolánk", "A mi óvodánk" és "A mi bölcsődénk" pályázatunk, melyben szülők oszthatták meg véleményüket gyermekük intézményéről, pedagógusairól. Több ezer szülői visszajelzés érkezett, mely nagy segítséget jelent az intézményválasztás előtt állóknak (az szülői vélemények az Információk menünkben, az egyes intézményeknél olvashatók). Érdemes volt mozgósítani a szülőtársakat, hiszen  a véleményt mondó szülők értékes díjakkal lephették meg gyermekük osztályát, csoportját.
 

TÖLTS ÉS NYERJ!

2016 április és június között zajlott  "Tölts és nyerj!" játékunk, melynek résztvevői üdülést nyerhettek egy általuk választott családbarát szálláshelyre. Nem kellett mást tenni, mint legalább 1 db kinőtt, megunt, nem használt gyerekholmit feltölteni az Imami ingyenes, online börzéjére, majd kiválasztani a legszimpatikusabb úticélt.

Játékunk igen népszerű volt: 1263 db terméket töltöttetek fel néhány hét alatt az imami online piacterére, melyek közül jónéhány gazdára is talált! Ezzel plusz forintok kerültek a családi kasszába, amit az eladók akár egy klassz nyaralásra is költhettek...Három szerencsés játékosunknak pedig  "ölébe pottyant" egy klassz nyaralás.

NEM BÍRSZ VELE? HISZTIS? NEM MESÉL?

2016. szeptember és október hónapban pályázhattatok oldalunkon a „Beszélj úgy, hogy érdekelje, hallgasd úgy, hogy elmesélje!” szülői kommunikációs tréningen való ingyenes részvételért, amely módszer az elmúlt 30 évben szülők ezreit tette türelmesebbé, empatikusabbá. Közel 1,5 ezer pályázat érkezett, a legnagyobb aktivitás Budapesten, Pécsett, Kecskeméten és Szegeden volt, így itt rendeztük/rendezzük meg az ingyenes képzéseket 10-10 pályázó részvételével.

SEGÍTÜNK AZ ANGYALKÁKNAK!

2016. november-decemberében megújult karácsonyi játékunkban vehettetek részt: azok, akik kedvezményre jogosító kuponjainkkal szerezték be a karácsonyfa alá valót, a vásárlás értékét vissza is nyerhették! Az Angyalkáknak sosincs könnyű dolguk... segítettünk, hogy karácsonykor is több maradjon a családi kasszában!

Facebook oldalunkon is sok-sok villámjátékkal vártunk benneteket: érdemes követni bennünket ott is, hiszen bármikor az öledbe pottyanhat mondjuk egy családi mozijegy, vagy cirkusz belépő...


Találkoztunk: 2016-os rendezvényeink

INGYENES MOZIZÁSOK AZ URÁNIÁBAN: 8 ALKALOMMAL!

Februárban a Joy című film közös megnézésével ünnepeltük a Pécsimami 6. szülinapját!

Egy szimpla augusztusi hétköznap este "Pécsimamikkal" telt meg a mozi, ezt néztük meg:

A gyerekek örömére volt "Kis kedvencek titkos élete"...

... Trollok, és ...

"Graffaló és barátai" vetítés is, utóbbi a mi kedvencünk, amit csak nekünk tűzött műsorra a mozi:

A Mikulást is az Uránia moziban ünnepeltük: a Pécsi Kölyökszínpad előadásával, az "Öt legenda" című filmmel, és a Mikulással való találkozás sem maradhatott el:

BÖRZÉK A SZLIVEN ÉTTEREMBEN

2016-ban négyszer börzéztünk együtt: március 13-án, május 8-án, augusztus 14-én és november 13-án. Sok-sok baba-és gyerekholmi cserélt gazdát!

VI. PÉCSIMAMI NAP A SPORTCSARNOKBAN

Március 14-én szülők és gyerekek közösen végeztek játékos házimunka feladatokat, bezsebelték a feladatokért járó játékpénzt és azzal fizették a Légvárvilág Játszóház belépőjét! Ezzel tettük láthatóvá a láthatatlan munkát, amiről az M1 Híradója és a Hír tévé is tudósított!

PÉCSIMAMI CSALÁD EXPÓ A SZLIVENBEN

Május 1-jén, a III. Pécsimami Család Expón a gyerekeket ingyenes mini vidámpark (kisvasút, körhinta stb.), játékos feladatok és színes programok várták, a felnőttek hasznos információkkal, kedvezményekkel és nyereményekkel térhettek haza. Az édesanyákat is köszöntöttük!

PÉCSI KÜLÖNÓRA VÁLASZTÓ

Miben tehetséges? Milyen különórára járjon? Melyik foglalkozást válasszuk? Segítettünk! Szeptember 10-én "Pécsi Különóra Választót" tartottunk a Belvárosi Általános Iskolában!

GYESEN - GYEREKKEL EGYÜTT SIKERESEN KLUBFOGLALKOZÁSOK:

A Pécsimami Közhasznú Egyesület vállalkozást tervező és kezdő vállalkozó anyáknak tart klubfoglalkozásokat. A sikeres vállalkozást megalapozó ismeretek megszerzésén túl a résztvevők egy támogató női közösség tagjai lehetnek, ahol megoszthatják egymással tapasztalataikat. 2016-ban 8 alkalommal találkoztunk, és tanultunk többek között céltervezést, időgazdálkodást, weboldal létrehozást, Facebook oldal kezelést, képszerkesztési ismereteket, hasznos könyvelési-adózási tudnivalókat...

"BESZÉLJ ÚGY, HOGY ÉRDEKELJE" - INTERAKTÍV ELŐADÁS A TUDÁSKÖZPONTBAN

November 25-én az ingyenes szülői kommunikációs tréningen való részvételért pályázó Baranya megyei szülőket vártuk egy interaktív előadással, amit a népszerű "Beszélj úgy, hogy érdekelje...!" tréning vezetője tartott.


Tréningeztünk, együtt gondolkodtunk…

A Pécsimami erejét és lendületét  Ti adjátok, értetek csináljuk, ötletelünk, ha kell, éjszakázunk.

Nemcsak mi "Pécsimamik", de az országos hálózat minden egyes tagja, hiszen csapatban, egy klassz közösségben dolgozunk. Minden évben nagyon várjuk, hogy a telefon/facebook/email/skype megbeszélések után VÉGRE személyesen is találkozzunk! Az éves Imami találkozónak 2016-ban egy fantasztikus, mesés hely: a Bikali Élménybirtok adott otthont, ahol 2 és fél nap alatt sok-sok nevetés, feszült koncentráció, egyéni és csapat feladat után rengeteg ötlet, terv, újítás, inspiráció született a 2017-es évre!
Ilyen, amikor az imamik tréningeznek

A Pécsimami csapatában azért dolgozunk, hogy Te minél több és értékesebb tartalmat találj a honlapunkon, hírleveleinkben, FB oldalunkon és olyan rendezvényeken vehess részt, amelyek szórakoztatnak, segítenek, vagy éppen elgondolkodtatnak. Minden egyes visszajelzés megerősít bennünket abban, hogy érdemes csinálni: ha van kedved, OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET, JAVASLATAIDAT ITT!

Köszönjük, hogy a Pécsimamival vagytok, tartsatok velünk 2017-ben is!

Szeretettel:
Nóra, Antónia, Emese, Réka, Zsuzsa, Kata

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hideg meggyleves: a nyári hideg levesek sztárja

Hideg meggyleves: a nyári hideg levesek sztárja

Felülmúlhatatlan. Ha a receptem szerint készíted el, családod imádni fogja.
Pszichológiai öngondoskodás - lelki immunerősítők a mindennapokra

Pszichológiai öngondoskodás - lelki immunerősítők a mindennapokra

Mindannyiunknak vannak olyan napjai, hetei, amikor úgy érezzük, nem vagyunk jól mentálisan. Akár egy külső életesemény, akár a saját energiatartalékaink lemerülése okozza (vagy akár mindkettő), ilyenkor nehéz lehet egyedül lenni magunkkal, a gondolatainkkal, de sokszor még a párunkkal vagy családunkkal is.
Rőzseláng van közepébe kivarrva…

Rőzseláng van közepébe kivarrva…

Meginvitálhatlak egy kis nosztalgiatáborozásra?
Kedvezményes családi utazás vonaton, buszon

Kedvezményes családi utazás vonaton, buszon

Itt a nyár, és az idő – tér – tömeg összefüggésrendszerében biztos sokkal többen lesznek, akik vonatra, buszra szállnak, vagy autóba ülnek a gyerkőcökkel. Körbenéztünk, milyen kedvezményeket tudnak a gyermekes családok igénybe venni utazáskor.
Ugrás az oldal tetejére