Jelenlegi hely

Minden, amit az Állatkert nyitásáról tudni érdemes!

Két év szünet után végre megnyit a megújult Pécsi Állatkert! Mikor? Mennyi lesz a belépő? Hogy alakul a nyitva tartás? Mit kell tudni az ingyenes buszjáratokról? Tényleg nem érdemes autóval útnak indulni? Összeszedtük a legfontosabb információkat, hogy igazi élmény legyen mindenkinek ez a várva-várt hétvége!

MIKOR NYIT AZ ÁLLATKERT ÉS MENNYI LESZ A BELÉPŐ?

A nyitó hétvégén (2016. május 21-22.) 14 éves kor alatt ingyenes a belépő, 14 éves kor felett 1500 Ft/ fő, de akinek van Tüke Kártyája, annak csak 1000 forintot kell fizetni!

A nyitó hétvége után a gyerek jegy (14 éves korig) 1300 Ft, a diák jegy 1490 Ft, a felnőtt jegy pedig 1990 Ft lesz.

A belépésre jogosító karszalagot május 21-én és 22-én a város négy pontján kihelyezett mobil árusítóhelyeken is megvehetjük. Az uránvárosi, a kertvárosi és a gyárvárosi buszvégállomáson, valamint a Jókai u. – Kálvin u. – Vasút utca által határolt területen, a MÁV-pályaudvarral szembeni parkolóban is lesz belépőértékesítés.

A NYITÓ HÉTVÉGÉN METTŐL MEDDIG LESZ NYITVA AZ ÁLLATKERT?

AZ INGYENES BUSZJÁRATOK MILYEN GYAKRAN JÁRNAK ÉS HONNAN INDULNAK?

A Pécsiek eljutását az Állatkertbe május 21-én és 22-én Buszozoo névre keresztelt ingyenes buszjáratok segítik, melyek 8.30 és 17.30 között félóránként indulnak az uránvárosi, a kertvárosi és a gyárvárosi buszvégállomásról, valamint a Jókai u. – Kálvin u. – Vasút utcánál lévő parkolóból.

A buszok igénybevételéhez elegendő a megvásárolt karszalag felmutatása. (A buszok indulási pontjánál a belépő karszalagok is megvásárolhatók.) Emellett a menetrend szerint induló 34-es, 35-ös, 35Y mecseki járatokat is sűrítik. A vasútállomás mellett külön gyermekfoglalkoztatót is kialakítanak, hogy a várakozást megkönnyítsék a családoknak.

TÉNYLEG NE INDULJUNK AUTÓVAL ÚTNAK?

Az állatkert környékén autóval nem lehet majd megállni, ezért nem érdemes autóval útnak indulni. Útlezárások és forgalomkorlátozás:

 Az állatkert melletti parkolókhoz kizárólag a mozgássérülteket engedik fel. Megállási tilalom lesz érvényben május 20-án, pénteken 10.00 és 18.00 óra között az Ángyán János utcában a Károlyi M. – Demokrácia u. közötti szakaszon.

Szintén tilos lesz megállni május 21-én, szombaton 6.00 órától május 22-én, vasárnap 18.30 óráig az Ángyán János utca (Bárány út) mindkét oldalán a Lapisi úttól a Demokrácia utcáig, valamint a Málics Ottó utca mindkét oldalán a Szőlő utcától a Hunyadi János utcáig.

Május 21–22-én 9.30 és 18.30 óra között lezárják az Ángyán János utcát a Lapisi úttól a Demokrácia útig, valamint a Málics Ottó utcát (Fenyves sort is érintve) a Szőlő utcától az Ángyán János utcáig. A zárásokon csak a mentők, tűzoltók, mozgássérültek és a külön-, valamint menetrend szerinti buszok mehetnek át, valamint a lakcímkártyájukat bemutató lakosok.

Forrás: http://www.pecszoo.hu/

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Gyermekkori karácsonyok emléke a 80-as évekből

Gyermekkori karácsonyok emléke a 80-as évekből

Habcsók az ágon, csillagszóró, képeslapok, Rubik kocka, bakelit lemezről szóló „Mennyből az angyal” és a szülői ház karácsonyfadíszei… Múltidézés retro képekkel.
SOS KARÁCSONY 2020 -  Adventi tippek, nyomtatható tervezők az Imamitól!

SOS KARÁCSONY - Adventi tippek, ingyenes nyomtatható tervezők az Imamitól!

Az idei karácsony megint egy kicsit más lesz: tudatosabb, pazarlásmentesebb, visszafogottabb, talán bensőségesebb is. Már most is érezzük, ha ránk is zúdul minden oldalról a karácsony marketingje, nem rohanunk boltról-boltra, meggondoljuk, átgondoljuk és még egyszer, vagy ezerszer végiggondoljuk. Pont ezért hoztuk létre ezt a tervezőt, hogy ezzel is segítsük a tudatosabb jelenlétet.
Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Ingyenesen látogatható Eta néni elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaháza

Eta néni 2022-ben ismét sok szeretettel vár mindenkit! Nyitva a ház az adventi időszakban.Dabason van egy ház, ami varázslatos ünnepi fényárban úszik. De nem egyszerűen tujákra aggatott fényfüzéreket kell elképzelni, hanem egy olyan színes csillogást, mintha becsöppentél volna egy karácsonyi Hollywoodi rajzfilm közepébe. Eta néni több mint tíz éve díszíti fel házát és udvarát az ünnepek közeledtével.
Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kiránduló helyek

Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kirándulóhelyek

Karácsony gondolatán, nincs az a fényár, amitől besokallnék, még ha az egész ország egy csillogó villogó nagy meseházzá öltözne, én azt is gyönyörűnek látnám. Lassan a porták ünnepi kivilágításba borulnak, ám vannak, akik igazán kiemelkedő módon öltöztetik fel házaikat, és turistalátványossággá növik ki magukat kicsik és nagyok örömére egyaránt.
Ugrás az oldal tetejére