Jelenlegi hely

Minden, amit az Állatkert nyitásáról tudni érdemes!

Két év szünet után végre megnyit a megújult Pécsi Állatkert! Mikor? Mennyi lesz a belépő? Hogy alakul a nyitva tartás? Mit kell tudni az ingyenes buszjáratokról? Tényleg nem érdemes autóval útnak indulni? Összeszedtük a legfontosabb információkat, hogy igazi élmény legyen mindenkinek ez a várva-várt hétvége!

MIKOR NYIT AZ ÁLLATKERT ÉS MENNYI LESZ A BELÉPŐ?

A nyitó hétvégén (2016. május 21-22.) 14 éves kor alatt ingyenes a belépő, 14 éves kor felett 1500 Ft/ fő, de akinek van Tüke Kártyája, annak csak 1000 forintot kell fizetni!

A nyitó hétvége után a gyerek jegy (14 éves korig) 1300 Ft, a diák jegy 1490 Ft, a felnőtt jegy pedig 1990 Ft lesz.

A belépésre jogosító karszalagot május 21-én és 22-én a város négy pontján kihelyezett mobil árusítóhelyeken is megvehetjük. Az uránvárosi, a kertvárosi és a gyárvárosi buszvégállomáson, valamint a Jókai u. – Kálvin u. – Vasút utca által határolt területen, a MÁV-pályaudvarral szembeni parkolóban is lesz belépőértékesítés.

A NYITÓ HÉTVÉGÉN METTŐL MEDDIG LESZ NYITVA AZ ÁLLATKERT?

AZ INGYENES BUSZJÁRATOK MILYEN GYAKRAN JÁRNAK ÉS HONNAN INDULNAK?

A Pécsiek eljutását az Állatkertbe május 21-én és 22-én Buszozoo névre keresztelt ingyenes buszjáratok segítik, melyek 8.30 és 17.30 között félóránként indulnak az uránvárosi, a kertvárosi és a gyárvárosi buszvégállomásról, valamint a Jókai u. – Kálvin u. – Vasút utcánál lévő parkolóból.

A buszok igénybevételéhez elegendő a megvásárolt karszalag felmutatása. (A buszok indulási pontjánál a belépő karszalagok is megvásárolhatók.) Emellett a menetrend szerint induló 34-es, 35-ös, 35Y mecseki járatokat is sűrítik. A vasútállomás mellett külön gyermekfoglalkoztatót is kialakítanak, hogy a várakozást megkönnyítsék a családoknak.

TÉNYLEG NE INDULJUNK AUTÓVAL ÚTNAK?

Az állatkert környékén autóval nem lehet majd megállni, ezért nem érdemes autóval útnak indulni. Útlezárások és forgalomkorlátozás:

 Az állatkert melletti parkolókhoz kizárólag a mozgássérülteket engedik fel. Megállási tilalom lesz érvényben május 20-án, pénteken 10.00 és 18.00 óra között az Ángyán János utcában a Károlyi M. – Demokrácia u. közötti szakaszon.

Szintén tilos lesz megállni május 21-én, szombaton 6.00 órától május 22-én, vasárnap 18.30 óráig az Ángyán János utca (Bárány út) mindkét oldalán a Lapisi úttól a Demokrácia utcáig, valamint a Málics Ottó utca mindkét oldalán a Szőlő utcától a Hunyadi János utcáig.

Május 21–22-én 9.30 és 18.30 óra között lezárják az Ángyán János utcát a Lapisi úttól a Demokrácia útig, valamint a Málics Ottó utcát (Fenyves sort is érintve) a Szőlő utcától az Ángyán János utcáig. A zárásokon csak a mentők, tűzoltók, mozgássérültek és a külön-, valamint menetrend szerinti buszok mehetnek át, valamint a lakcímkártyájukat bemutató lakosok.

Forrás: http://www.pecszoo.hu/

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Szabad-e büntetni a gyereket?

Szabad-e büntetni a gyereket?

Arra a kérdésre, hogy „Szabad-e büntetni a gyereket?”, a családok többségében a szülők egyenes választ adnak, de ezek három csoportba sorolhatók. Nem is maradunk meg a három jellemző válasznál, hanem inkább megnézzük, mit okoz a büntetés, és mennyire éri el a célját. - Novák Ferenc nevelési tanácsadó írása.
Miért hazudik a gyerek?

Miért hazudik a gyerek?

Bizonyára találkoztál már olyan szülővel, aki meglepődve tette fel a kérdést: Miért hazudik ez a gyerek? Amikor ezt kérdezik, akkor ezzel arra célozgatnak, hogy valami baj van a gyerekkel. Van különbség aközött, hogy néha füllent a gyerek vagy ha állandóan hazudozik, de ezek alapja hasonló. - Novák Ferenc nevelési tanácsadó írása.
Jöhet néhány adventi koszorú inspirációnak?

Jöhet néhány adventi koszorú inspirációnak?

Még nem tudtál választani, idén milyen stílusban legyen az adventi dekoráció? Nézd meg ajánlónkat, biztos gyorsan megjön az ihleted!
Hangold karácsonyira az ajtódat is!

Hangold karácsonyira az ajtódat is!

Adventi ajtóra, ablakra való ünnepi dekorációkhoz hoztunk rengeteg inspirációt a klasszikustól a rendhagyóig. Karácsonyi trendkalauzunk az ajtódíszekből, kopogtatókból nyújt alapos válogatást. Sőt, akasztókból is készültünk!
Ugrás az oldal tetejére