Jelenlegi hely

Helyi hírek

Oldalak

állampapír választék költségmentesen a Magyar Államkincstárban

Teljeskörű állampapír választék költségmentesen a Magyar Államkincstárban

Magyarországon minden huszadik embernek van megtakarítása a Magyar Államkincstárban értékpapírszámlán. Az országoshoz hasonló az arány Baranya megyében is, ahol a megyei népesség 4,6%-ának van kincstári értékpapírszámlája. Az ügyfelek közel fele Start-értékpapírszámlával rendelkezik, vagyis többségük 18 évesnél fiatalabb gyermeke számára fektet be Babakötvénybe.

34. Villányi Vörösbor Fesztivál

34. Villányi Vörösbor Fesztivál

Gigantikus kultúrszüret lesz az idei Villányi Vörösbor Fesztiválon 2022. szeptember 30 - október 2-ig. Közel 100 kulturális programmal, gigantikus fesztivál hangulattal és a régió legjobb vörösboraival várják idén is a szervezők Villányba a látogatókat. Borbarangolás, pincetúrák, szüreti felvonulás, táncház, gyerekprogramok és közel 30 koncert várja a családokat a 34. háromnapos vörösbor ünnepre.  

Nem mindenki születik sportra 

Nem mindenki születik sportra 

A sportágválasztásban viszonylag könnyű helyzetben vannak azok a szülők, ahol a gyerekben magától is megvan az igény arra, hogy rendszeresen eljárjon egy közösségbe sportolni, és ott az edzők segítségével, a társaival közösen heti rendszerességgel a választott sportágnak megfelelő mennyiségű és intenzitású mozgással töltse el a szabadidejének egy részét. Lényegesen nehezebb azonban azoknak a szülőknek a dolga, ahol a család mindennapi életében nem játszik szerepet a rendszeres mozgás, mégis szeretnék, ha gyermekük sportolna, mozogna valamit. Az alábbiakban – a teljesség igénye nélkül – ötletekkel szolgálunk azzal kapcsolatban, hogy milyen módon érdemes a gyerekeket rendszeres testmozgásra ösztönözni, illetve milyen sportokkal érdemes náluk próbálkozni.

Íme, egy kis vásárlási kalauz!

Íme, egy kis vásárlási kalauz!

Mivel a tápegység a hálózati feszültséget (220 volt) alakítja át a megadott értékekre, ezért aztán nagyon nem mindegy, hogy milyen típusra esik végül a választás. Nyitott házas? Beépíthető? Dugvillás? DYN sínes? Ledes? Vagy éppen asztali számítógéphez passzoló? Aktuális írásunkban ez utóbbi kritériumnak megfelelve vizsgáljuk meg közelebbről, hogy hogyan is érdemes alakítani a kiválasztást a lehető legjobb eredmény érdekében.

Mesékkel az életben - szeptember 30. a Magyar Népmesék napja

Mesékkel az életben - szeptember 30. a Magyar Népmesék napja

Szeptember a kezdések és változások hónapja. Feladatok tornyosulnak, az idő hűvösre fordul, ki és belépünk az évszakok körébe. Ez a hónap azonban nem csak az ősz kezdete, hanem a népmesék hónapja is! Szeptember 30.-án ünnepeljük a Magyar Népmese Napját, amelyhez kapcsolódóan a Metamorphoses Meseterápiás Egyesület meseterapeutái évek óta színes programokat készítenek országszerte.

In2ity - Légtelen történet

In2ity - Légtelen történet

A szeptember 22-i Autómentes Naphoz kapcsolódóan hadd ajánljam figyelmedbe Légtelen történet című dalunk vadonatúj, zongorás verzióját, amely szorosan kapcsolódik ennek a napnak a célkitűzéseihez:

Bébiőr vásárlási tanácsok szülőknek

Bébiőr vásárlási tanácsok szülőknek

Leendő szülőként rengeteg kérdés fel szokott merülni az emberben. Gyakori dilemma általában, hogy mi az, amit feltétlen be kell szerezni a hamarosan megszülető gyermek mellé, és mi az, ami teljesen felesleges holminak tekinthető.

Válassza a profi bútorszállítást!

Válassza a profi bútorszállítást!

Életünk során többször is előfordulhat, hogy elköltözünk abból az ingatlanból, ami addig az otthonunk volt. A döntésünknek számos oka lehet a munkahelyváltástól kezdve egészen a saját lakás vásárlásig. Bárhogy is legyen, meg kell oldanunk, hogy a bútoraink és más értéktárgyaink sérülés nélkül elszállításra kerüljenek.

Az üzemanyagár emelkedése a Pécsi Gyerektaxit sem kíméli: átmeneti megoldást találtunk!

Az üzemanyagár emelkedése a Pécsi Gyerektaxit sem kíméli: átmeneti megoldást találtunk!

A 2018 áprilisa óta Pécs utcáit járó Gyerektaxi sok pécsi családnak segített már összehangolni a munkát és a családi életet.

Válaszd a táncot! Válassz egy táncot! - Az őszi Nagy Táncválasztó újabb helyszínekkel bővül

Válaszd a táncot! Válassz egy táncot! - Őszi Nagy Táncválasztó Pécsen

A Táncpedagógusok Országos Szövetsége szervezésében negyedik alkalommal rendezik meg szeptember 25-én, vasárnap a Nagy Táncválasztót. Idén 12 városban, köztük Pécsen is várják majd a szervezők az érdeklődőket, akik az egész napos program során ingyenes táncórákon, kerekasztal beszélgetéseken, táncfilm vetítéseken és táncelőadásokon is részt vehetnek.

Az „elég jó szülő” para… Nálunk lazíthatsz!

A Pannon Filharmonikusoknál NINCS akadály!

Szívesen elmennétek a világ egyik legimpozánsabb és legszebben szóló hangversenytermébe egy hangulatos és minőségi koncertre, de az egész családnak ez már drága lenne, vagy nem tudjátok hova tenni a kicsi(ke)t? Mutatjuk a Pannon Filharmonikusok akadályhárító lehetőségeit!

Ha ősz, akkor Pécsi Napok

Ha ősz, akkor Pécsi Napok

Szeptember 21-25. között, a Pécsi Napok keretében olyan fellépők érkeznek a Széchenyi térre, mint a 4S Street, a PASO, a Magna Cum Laude, Delhusa Gjon és a Funky Beatz! Lesz Tanuló Város Fesztivál, PTE Nemzetközi Nap, Pagony gyerekprogramok, divatbemutató, Bor és Dal Ünnepe, de természetesen a szokásos gasztro forgatag sem maradhat el.

Ingyenes elsősegélynyújtó tanfolyam Pécsen, kisgyermekes és várandós szülőknek

Ingyenes elsősegélynyújtó tanfolyam Pécsen, kisgyermekes és várandós szülőknek

Tudtad, hogy a gyermekkori balesetek 75%-a megelőzhető? Tudod mit kell tenni forrázás, lázgörcs, allergiás reakció, magasból esés, félrenyelés, mérgezés, fulladás esetén amig megérkezik a mentő? Gyakoroltál már fantombabán újraéleszteni? Még van pár szabad hely!

Gyerünk, anyukám! - Hétfőn indul az őszi programkör

Gyerünk, anyukám! - Hétfőn indul az őszi programkör

Fogynál, izmosodnál, fittebb lennél, de nem tudod, hogy az anyaság és (házi)munka mellett hogyan szakíts időt magadra? Nekem 6 éve a Gyerünk, anyukám! online tornarendszer segített, amiről ITT meséltem.

Szeptember 12-én indul a Gyerünk, anyukám! őszi programköre és arra gondoltam: ismét benevezek! :) Téged is érdekel? Íme a részletek:

Ingyenes bőrtípus elemzéssel és klassz nyereményekkel vár az Oriflame Szépségpont!

Ingyenes bőrtípus elemzéssel és klassz nyereményekkel vár az Oriflame Szépségpont!

Az Oriflame-et talán egyetlen nőnek sem kell bemutatni: Svédországból származó kozmetikumai és vitaminjai természetesek és megfizethetőek, a cég pedig elkötelezett az etikus, fenntartható, állatkísérletektől mentes működés mellett.  

A népszerű plüssjátékok

A népszerű plüssjátékok

Egyes játékok, mint például a plüssjáték macik, legjobban azoknál a gyerekeknél ötvözik és támogatják a tapintási képességeket és a szociális fejlődést, akik szeretik az újszerű felületeket érinteni és érezni. Az újszülött gyerekek már fiatalon rájönnek arra, hogyan lehet megérinteni, megfogni a különféle típusú játékokat, igazodnak a méretekhez és általános környezetük felületéhez, a plüssjátékok pedig rendkívüli lehetőségeket nyújtanak arra, hogy új dolgokat fedezhessenek fel.

Esküvői ruha exkluzív kivitelben és kedvező áron

Esküvői ruha exkluzív kivitelben és kedvező áron

Egy igazi menyasszonyi álomkép: fantasztikusan sikerült esküvőn kimondani a boldogító igent, a szeretteink körében, egy végtelenül lehengerlő ruhában. Ez az álom szerencsére naponta valósággá válik, csupán össze kell állniuk a megfelelő tényezőknek. A kitűnő szervezés felel a jól sikerült ceremóniáért, az esküvői ruha kérdése azonban teljes mértékben a menyasszony feladata.

Közösségi Találkozó a Pécsen szülő anyák számára

Közösségi Találkozó a Pécsen szülő anyák számára a Civil Közösségek Házában

szeptember 10. (szombat) 13.00-19.00

Helyszín: Civil Közösségek Háza

Szeretettel invitálunk egy kellemes Családi délutánra, az "Anyukák, akik Pécsen szülnek" fb-os csoport adminisztrátora és moderátorai szervezésében!

Civil Véradás 2022.

Újra Civil Véradásra hív a Pécsimami: nyerd meg a 86 szuper ajándék egyikét és ha mi adunk vért legtöbben: vegyünk részt együtt a "Záróbulin"!

Szeptember 5 - 9 között újra megszervezik a Civil Véradást Baranyában, aminek népszerűsítéséhez most is nagy örömmel csatlakozott a Pécsimami Egyesület!

Update: már 98 ajándék vár a lelkes véradókra és egy újabb, szuper különdíjjal bővült a nyeremények köre!

VII. Játékmotoros Találkozó

VII. Játékmotoros Találkozó

2022. augusztus 27-én gyermekzsivajtól és motorzúgástól lesz hangos a PKK Apáczai Művelődési Ház agórája. Ezen a napon 14.00 órától ismét Játékmotoros Találkozó lesz, immár a VII. Igazi családi délután játékmotorral közlekedő kicsiknek és nagyobbaknak.

A KOVÁSZ Egyházmegyei Családi Fesztivál gyerekprogramokkal

A KOVÁSZ Egyházmegyei Családi Fesztivál gyerekprogramokkal

Helyszínek: Rózsakert, Barbakán kert, Székesegyház nyugati tér, Magtár Látogatóközpont, Püspöki Palota kertje.

Időpont: augusztus 20. 10.00 - 17.00

Műanyag kanál vagy Numnum kanál?

Műanyag kanál vagy Numnum kanál?

Egyre elterjedtebb szülők körében a Numnum kanál, ha az önálló étkezésre való átszoktatásról van szó. Miért jobb a fejlődés szempontjából a Numnum kanál és mikor érdemes műanyag kanalat használni? Olvasd el cikkünket, ahol segítünk a helyes kanál kiválasztásában!

Ütős programokkal vár Pécsett a Múzeum Utca Plusz!

Ütős programokkal vár Pécsett a Múzeum Utca Plusz!

Összművészeti kavalkád veszi birtokba a pécsi Káptalan utcát augusztus 18-21. között, a Múzeum Utca Plusz keretében! Fellép többek között Beton.Hofi, Ohnody, I Am Soyuz, az Óperentzia, míg az irodalmi vonalat olyan neves színészek képviselik, mint Wunderlich József, Für Anikó, Csákányi Eszter és Hajdu Steve. A programok többsége ingyenes!

Katás egyéni vállalkozók figyelem: könyvelőt ajánlunk!

Katás egyéni vállalkozók figyelem: könyvelőt ajánlunk!

Dallos Ibolya vagyok, könyvelőként majdnem 20 éve dolgozom a szakmában.

Oldalak

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

3 tipp, hogy szinten tartsuk a szeretettankunk!

3 tipp, hogy szinten tartsuk a szeretettankunk!

Vajon mennyire figyelünk oda, hogy tele legyen a saját és társunk szeretettankja? Mennyire befolyásolják a külső események, hírek a saját szerelmi életünket? Mit tehetünk azért, hogy boldogan éljünk, szeretetben? Van még ilyen? – Ihász Anita párkapcsolati tréner írása.
Amikor gördeszkától zajos a tér - legújabb kamaszoknak szóló könyvéről beszélgettünk Egressy Zoltán íróval

Amikor gördeszkától zajos a tér - legújabb kamaszoknak szóló könyvéről beszélgettünk Egressy Zoltán íróval

Nem sok közöm volt valaha a gördeszkás sporthoz, persze hogy deszkás fiatalokról szóló könyvet sem olvastam. Ahogy felnőttként kamaszoknak szólót se. Így igazi üdítő könyves kaland volt Egressy Zoltán új, (nem csak) kamaszoknak szóló könyve, A virágot jelentő deszkák.
Mesélj, mi volt ma a suliban? 25 beszélgetésindító ötlet

Mesélj, mi volt ma az oviban, suliban? 25 beszélgetésindító ötlet

Hogyan tudhatjuk meg a gyerektől, hogy mi történt aznap a suliban, oviban és éppen hogy érzi magát az iskolai, baráti közösségében? Egyszerű: kérdezzük meg! Na, de hogy tegyük fel a kérdést, hogy válaszoljon is rá?
Hogyan meséljünk a kamaszoknak? Létezik közös pont a szuperhősök és a mitológia között?

Hogyan meséljünk a kamaszoknak? Létezik közös pont a szuperhősök és a mitológia között?

Kamaszoknak mesélni? Kell nekik egyáltalán a mese? És a felnőtteknek? Zalka Csenge Virággal beszélgettünk a mesélés titkairól. Csenge maga is egy tüneményes mesélő. Főállásban mesevilág uralkodónője, mellékállásban pedig A MESEVILÁG nagykövete.
Ugrás az oldal tetejére