Jelenlegi hely

Medvehagyma krémleves

A medvehagyma krémlevesnek sok változata van, ezekből az egyiket itt olvashatod. Készítsd el, és ha itt-ott kicsit változtatsz rajta, a tied is lehet egy következő. A fűszerezéssel viszont vigyázz!

Pap Zsuzsa írása

Medvehagyma krémleves recept

Elkészítési idő: 40 perc

Hozzávalók 4 személyre:

  • 3 csokor medvehagyma

  • 1 nagyobb fej hagyma

  • 4 gerezd fokhagyma

  • 1 teáskanál zsír

  • 2 teáskanál liszt a sűrítéshez

  • 6 dl hús alaplé, húsleves vagy víz (utóbbi esetben még 1 kávéskanál Vegeta Naturella)

  • 2 dl 20 %-os főzőtejszín

  • 1 csomag kis méretű szarvasi mozzarella

  • 1 kiskanál fehér bors

  • só (feltételesen)

  • 2 kisebb szelet kenyér

 

Előkészítés

  • A medvehagyma szárait levágod, megmosod, lecsepegteted, vastagabb csíkokra vágod.

A medvehagymát feldaraboljuk

  • A hagymát és fokhagymát megtisztítod, apróra vagdalod (1 gerezd fokhagyma kivételével).

 

A medvehagyma krémleves elkészítése

  • A hagymát a zsíron megpárolod, kissé lepirítod.

Medvehagyma krémleves készítéséhez a hagymát lepirítjuk, dinszteljük

  • Beleteszed a fokhagymát fél percre. (Ne legyen a forró zsírban tovább, mert megkeseredik.) 

  • Kevés vizet öntesz rá. Beleteszed a csíkokra vágott medvehagymát és fedő alatt párolod addig, amíg összeesik.

Medvehagyma krémleves készítése

  • Közben kenyérpirítóban megpirítod a 2 szelet kenyeret, bedörzsölöd a félretett gerezd fokhagymával és kockákra vágod (ez sokkal gyorsabb, mintha a kenyérkockákat pirítanád fokhagymás olajon). Így nem lesz ugyan a kenyérkockák minden oldala megpirítva, de ezt evés közben nem fogod érezni.

Medvehagyma krémleves fokhagymás pirítóssal

Pirított kenyérkocka medvehagyma krémleveshez

  • A megpárolt medvehagymát turmixolod vagy botmixerrel összetöröd. Ha egyik kisgéped sincs, az sem baj, akkor szűrőn átpasszírozod.

Párolt medvehagyma krémleveshez

Pépesített medvehagyma krémleveshez

  • Visszateszed a lábosba, megszórod a liszttel, jól összekevered, hozzáadod a tejszínt és a fehér borsot, majd ismét összekevered.

Tejszín hozzáadása medvehagyma krémleveshez

  • Felhígítod az alaplével. Ha szükséges, teszel még bele sót és/vagy fehér borsot. A sóval vigyázz, mert a húslevesben is és a Vegeta Naturellában is van só!

  • Az egészet keverés közben felforralod. (Ezt ne hagyd el, mert liszt ízű lesz az étel.

  • A leves elkészült. Ha a mennyiséget kevésnek vagy túl sűrűnek találod, kicsit még tovább hígíthatod.

Medvehagyma krémleves tálalásra várva

 

Tálalás

A levest csészékbe vagy tányérokba mered, megszórod a kenyérkockákkal és a sajtokat félbevágva  a tetejére teszed.

Medvehagyma krémleves csészében tálalva

 

Képek: saját készítésű étel saját felvételei

Még több fortély Zsuzsától:

Húsgombóc ételek

Sütőtök krémleves

Környezetbarát mosószerek

Háztartási napló

Környezetbarát mosás

Nagytakarítás

Húsvéti vacsora

Egyszerű bableves

 

 

Szerző: Pap Zsuzsa - http://www.haztartas-ma.hu/

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Fiús kontra lányos anyukák – tényleg van különbség?

Fiús kontra lányos anyukák – tényleg van különbség?

A szakember őszintén, tabuk és sztereotípiák nélkül
Kincsre bukkantam, avagy hogyan táplálták anyáink 40 éve csecsemőiket

Kincsre bukkantam, avagy hogyan táplálták anyáink 40 éve csecsemőiket

Sokan mondják, hogy 6 hónapos kor előtt kizárólag anyatejet szabad adni a babának, mások meg azt, hogy már 3 hónaposan is elkezdhető a hozzátáplálás.
Az első itthoni vakációs nap margójára… avagy hogyan boruljunk ki már az első napon

Az első itthoni vakációs nap margójára… avagy hogyan boruljunk ki már az első napon

Alig várod, hogy elkezdődjön a vakáció, és végre együtt legyél a gyerekekkel. Tele vagy kreatív ötletekkel, ideákkal... aztán a nap végén már visszaszámolsz az első óvodai vagy tanítási napot várva. Ismerős?
A legjobb házi praktikák napégésre - Az Aole vera az új tejföl?

A legjobb házi praktikák napégésre - Az Aloe vera az új tejföl?

„Kend be vékonyan tejföllel!” – Ez nem egy ételrecept részlete, hanem nagyanyáink kedvenc praktikája napégésre, ami lassan kimegy a divatból és feledésbe merül. A helyét átvette az Aloe vera – nem véletlenül.
Ugrás az oldal tetejére