Jelenlegi hely

Hangold karácsonyira az ajtódat is!

Adventi ajtóra, ablakra való ünnepi dekorációkhoz hoztunk rengeteg inspirációt a klasszikustól a rendhagyóig. Karácsonyi trendkalauzunk az ajtódíszekből, kopogtatókból nyújt alapos válogatást. Sőt, akasztókból is készültünk!

Zöldben, természetesen

A természet leggazdagabb talán a zöld szín árnyalataiban. Persze az nem mindegy, hogy hideg vagy meleg tónusokat választunk az ajtónk színéhez. Gazdagon zöldekben vagy natúr kiegészítőkkel éppúgy elbűvöli a hozzánk érkező vendégeket.

Klasszikusok: piros és arany

A zöld mellé az arany és a piros igazi klasszikus választás. Ettől még lehet elegáns vagy inkább hívogatóan barátságos, ez a kiegészítők anyagától, típusától függ.
Egy kedves virágkötészettel foglalkozó ismerősöm mesélte, hogy amióta díszeket készít, a piros minden évben a legkedveltebb szín. Jóval kevesebben választják az aranyat, pedig a télen korán beálló sötétségben nagyon mutatós egy kis aranyos csillogás!

Fehér időtlenség

Ha túl színes az ajtó, vagy az a háttér, ahova a koszorút szánod, indulj a fehér szín irányába! A zöld és a fehér jó párosítás, az elegancia mellett időtlenséget sugároz! Ha tartós anyagból készültet választasz, évelig nem kell töprengened decemberben, mit tegyél ki. Ne felejtsd el sérülésmentesen becsomagolni!

Különleges darabot keresel?

Egyediséget szeretnél vinni a dekorációba? Használj egy-egy nagyobb, markáns elemet a díszhez, ami megadja az alapstílust.
Ez lehet egy gyönyörű nosztalgikus hangulatú figura, egy szarvasfej, aranyszínre fújt szárított virágok. Ha van türelmed, horgolhatsz, varrhatsz is díszítőelemeket.

Egy stílusos díszhez stílusos rögzítés is jár!

Még nem késő egy különleges kopogtatóval vagy akasztóval feldobni az ajtód. Lehet egy hatalmas masni is a koszorú dísze, e mögött elrejthető a gyurmaragasztó. Romantikus, glamour-rajongó lelkeknek egy antik fogas, vagy vintage boltban beszerzett akasztós virágtartó is jó választás. Ne feledd, a legjobb, ha mindez az ajtó stílusával is harmonizál.

Klasszikus fehér műanyag ajtódon furán mutatna egy antik kopogtató?

Tippem: Hasonló ajtónkra belülről tettem fel egy akasztót. Elsőre értelmetlennek tűnik, de ha fejjel lefelé, az ajtó legfelső részére ragasztasz kétoldalú ragasztóval egy kisebb filléres fehér konyharuha akasztót, máris érthető. Nem feltűnő az akasztási pont, egy damil szálat átviszel az ajtó felett, és rátehetsz egy kis kampót. Ezzel a megoldással könnyen tudod majd cserélni kívülről egész évben a díszeket.

ADL - Debrecenimami

Képek: pixabay.com; pexels.com;

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

A KSH jelentése szerint jelenleg közel félmillió olyan szülő van Magyarországon, akik egyedül nevelnek körülbelül 700 ezer gyermeket, akik naponta számos kihívással néznek szembe. Sokszor még most is láthatatlanok a magyar társadalom számára.
Hamvazószerda, a nagyböjt kezdete_monor.imami

Hamvazószerda, a nagyböjt kezdete

Hamvazószerda keresztény ünnep, a farsangi időszak utáni első nap. Ezen a napon kezdődik a Húsvét előtti 40 napos böjt, a Szent Negyvennap, a Nagyböjt. 
Karácsonytól karácsonyig c. irodalmi e-antológia pályázat

Karácsonytól karácsonyig c. irodalmi e-antológia pályázat

Pályázat típusa:  irodalmi pályázatBeküldési határidő: 2024. április 30.Korcsoport: 25 év alatti fiatalok
VIII. Nits Márta Országos Népdaléneklési Verseny

VIII. Nits Márta Országos Népdaléneklési Verseny

Pályázat típusa:  média pályázatBeküldési határidő: 2024. március 15. és 31.Korcsoport: 25 év alatti fiatalok
Ugrás az oldal tetejére