Jelenlegi hely

Mesét, könyvet a babának! - Színes babaprogram a legkisebbeknek és szüleiknek a Körbirodalom Gyermekkönyvtárban

Időpont: 2024. március 11. (hétfő) 10:00-12:00
Helyszín: Tudásközpont (Pécs, Universitas u. 2/A) - Csorba Győző Könyvtár Körbirodalom Gyermekkönyvtár (4. emelet, lifttel közelíthető meg)
Korosztály: 0-3 év. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Ingyenes Kerekítő foglalkozás | babageometria kiállítás| "Mit, mikor, miért olvassunk születéstől?"  - előadás | könyvvásár 30% kedvezménnyel | díjmentes beiratkozás* a gyermekkönyvtárba.

​A Móra Könyvkiadó, a Csorba Győző Könyvtár Körbirodalom Gyermekkönyvtára és a Pécsimami izgalmas délelőttre hívja a legkisebbeket (0-3 év) és szüleiket!

Programok:

  • 10.00: Ingyenes Kerekítő foglalkozás
  • 10.30: Előadás: "Mit, mikor, miért olvassunk születéstől?"
  • Babageometria kiállítás
  • Ingyenes beiratkozás a könyvtárba* 
  • Kedvezményes (30%) könyvvásár

* A gyermekeknek 0 éves kortól 16 éves korig ingyenes a beiratkozás, a GYESEN lévő kismamák féláron tudnak beiratkozni.

A részvétel ingyenes, de a helyek száma korlátozott, ezért kérjük regisztráljatok a programra:

EZ JÓ, REGISZTRÁLOK!

Babageometria kiállítás

 

A Csorba Győző Könyvtár Körbirodalom Gyermekkönyvtárának legújabb, igazán különleges kiállítása szülőknek és kisbabáknak szól. A kontrasztos alakzatok, minták, formák és ritmikus vonalak segítik a babák szemmozgásának, éleslátásának kialakulását, fejlesztését.
 
Nagy Diána grafikus, tervező, illusztrátor és művésztanár. Illusztrációit olyan rangos kiállításokra is beválogatták, mint a Bolognai Illusztrációs kiállítás és a portugál Ilustrarte. Már egyetemi évei alatt is foglalkoztatta a legkisebbekkel való vizuális kommunikáció mikéntje. Első ilyen jellegű munkái egyszerű, fekete-fehér állatfigurák voltak. Ezek vezették el egy kiadói felkérés nyomán a fekete-fehér babalapozók, a babageometria-könyvek világáig.
 
„Az újszülött babák alapvetően még homályosan látnak, de a kontrasztokat jobban látják, így azokra próbálnak meg fókuszálni. Amikor fekete-fehér képeket mutatunk nekik, a szem fókuszáló tulajdonságát fejlesztjük. Amikor pedig a dinamikus-ritmikus vonalakat, formákat követi a szemével jobbról balra, vagy balról jobbra, a szem mozgáskövetési funkciójának fejlődését segíthetjük. Ez azért is fontos, mert ezt a funkciót használjuk olvasáskor is.”

A kiállítás a Móra Könyvkiadó közreműködésével jött létre.

Ingyenes Kerekítő foglalkozás (10.00)

A foglalkozást Harmatné Horenyi Mária tartja.

A KEREKÍTŐ MONDÓKÁZÓ (0-3 éveseknek) mondókái a Kerekítő könyveinek anyagára épülnek, a magyar népi ölbeli játékokat – cirógatók, arcjátékok, höcögtetők - örökítjük át. A Kerekítő mondókaanyag, tornaszerek, Kerekítő Manó báb, népi hangszerek, ejtőernyős kislabdás játékok és egyéb báb kellékek segítségével dolgozom. A foglalkozásokon a jeles napok, a magyar népdalok fontos szerepet kapnak.

Előadás: "Mit, mikor, miért olvassunk születéstől?" (10.30)

Kép forrása: Szegedma.hu

Az előadást Kovács Zsanett, a Móra Kiadó munkatársa tartja.

Ahhoz, hogy az olvasás - ami a szövegértés, vagyis a hétköznapjaink meghatározója is – élmény legyen, és gyermeked az iskolakezdéskor örömmel vegyen könyvet a kezébe, fontos, hogy születésétől mindig a saját fejlettségének, ismereteinek, befogadóképességének megfelelő tartalmat kapjon. Arról fogok mesélni, hogy születéstől 5 éves korig mikor, milyen könyvtípust érdemes előtérbe helyezni.

Kedvezményes könyvvásár

A program ideje alatt a Móra Kiadó könyveit 30% kedvezménnyel vásárolhatjátok meg, így kedvező áron juthattok hozzá például a Babageometria és a Kerekítő könyvekhez is!

A bevétel 10%-át a kiadó jótékony célja ajánlja fel, amivel egy helyi közösséget támogat.

Ingyenes beiratkozás a könyvtárba

A program ideje alatt beiratkozhattok a gyermekkönyvtárba, és akár azonnal kölcsönözhettek is a kicsinek, vagy a nagyobb testvéreknek! :)

A gyermekeknek 0 éves kortól 16 éves korig ingyenes a beiratkozás, a GYESEN lévő kismamák féláron tudnak beiratkozni.

A program ideje alatt szoptatási és pelenkázási lehetőséget biztosítunk.

Gyertek, gyertek, szeretettel várunk benneteket!

REGISZTRÁCIÓ ITT

 


Szervezők:

 

 

 

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.
Ugrás az oldal tetejére