Jelenlegi hely

Állati jó Pünkösdvasárnap a Puchner Birtokon

Időpont: 2024. május 19. (vasárnap) 10.30-17.00
Helyszín: Puchner Kastélyszálló és Élménybirtok (Bikal, Rákóczi Ferenc út 22.)
A neves Élménybirtok megszokott remek programjai (úrkurzus, lovagok és dámák csatája, középkori tánctanítás, kézműves műhelyek bemutatkozása), valamint a Csülök fesztivál inycsiklandozó ételei mellett vasárnap már új elemmel (sólyomreptetés), valamint Térdszéli Katica című interaktív mesével várja a vendégeket.

Pünkösdvasárnap sem lesz hiány állati jó kalandokban az Élménybirtokon! Ellátogat hozzánk jó királyunk solymásza, aki sok izgalmas történettel és madáröptetéssel színesíti a napot. Emellett állatudvarral, Okostérrel, Térdszéli Katica történetével, Tánc-percekkel, Lovagok és Dámák küzdelmével és egy felnőtteknek szóló darabbal, az Úr-kurzussal várunk!
Állatudvarunkban rengeteg két és négylábú jószággal találkozhattok. A róka és a holló, és A kiskakas gyémánt félkrajcárja történetet is meghallgathatjátok. A Főtéren kipróbálhatjátok a majdnem 1000 négyzetméteres középkori játszóteret, de gokartozhattok is vagy megülhetitek a rodeóbikát. A Tánc-percek alatt középkori körtáncot tanulhattok.

Szabóműhelyünkben számtalan szebbnél-szebb jelmezt találtok, öltözhettek akár hercegnőnek, lovagnak, hóhérnak vagy udvari bolondnak is.
Rengeteg kézműves vár műhelyeikben, például a fafaragó, könyvkötő, bőrműves, ötvös, tűzzománc műves és mézárus. A Vízimalomban, “Zöld Diófa Csárda” – Kézműves Udvarban és az Apródképző Déli termében is várnak többféle kreatív kézműves foglalkozással.

Programok:

IDŐPONT LEÍRÁS
10:30 Nyitás
10:30-17:00 Interaktív házak a Faluban: Varázsfestő háza, Kovácsműhely, Boszorkányház
10:30-17:00 Állatudvar – Hallgasd meg egy magyar népmesénket A kiskakas gyémánt félkrajcárját illetve, La Fontaine híres tanmeséjét, A róka és a holló történetét
10:30-17:00 Nézz be a birtok összes kézműves műhelyébe, tekints bele a mesteremberek munkájába és vásárolj portékáik közül! Vár a Mesefaluban egy kis kovácsolással a Kovácsmester.
Az Apródképzőben szívesen látnak többféle Fabatkás kézművességgel.
Az óvárosi műhelyekben szívesen lát titeket a karikatúra készítő, a bőrműves, az ötvös, tűzzománc és üvegkép készítő, a könyvkötő, a mézárus, a szabóműhelyben a reneszánsz ruha készítő, valamint a városka egy kanyaros fordulatában a fafaragó.
10:30-14:00 „Labirintus” játék a Birtok területén – Fedezd fel a 7,5 hektáron elterülő Birtokot, s közben keresd a középkori világ emblematikus képeit ábrázoló kártyákat!
10:30-14:00 Titkos jelek, talányos helyek – Fejtsd meg a rejtélyes kódot a kincses térkép segítségével! A játékra a Mézeskalácsos műhelyben jelentkezz!
12:00-15:00 Csülök fesztivál és Finom falatok órái – fenségek fogásokkal várnak a Fehér Hattyú Fogadóban és Kemencés Udvarban
11:30-12:10 Térdszéli Katica – az okos lány története, aki négyszer is kifogott a királyon
13:30-14:00 Királyi solymász bemutató – madárreptetés és ismeretterjesztő előadás
14:15-15:00 Tánc-percek – tánctanítás népi ritmusokra
15:00-15:30 Lovagok és Dámák – igazi harcos küzdelem, látványos lovas előadás
16:00-17:20 Úr-kurzus – középkori párkapcsolati stand up comedy, szerelmi okosítás férfiaknak és érdeklődő hölgyeknek
16:00-17:20 Mesebarlang – játék gyerekekkel
17:00 Zárás

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Részletes információkat itt találsz

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

"Miért nem tudok fogyni?" Nézzük, van-e jó válasz, szakértői válasz a kérdésre!
Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Ugrás az oldal tetejére