Jelenlegi hely

Bikali mesés szombatok az Élménybirtokon

július 24. (szombat) 11:00–17:00

Tegyétek magatokat próbára a bikali fabatkás játékokban, fejtsétek meg a jeleket a kincses térkép segítségével, szurkoljátok végig lovagi tornánkat, és tekintsétek meg lenyűgöző előadásainkat! A nap során fedezzétek fel újdonságainkat is!
Bikalon vár az újabb családi kaland!

A program a következő nyitva tartási napokra érvényes: 2021. július 3., 10., 17., 24., 31., augusztus 7., 14., 28.

PROGRAMOK

 • 11:00 - Nyitás
 • 11:00-17:00 - Interaktív házak a Faluban: Varázsfestő háza, Kovácsműhely, Boszorkányház és a Tündérkert
 • 11:00-17:00 - Állatudvar – Hallgasd meg egy magyar népmesénket A kiskakas gyémánt félkrajcárját illetve, La Fontaine híres tanmeséjét, A róka és a holló történetét
 • 11:00-17:00 - Nézz be a birtok összes kézműves műhelyébe, tekints bele a mesteremberek munkájába és vásárolj portékáik közül! Várnak a Mesefaluban egy kis kézműveskedéssel a “Zöld Diófa Csárda” – Kézműves Udvarban és Vízimalomban. Az óvárosi műhelyekben szívesen lát a mézeskalács készítő, a karikatúra készítő, a bőrműves, az ötvös, tűzzománc és üvegkép készítő, az ólomkatona festő, a könyvkötő, a szabóműhelyben a reneszánsz ruha készítő, kanál díszítő, valamint a városka egy kanyaros fordulatában a fafaragó.
 • 11:00-15:30 - „Labirintus” játék a Birtok területén – Fedezd fel a 7,5 hektáron elterülő Birtokot, s közben keresd a középkori világ emblematikus képeit ábrázoló kártyákat!
 • 11:00-15:30 - Titkos jelek, talányos helyek – Fejtsd meg a rejtélyes kódot a kincses térkép segítségével! A játékra a Mézeskalácsos műhelyben jelentkezz!
 • 11:00-12:00 - Kézművesek órája – Légy te is kézműves egy órára, tedd próbára képességed!
 • 12:00-12:30 - Hercegnőképző Virág kisasszonnyal – Vegyél részt egy játékos foglalkozáson a Puchner Pódiumon és nyerj bepillantást a hercegnők életébe és a mesék varázslatos világába! A játékon való részvétel 4 éves kortól ajánlott!
 • 12:00-15:00 - Finom falatok órája a Fehér Hattyú Fogadóban
 • 13:00-13:30 - Ugi mama varázsiskolája – zenés varázsmese az aprónépnek és korodbélieknek a Puchner Pódiumon (Rossz idő esetén a Lovagi Arénában)
 • 14:30-15:30 - Úr-kurzus – szerelmi okosítás uraknak és érdeklődő hölgyeknek, középkori párkapcsolati stand up comedy az Apródképző Színháztermében
 • 14:30-15:30 - Mesemozi és játék Uni Világában – gyermekfelügyelet az Apródképző déli termében, 2 Fabatka /fő fejében, maximális létszám 25 fő, 3 éves kortól.
 • 16:00-16:30 - Lovagi torna – látványos lovas előadás a Lovagi Arénában
 • 17:00 - Zárás

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Helyszín: Puchner Birtok, Bikal, Rákóczi u. 22.JÓ TUDNI!

 • Az Élménybirtok rendezvényei és programjai védettségi igazolvány nélkül is látogathatóak. Kivételt képez ez alól a Kurtizánképző (vagy Úr- kurzus) c. stand up comedy, amelyet kizárólag belső, zárt színházi terünkben játszunk. Az igazolvánnyal nem rendelkező vendégeink számára az előadással párhuzamosan minden esetben biztosítunk egy szabadtéri előadást is.
 • Az Élménybirtok rendezvényeire a 264/2021 (V 21.) kormányrendelet alapján korlátozott létszámú vendég léphet be, ezért kizárólag előzetes bejelentkezést követően tudjuk a helyet biztosítani. Ezt minden programunk előtti nap 16:00 óráig szükséges megtenni a +36 72/459-547 telefonszámon, vagy a foglalas@puchner.hu e-mail címen.

Programjaink minden időjárási körülményben megtartásra kerülnek. Legújabb programjainkért megéri rendszeresen visszajárni hozzánk – értesüljön első kézből: iratkozzon fel Facebook oldalunkra!

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden cseppje kincs! Az anyatejes táplálás világnapja

Minden cseppje kincs! Az anyatejes táplálás világnapja

Az ENSZ 1992-ben az anyatejes táplálás világnapjává nyilvánította augusztus 1-jét, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet az anyatej fontosságára, valamint a szoptatás az anya és a gyermek közötti személyes kapcsolat kialakításában játszott meghatározó szerepére.
Mire jó a csend?

Mire jó a csend?

Túl nagy a zaj a világban, rengeteg inger, üzenet jut el hozzánk, állandóan szól valami. Értékessé vált a csend, hiszen a rohanó hétköznapokon kevés adatik belőle. Amikor nyáron egy hétre kiürült a lakásunk – táborozó gyerekek, üzleti úton lévő férj – „megcsendült a csend”.
„Elereszti a hasizmokat úgy, hogy a hasa kissé lesüllyedjen, majd elgondolkozik azon, hogy már megint milyen kövér lett az utóbbi időben”- avagy a nő és férfi közötti különbségek

Szégyenlős vagy csábító - avagy a nő és a férfi közötti különbségek a zuhanyzóban

Micsoda rendkívüli kihívást jelent az, ha valaki úgy dönt, megosztja sorsát, vagy inkább a fürdőszobáját egy ellenkező neművel... 
Hol zöldebb?

Zöldnek lenni trendi! Magyarország zöld térképe

Egy nagyon kedves olvasónk, Gábor kérésére most egy olyan hazai gyűjteményt hoztam el Nektek, amiben térképes és tematikus kereső segítségével tudjátok fellelni azokat a helyeket és szolgáltatókat, akik egy kicsit zöldebbé teszik mindennapjaitokat.
Ugrás az oldal tetejére