Jelenlegi hely

Hófehérke és a hét törpe mesebalett a Pécsi Nemzeti Színházban

Időpont: 2024. február 13. kedd 15:00
Helyszín
: Pécsi Nemzeti Színház - Kamaraszínház
Hófehérke és a hét törpe most közkívánatra visszatérnek a Pécsi Nemzeti Színházba a 2023/24-es évadban! Az előadást 3 éves kortól ajánljuk!

A Hófehérke és a hét törpe 2018-ban Győrben, a XIV. Magyar Táncfesztivál keretében megrendezett IV. Gyermek Táncfesztiválon Arany Bab-díjat kapott, a gyermekek által legjobbnak ítélt előadásként.

Volt egyszer egy gyönyörű hercegnő, akinek pokollá tette életét féltékeny mostohája, a királynő. A királyi kastélyból elűzött Hófehérke szerencsére hamar otthont talál az erdő mélyén lakó hét kedves törpe házikójában. A gonosz mostoha csalárd bűbájjal és mágikus praktikákkal próbálja Hófehérkét félreállítani útjából, de a jósors különös fordulatával Hófehérke megmenekül és a mese boldog véget ér... 
A humorral átszőtt táncjátékot egyaránt ajánljuk gyermekeknek, felnőtteknek.

Az előadás időtartama: 50 perc (szünet nélkül).

A produkció a 2023/24-es évadban a Pécsi Balett és a Pécsi Nemzeti Színház együttműködésében jön létre.

Zeneszerző: Riederauer Richárd
Díszlet- és jelmeztervező: Andrea T. Haamer
A koreográfus asszisztense: Ujvári Katalin Harangozó-díjas
Koreográfusok: Czebe Tünde Harangozó-díjas, Vincze Balázs Harangozó-díjas Érdemes művész
Dramaturg-rendező: Uhrik Teodóra Kossuth-díjas, Liszt-díjas Érdemes művész

A plakátot Rohmann Nóri grafikus, a Pécsi Művészeti Szakközépiskola növendékeként tervezte 2011-ben.
Grafika: Rajnai Richárd

Táncolják:

Hófehérke: Frank Edina / Rónaki Nina
Királynő, Hófehérke mostohája: Szécsi Theodóra
Öreg király: Balogh Csongor
Herceg: Szendrői Bence 
Vadász: Varga Máté
Tudor: Balogh Csongor
Vidor: Kócsy Mónika
Szende: Tuboly Szilárd
Szundi: José Blasco Pastor
Morgó: Molnár Zsolt Harangozó-díjas
Hapci: Szabó Márton 
Kuka: Matola Dávid 
Holló: Karin Iwata
Katica: Reetta Riikonen
Mókus: Horváth Réka Annamária
Nyuszi: Pintér Rebeka
Medve: Domján Kristóf 

A Pécsi Balett repertoárján mindig is szerepeltek a gyermek és ifjúsági korosztályt megszólító balettek. Kiemelt feladatunknak tekintjük a táncszerető és a táncot értő fiatal közönség művészeti nevelését. A fiatal korosztály számára készült előadásaink célja a minőségi szórakoztatás mellett a klasszikus művek megismertetése és újszerű interpretálása. Előadásainkban a magas színvonalú tánctechnika mellett legalább olyan fontos a humor, a játékosság. Táncművészek kivételes karakterábrázoló tehetségükkel varázsolják el a nézőket, legyenek kicsik vagy nagyok. Vincze Balázs rendező-koreográfus többgyermekes édesapaként jól ért a legkisebbek nyelvén; koreográfiája, a Hófehérke és a hét törpe az utóbbi évtizedek egyik legsikeresebb mesebalettje volt. 

„Hófehérke és a hét törpe történetének rengeteg változata létezik. A mi táncszínházi változatunk követi az eredeti mesei szálat, de amit a Grimm testvérek megírtak, az a mozgásművészet eszközeivel, annak a szabályai szerint kel életre a színpadon. A munka legnehezebb része az volt, hogy oly módon tudjunk megjeleníteni bizonyos emberi viszonylatokat (például a királynőnek Hófehérke iránt érzett gyűlöletét), hogy az egy óvodás számára is egyértelmű legyen. Az előadás két koreográfusa, Czebe Tünde és Vincze Balázs fiatalos, lendületes és rendkívül szellemes tánc- és mozgásvilágot teremtett Riederauer Richárd muzsikájára. Nekem rendezőként elsősorban az volt a feladatom, hogy a színpadi történések működésére figyeljek, arra, mennyi időt kell hagyni egy szituációra, hogy azt a néző megértse, s mikor vezethetjük át a tekintetét, a figyelmét a következő történésre. Ha ugyanis siettetjük, nem fogja érteni, amit lát, ha viszont elnyújtjuk, akkor unalmas lesz. 
Óvodástól nyugdíjasig, a család minden tagját szeretettel várjuk mesebalettünkre! A gyermekeket lenyűgözi, az őket kísérő felnőtteket szórakoztatja majd az előadás. Látványos, színes, mozgalmas, kedves és érthető, egy felvonásban, 55-60 percben. Nem hét elgyötört, hanem hét lendületes, vicces törpe lép színpadra, valamint sok-sok bájos erdei állat: mókus, nyuszi, katica és medve is, és természetesen a gyönyörű Hófehérke itt is megtalálja boldogságát csinos hercege oldalán.
Arra törekszünk, hogy kicsik és nagyok egyaránt örömüket leljék az előadásban, és talán akad, aki épp e mesebaletten keresztül szereti meg a színházat. Olyan ez, mint egy apró injekció: ha hatásos, akkor egy életre szól!”

Uhrik Teodóra rendező

Jegyvásárlás ITT!

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Rázva, keverve... jeges tea és kávé italok forró napokra

Rázva, keverve... jeges tea és kávé italok forró napokra

A nagy nyári melegben gyakran úgy érezzük, hogy könnyebb lenne egy kávéval, vagy teával. Forró helyzetekre jól jön néhány jeges korty akár mindkettőből.
Bolhazsákok és könyvmolyok

Bolhazsákok és könyvmolyok

Emlékszel még gyerekkorodból az összebújós meseolvasásokra? Az első kiböngészett betűkre, mikor végre összeállt egy szó? A takaró alatt zseblámpával olvasott regényekre? A könyvek világába belépés élménye egy életre elkísér bennünket.
Így lesz ügyes kezű gyereked

Így lesz ügyes kezű gyereked

Sok szülő csak az iskolaérettségi vizsgálatok során szembesül azzal, hogy óvodás gyermekének a rajzkészsége, vonalvezetése még nagyon távol áll attól, amilyen készségekre az első osztályban szüksége lesz. Kézenfekvőnek tűnhet ilyenkor színezők és feladatlapok garmadájával elárasztani a gyereket, ám a mozgások finomodásához nem erre van szükség.
Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

A gyümölcsök magas cukortartalma szinte kiabál a grillezésért. Imádnivaló ízt ad a finom karamellizált réteg mindenféle gyümölcsnek.
Ugrás az oldal tetejére