Jelenlegi hely

Mesés szombat a Bikali Élménybirtokon

Időpont: 2022. szeptember 24. szombat

Ősszel számtalan meglepetést tartogatunk Nektek! Ügyes kezű kézművesek, izgalmas középkori karakterek, hős lovagok, és megannyi mesés kaland várja a család apraját-nagyját Bikalon!

Amikor az Élménybirtok bejáratát átlépjük, felkészülhetünk egy századokon átívelő időutazásra. Átszellemülünk a Birtok fallal körbekerített, a látogatókat 4 robusztus kapun keresztül utcáira engedő Óvárosában, ahol valósággal megelevenedik a történelem.
Ha szeszélyes az idő, akkor sem érdemes otthon maradni, hiszen számtalan fedett helyszínnel biztosítjuk programjaink gondtalan élvezetét.

A program a következő nyitva tartási napokra érvényes:
2022. szeptember 24.
október 1., 8., 15., 22.
november 5., 19., 26.

Élményteli időutazást kívánunk!

Lovagok csatája – döntsd el ki a legjobb lovag az Élménybirtokon! Add le szavazatod kedvencedre és segítsd őt és persze, saját magadat a fantasztikus nyereményekhez!PROGRAMOK    

11:00     Nyitás

11:00-17:00        Interaktív házak a Faluban: Varázsfestő háza, Kovácsműhely, Boszorkányház

11:00-17:00        Állatudvar – Hallgasd meg egy magyar népmesénket A kiskakas gyémánt félkrajcárját illetve, La Fontaine híres tanmeséjét, A róka és a holló történetét

11:00-17:00        Nézz be a birtok összes kézműves műhelyébe, tekints bele a mesteremberek munkájába és vásárolj portékáik közül! Várnak a Mesefaluban egy kis kovácsolással a Kovácsműhelyben,  agyagozással és gipszfestéssel a Vízimalomban.

Az Apródképzőben szívesen látnak többféle Fabatkás kézművességgel mint például gyertyamártással, mézeskalács készítéssel.

Az óvárosi műhelyekben szívesen lát titeket a karikatúra készítő, a bőrműves, az ötvös, tűzzománc és üvegkép készítő, az ólomkatona festő, a könyvkötő,a mézárus, a szabóműhelyben a reneszánsz ruha készítő, valamint a városka egy kanyaros fordulatában a fafaragó.

11:00-15:00        „Labirintus” játék a Birtok területén – Fedezd fel a 7,5 hektáron elterülő Birtokot, s közben keresd a középkori világ emblematikus képeit ábrázoló kártyákat!

11:00-15:00        Titkos jelek, talányos helyek – Fejtsd meg a rejtélyes kódot a kincses térkép segítségével! A játékra a Mézeskalácsos műhelyben jelentkezz!

11:00-12:00        Kézművesek órája – Légy te is kézműves egy órára, tedd próbára a képességed!

12:00-15:00        Finom falatok órája a Fehér Hattyú Fogadóban

12:00-12:30        Ugi mama varázsiskolája – zenés varázsmese az aprónépnek és korodbélieknek az Apródképző Színháztermében

13:30-14:00        A Tücsök és a Hangya – zenés játék az ismert La Fontaine mese alapján a György teremben

15:00-15:30        Lovagi torna – látványos lovas előadás a Lovagi Arénában (Rossz idő esetén a György teremben)

16:00-17:00        Kurtizánképzés Zinával – középkori párkapcsolati stand up comedy, szerelmi okosítás hölgyeknek és érdeklődő uraknak az Apródképző Színháztermében

17:00                  Zárás

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!


Jó tudni!

  • Az őszi-téli időszakban a Puchner Kastélyszálló Recepcióján tudod megváltani az Élménybirtok belépődet. (Bikal, Rákóczi utca 22.)
  • Programjaink minden időjárási körülmények között megtartásra kerülnek.
  • Legújabb programjainkért megéri rendszeresen visszajárni hozzánk – értesülj első kézből: kövesd Facebook oldalunkat!

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Őszi kreatívkodások

Őszi kreatívkodások

A következő hetekre még jó időt mondanak - használjátok ki a jó időt termések gyűjtésére, hogy a hűvösebb, esősebb őszi napokon aztán együtt alkothassatok!
Anyai bűntudat, meg amit akartok

Anyai bűntudat, meg amit akartok

Van az úgy, hogy a szakember is csetlik-botlik... ;-) Elrontja, elfelejti, elbizonytalanodik, megkérdőjelezi magát, sőt segítséget is kér. Kis-Kovácsné Vancsa Barbara írása.
A lelkét is tápláld! – 30 megerősítő szülői mondat

A lelkét is tápláld! – 30 megerősítő szülői mondat

A pozitív megerősítések, dicsérő szavak a felnőtteknek is fontosak, de a gyerekeknek szárnyakat adnak, növelik az önbizalmukat. Néhány egyszerű szó, mondat, amit érdemes kipróbálni. A szokásos kérések, fegyelmezések után íme a pozitív lista:
Színes Állatvilág Rajzpályázat

Színes Állatvilág Rajzpályázat

Pályázat típusa: alkotópályázatBeküldési határidő: 2023. október 1.Korcsoport: 4 - 12 éves gyerekeknek
Ugrás az oldal tetejére