Jelenlegi hely

Séta a Mecsekért - Ne vágj ki minden fát!

augusztus 17. (szerda) 17.00

A Séta a Mecsekért esemény célja, hogy helyi szinten is felhívjuk az emberek figyelmét arra: a közös értékeinket közösen kell megvédenünk.

Az eseménnyel szolidaritásunkat fejezzük ki a magyarországi zöld civil szervezetek szerdai, NE VÁGJ KI MINDEN FÁT! elnevezésű rendezvényével.

"Augusztus elején megjelent a fakitermelést könnyítő kormányrendelet, ami gyakorlatilag eltörli az erdők kivágásának eddigi korlátozásait. Az energia-veszélyhelyzetre hivatkozva a rendelet mostantól megkönnyíti a fakitermelést védett természeti területeken is (pl. nemzeti parki terület) akár a madarak fészkelési időszakában is, hogy kielégítse a növekvő tűzifa igényt. Az előttünk álló tél túlélése valamennyiünk érdeke, ez a rendelet azonban szükségtelen és értelmetlen, hisz a most kivágott fa ezen a télen még alkalmatlan lesz tüzelőnek. Az évtizedek óta vagy akár száz éve növekvő fák erdeinek kivágása rövidlátó és értelmetlen pusztítás."

A Séta a Mecsekért esemény célja, hogy helyi szinten is felhívjuk az emberek figyelmét arra: a közös értékeinket közösen kell megvédenünk.

Csatlakozz hozzánk! A séta a Széchenyi térről indul, majd a Hunyadi János utca - Surányi Miklós út - Somfa utca útvonalon halad a Niké-szoborhoz a járdán.

Az esemény helyi aktivisták kezdeményezésére, az Emberség Erejével Alapítvány segítségével jött létre.

Az idézet forrása:
https://www.facebook.com/events/444089584399203

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Szabad-e büntetni a gyereket?

Szabad-e büntetni a gyereket?

Arra a kérdésre, hogy „Szabad-e büntetni a gyereket?”, a családok többségében a szülők egyenes választ adnak, de ezek három csoportba sorolhatók. Nem is maradunk meg a három jellemző válasznál, hanem inkább megnézzük, mit okoz a büntetés, és mennyire éri el a célját. - Novák Ferenc nevelési tanácsadó írása.
Miért hazudik a gyerek?

Miért hazudik a gyerek?

Bizonyára találkoztál már olyan szülővel, aki meglepődve tette fel a kérdést: Miért hazudik ez a gyerek? Amikor ezt kérdezik, akkor ezzel arra célozgatnak, hogy valami baj van a gyerekkel. Van különbség aközött, hogy néha füllent a gyerek vagy ha állandóan hazudozik, de ezek alapja hasonló. - Novák Ferenc nevelési tanácsadó írása.
Jöhet néhány adventi koszorú inspirációnak?

Jöhet néhány adventi koszorú inspirációnak?

Még nem tudtál választani, idén milyen stílusban legyen az adventi dekoráció? Nézd meg ajánlónkat, biztos gyorsan megjön az ihleted!
Hangold karácsonyira az ajtódat is!

Hangold karácsonyira az ajtódat is!

Adventi ajtóra, ablakra való ünnepi dekorációkhoz hoztunk rengeteg inspirációt a klasszikustól a rendhagyóig. Karácsonyi trendkalauzunk az ajtódíszekből, kopogtatókból nyújt alapos válogatást. Sőt, akasztókból is készültünk!
Ugrás az oldal tetejére