Jelenlegi hely

Otthon Segítünk Alapítvány

Nem győzöd egyedül? Nehéz a kicsikkel? Jól jönne még  két kéz? 
Az Otthon Segítünk Alapítvány (OSA)  Pécsen 2003. óta működik, kisgyermekes családoknak - ahol legalább egy iskolás kor alatti gyermeket nevelnek - nyújt laikus, baráti, szülői tapasztalaton alapuló segítséget, heti 1x 2-3 órában, általában 3 hónapig, amely a problémától függően lehet hosszabb is.

Célunk a nagyobb problémák megelőzése, a szülői szerepben való megerősítés. Önkénteseink 10 hetes felkészítő tanfolyamon vesznek részt, melynek elvégzése után látogathatják csak a segítséget kérő családokat.
Az Otthon Segítünk Szolgálat egy, a kisgyermekes családokat támogató szolgálat, amely a régi, jól működő nagy családok mintájára nyújt segítséget a magukra maradt, elbizonytalanodott, vagy egyszerűen csak megfáradt családok számára. A szolgálatban önkéntesek dolgoznak, akik maguk is szülők, nagyszülők, s egy ingyenes felkészítő tréning után otthonukban látogatják a segítséget kérő családokat heti rendszerességgel, előre megbeszélt időben, meghatározott feladatra, két három hónapon keresztül – gyakorlati segítséget, megértést és derűt ajándékozva a családnak. Célunk, hogy megelőzzük a komolyabb bajok (szorongás, depresszió, a család széthullása) kialakulását, és hogy a családok a mélyponton átlendülve megerősödjenek, talpra álljanak.
 
A kisgyermekes család olyan, mint egy fiatal fa. Előtte az élet, a növekedés lehetősége. De sokszor segítségre van szüksége. Néha nem is kell több segítség, mint egy egyszerű karó.
 
 
 
És a kis fa megerősödik, és nem lesz többé szüksége karóra. Egyre több gyümölcsöt érlel. A karó pedig átkerülhet egy újabb fiatal fa mellé.

 
 
Az Otthon Segítünk Alapítvány honlapján, www.otthonsegitunk.hu címen, az érintett családok bővebben is olvashatnak az Alapítvány működéséről, céljairól.
 

Szervezők: Buzás Márta és Herczeg Zsuzsanna
Tel.: 306312-3989
Emailbuzasmarti11@gmail.comh.herczegzsuzsa@gmail.com

Web: www.otthonsegitunk.hu

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Iskolai zaklatások, bullying, cyberbullying - Tehetünk ellene?

Iskolai zaklatások, bullying, cyberbullying - Tehetünk ellene?

Az elmúlt hetek történései, tragédiája sokunkat sokkolta. Egyre több eset lát napvilágot az iskolai zaklatás témakörében, sajnos időnként tragikus végkifejlettel. Megelőzhető lenne a probléma? Mit tehetünk szülőként? Erről kérdeztük Szigeti Mónika, klinikai szakpszichológust, a Somogy Megyei Pedagógai Szakszolgálat főigazgatóját.
Cinkos anyák - avagy kinek a feladata a házi feladat?

Cinkos anyák - avagy szülők, akik titokban színeznek

Szeptembertől a gyerekeink házi feladata okozza az egyik legnagyobb stresszforrást a családokban. Bár ugye a legtöbb szakember már nyíltan hangoztatja: "az otthoni házi feladat rossz hatással van a gyerek és a szülő kapcsolatára", még sincs ilyen irányú változás a rendszerben.
Őszi bakancslista - pogramajánló

Bakancslista őszre: keressük a kalandokat!

Nehéz az őszre hangolódni egy ilyen ajándékba kapott csodálatos strandidővel szeptember elején. Őszi bakancslistánkra összegyűjtöttünk sok-sok kalandlehetőséget és ötletet. Kiránduljatok sokat, gyűjtsétek be az utolsó meleg napsugarakat!
Csak pozitívan - az osztályban! Ajándék letölthető plakátok iskolásoknak!

Csak pozitívan - az osztályban! Ajándék letölthető plakátok iskolásoknak!

Rosszabb pillanatokban sokat tud segíteni egy jó szó, kedves gondolat. Erősebbé tesz, ha tudjuk, hogy a felhők felett mindig kék az ég. Készítettünk Nektek egy kis ajándékot az iskolába, hogy ne felejtsétek el az ég színét a szürke napokon se!
Ugrás az oldal tetejére