Jelenlegi hely

Kicsi a bors: Túró rudi torta

Egyszerűen isteni, és istenien egyszerű édessség!

Szétszórjuk, felaprítjuk, összekeverjük, földhöz vágjuk, megsütjük, megesszük. Kövessetek minket a káosz konyhájába, ahol egyszerű és gyors recepteket mutatunk nektek minden héten. Gyerek, fakanál, rock and roll! 

Ismerd meg a két főszakácsot! Katt ide az interjúhoz!


FB/Kicsi a bors

Hozzávalók a tésztához

  • 70 g vaj
  • 70 g porcukor
  • 1 tojás
  • 120 g liszt
  • 30 g cukrozatlan kakaópor

Hozzávalók a túrós töltelékhez

  • 500 g krémes állagú túró (nem rögös)
  • 175 ml tejföl
  • 50 g porcukor
  • 2 citrom reszelt héja
  • 20 g hidegen oldódó porzselatin

Hozzávalók a csokis réteghez

  • 150 ml habtejszín
  • 150 g 52%-os étcsokoládé

Hozzávalók a díszítéshez

  • 5 db túró rudi

Elkészítés:
A tésztához a vajat a porcukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a tojást, eldolgozzuk, beleszitáljuk a lisztet, kakaóport és egyneművé gyúrjuk. Lisztezett felületen kinyújtjuk, beleegyengetjük a formába.. Kibéleljük a tésztát alufóliával és nehezéket teszünk rá. 180 fokos légkeveréses sütőben sütjük 10 percig, majd az alufólia és nehezék nélkül további 8 percig. A töltelékhez az összes hozzávalót kikeverjük és elegyengetjük a kihűlt tésztán. A csokis réteghez a tejszínt forrásig melegítjük, ráöntjük az étcsokoládéra, csomómentesre keverjük és ráfolyatjuk a túrós töltelékre, Egyenletesen eloszlatjuk, majd feldarabolt túró rudikkal díszítjük. Minimum 1 órára hűtőbe tesszük. Garantált a siker!

- Budapestimami -

Neked ajánljuk

Kicsi a bors: Almás-zöldséges csirke grilltorony

Kicsi a bors: Szilva chutney egyszerűen

Szétszórjuk, felaprítjuk, összekeverjük, földhöz vágjuk, megsütjük, megesszük. Kövessetek minket a káosz konyhájába, ahol egyszerű és gyors recepteket mutatunk nektek minden héten. Gyerek, fakanál, rock and roll!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hogy kerüljük el a karácsonyi túlevést?

Hogy kerüljük el a karácsonyi túlevést?

Az ünnepi ételek és desszertek bősége sokunk számára kihívást jelent. Hogyan élvezhetjük ki az ünnepi asztal örömeit anélkül, hogy túlevésbe csúsznánk? Völgyesi Anett, funkcionális táplálkozási tanácsadó hasznos tippeket hozott nekünk, hogy meg tudjuk tartani a mértéket, miközben élvezhetjük is a finom falatokat.
Címlap Édesítsünk természetesen, cukor nélkül

Édesítsünk természetesen, cukor nélkül

A fogyókúrázóknak vagy friss életmódváltóknak gyakran éppen a cukor és az édes ízek hiányoznak a legjobban. Az ünnepi időszak közeledtével mindannyian szeretnénk valami finomsággal megörvendeztetni szeretteinket, miközben egyre többen keresünk egészségesebb alternatívákat. Hogyan lehet édességeinket és desszertjeinket természetes módon, cukor nélkül elkészíteni anélkül, hogy kompromisszumot kötnénk az ízélmény terén? Ehhez hozott Nektek most tippeket Völgyesi Anett, funkcionális táplálkozási tanácsadó, sportedző.
Aki kicsiben tervez, előbb-utóbb nagyban is fog: bakancslista a téli szünetre

Aki kicsiben tervez, előbb-utóbb nagyban is fog: bakancslista a téli szünetre

A bakancslista is egy élettervezési módszer, kicsit játékosabban, de tervezésre ösztönöz. Jó módszer a gyerekek és magunk előre tervezésre szoktatására.
Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kiránduló helyek

Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kirándulóhelyek

Karácsony gondolatán, nincs az a fényár, amitől besokallnék, még ha az egész ország egy csillogó villogó nagy meseházzá öltözne, én azt is gyönyörűnek látnám. Lassan a porták ünnepi kivilágításba borulnak, ám vannak, akik igazán kiemelkedő módon öltöztetik fel házaikat, és turistalátványossággá növik ki magukat kicsik és nagyok örömére egyaránt.
Ugrás az oldal tetejére