Némi fantáziával és pár percnyi konyhatündérkedéssel új életre kelhetnek a már megunt ételek, az iskolába visszatérő gyerekek tízóraija vagy uzsonnája újabb krémekkel gazdagodhatnak.
1. Sonkakrém
Hozzávalók:
- 1-2 szelet sonka
- só, bors
- szobahőmérsékletű vaj ( kb. 1 evőkanál)
- 1 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál majonéz
- negyed fej hagyma
- vegeta
Az apróra vágott hagymával összekeverem a ledarált sonkát és összekeverem az összes hozzávalót - azonnal fogyasztható. Ha a sonka sós volt, vigyázzunk a só mennyiségével.
2. Tojáskrém
Hozzávalók:
- 2 főtt tojás
- 1 evőkanál szobahőmérsékletű vaj
- 1 evőkanál mustár
- 1 evőkanál majonéz
- 1 evőkanál tejföl
- fél fej vöröshagyma
- só, bors
- 1 evőkanál sajtkrém
- vegeta - ízlés szerint
- metélőhagyma
- esteleg: reszelt sajt
A hagymát apróra vágom, a tojást ledarálom majd a többi hozzávalóval elkeverem. Vigyázat! A tojás hamar romlik, tízóraira, uzsonnára nem javaslom!
3. Csirkés tapas krém
Hozzávalók:
- 1 szelet sült csirkemell
- evőkanál szobahőmérsékletű vaj
- 1 evőkanál majonéz
- só, bors
- vegeta
A csirkemellett ledarálom és a többi hozzávalóval összekeverem, ha van, metélőhagymát, bazsalikomot is tehetünk bele.
Szöveg és képek: Vizaverné Horváth Zsófia - Szombathelyimami
Minden jog fentartva!
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges