Jelenlegi hely

Óvodai Beíratás 2024/2025-ös nevelési évre

Pécs Megye Jogú Város Önkormányzata értesíti az érdekelt szülőket, hogy a pécsi önkormányzati fenntartású óvodákban a 2024/2025 nevelési évre az óvodai beíratás az alábbi időpontokban lesz.

2024. április 22. napján 7h-17h-ig
2024. április 23. napján 7h-17h-ig
2024. április 24. napján 7h-17h-ig 

A személyes megjelenésű forma mellett, elektronikus úton (óvoda email-címére) benyújtott szándéknyilatkozattal is megvalósítható a kisgyermekek beíratása az intézménybe a megjelölt napokon.
A jogszabályi előíráshoz igazodóan (nemzeti köznevelésről szóló 2011.évi CXC tv.) be kell íratni óvodába azon gyermekeket, akik 2024. augusztus 31. napjáig a harmadik életévüket betöltik, vagy annál idősebbek. Ennek elmulasztása jogszabálysértési eljárást von maga után.

A beíratáshoz szükség van  a gyermek, valamint a szülő személyazonosságát igazoló hatósági igazolványra és a lakcímet igazoló hatósági igazolványra, amit legkésőbb a nevelési év első napjáig szükséges benyújtani.
A gyermeket elsősorban abba az óvodába kell beíratni, amelynek körzetében életvitelszerűen lakik. A gyermek csak egy óvodába íratható be. Az óvodai körzetjegyzék megtalálható a város honlapján, az óvodai intézmények honlapján, valamint papír alapon minden önkormányzati fenntartású óvodában és bölcsődében.

Az integráltan nevelhető sajátos nevelési igényű gyermekek felvétele az önkormányzat által fenntartott óvodákban biztosított.

Az óvodai nevelési év 2024. szeptember 1-jével kezdődik és 2025. augusztus 31-ig tart. Az újonnan jelentkező gyermekek fogadása az óvodai nevelési évben folyamatosan történik. Az óvoda felveheti a két és féléves  gyermekeket is, ha a három éves és annál idősebb gyermekek óvodai felvételi kérelmét teljesítette, és van szabad férőhelye.

A szülő - tárgyév április 15. napjáig benyújtott - kérelme alapján a gyermek jogos érdekét szem elött tartva, annak az évnek az augusztus 31. napjáig, amelyben a gyermek a negyedik életévét betölti, különös méltányosságot érdemlő esetben -, ha a szülő a gyermek negyedik életévének betöltését megelőzően már kérelmezte, úgy újabb - kérelme alapján annak az évnek az augusztus 31. napjáig, amelyben a gyermek az ötödik életévét betölti a Kormány rendeletében kijelölt szerv  (Baranya Vármegyei Kormányhivatal Pécsi Járási Hivatala Hatósági Főosztály Hatósági Osztálya) felmentheti az óvodai foglalkozáson való részvétel alól a gyermeket, ha családi körülményei, sajátos helyzete indokolja. Tartós gyógykezelés alatt álló gyermek esetében a kérelem a tárgyév április 15. napja után is benyújtható. Az eljárási határidő ötven nap.

Az óvodai felvételről az óvoda igazgatója dönt, melyről legkésőbb 2024. május 24-ig értesíti a szülőket. A szülő a beiratkozáskor kérheti - elérhetőségének megadásával - hogy gyermeke felvételéről elektronikus úton kapjon értesítést. 

A felvétel elutasítása esetén a döntés ellen fellebezésnek van helye, mely a határozat kézhezvételétől számított 15 napon belül az óvoda igazgatójánál nyújtható be.

Az óvodai felvételi eljárással kapcsolatban további információ az alábbi elérhetőségeken kérhető:

Pécs Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala
7621 Pécs, Széchenyi tér 1.
Gusa Erna (köznevelési ügyintéző)
+36 72/ 533-947

 

Az óvodák körzet jegyzéke ITT olvasható.

Forrás (és bővebb információ): Pécs.hu 

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

"Miért nem tudok fogyni?" Nézzük, van-e jó válasz, szakértői válasz a kérdésre!
Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Ugrás az oldal tetejére