Jelenlegi hely

Az idén 15 éves a Kerekítő!

Idén tizenöt éves a J.Kovács Judit által megálmodott és létrehozott Kerekítő baba-mama foglalkozássorozat és megjelent a legújabb Kerekítő könyv! Erről és magáról a programról is mesél Dr.Harmatné Horesnyi Mária, a pécsi foglalkozások vezetője egy érdekes riportban.

(Fotó: Léderer Anita)

A jubileum alkalmából márciusban Kerekítő manó világa címmel egy olyan vándorkiállítás indult útjára Kállai Nagy Kriszta képeivel, amely idén az ország több könyvtárában is látható lesz. Ezenkívül Sződön Kerekítő mondókatanya születik mondókaállomásokkal; ezt a családdal vagy óvodai-kisiskolai csoportokkal is élmény lesz felkeresni.   

A baba-mama foglalkozásokon, a Kerekítő Mondókázón, Manó Tornán és Tippentőn a könyvsorozatban megbújó népi ölbeli játékok elsajátításán van a hangsúly, mindez szeretetteli hangulatban, családias légkörben. Az ölbeli játékok szemtől szembe, szívből szívbe, lélektől lélekig érnek – segítenek kapcsolódni egymáshoz.

A Kerekítő világának másik alappillére az idén huszonkét kötetre bővülő könyvcsalád. A mondókás népi alapsorozat mellett meséket is olvashatunk Kerekítő manó kalandjairól, játszhatunk repülőset, vagy liftezhetünk Lackfi János Százérintő című kötetének a segítségével.

A kötetek hanganyaga könnyen elérhető a Kerekítő YouTube-csatornán és a zenemegosztó oldalakon.


J. Kovács Judit: Kerekítő manó és a hullócsillagok

Ki ne fürkészte volna már az éjszakai égboltot, reménykedve, hogy megpillant egy hullócsillagot, és teljesül a titkos vágya? Vajon mit kíván a mondókás és mesekönyvsorozat közkedvelt főszereplője, Kerekítő manó és hű társa, Kacska macska? Egy biztos: miközben a csodára várnak, megannyi igaz barát siet a segítségükre, és kerekíti őket jókedvre.

J. Kovács Juditnak, az immár 15 éves Kerekítő könyvcsalád Janikovszky Éva-díjas megálmodójának legújabb kötetében négy, az évszakokhoz kapcsolódó kalandos, szívmelengető mesét találsz.

Olvass bele itt! 

A Pécsimami VIP Klub tagjaként nem csak a Kerekítő könyveket, de a Móra Kiadó valamennyi kiadványát állandó 35% kedvezménnyel szerezheted be.


A Pécs TV a jubileum apropóján riportot készített a Kerekítő foglalkozások pécsi vezetőjével, Dr. Harmatné Horesnyi Máriával:

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

"Miért nem tudok fogyni?" Nézzük, van-e jó válasz, szakértői válasz a kérdésre!
Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Ugrás az oldal tetejére