Jelenlegi hely

Első ünnepek a kicsivel - biztonságos és szép karácsony

Amikor még újszülöttek a csöppségeink, akkor még csak a karjainkból vagy a kiskocsiból láthatják a lakás átalakulását karácsonykor… viszont amint kúszni-mászni, járni és szaladni kezdenek, mind leizzadunk, hogy gyerek-baráttá alakítsuk a lakást. Nincsen ez másként az ünnepekkel sem, bár ez sokszor újragondolást igényel tőlünk. Ne aggódjunk: nem kell minden eddigi dekorunktól elköszönni - elég csak újra gondolni az elhelyezésüket.

Elővigyázatosan

A picúr életkorának megfelelően próbáljuk meg megértetni vele, hogy mik azok a díszek, amiket csak szemmel simogatunk, és melyikeket szabad megfogni, akár játszani vele. Érthetően, a kisgyerekek még nem tudják, hogy bizonyos elemek a lakásban nem az ő játékkedvüket szolgálja ki, így törekedjünk a határok tisztázására.

Relokáció

Ha félsz, hogy a girlandok és a boák túl csábítóak a gyerkőcöknek, akkor idén ne a fára vagy a nappaliba helyezd őket - nézz körül a lakásban, hol mutathatnak csinosan, elérhetetlen magasságban? A konyhaszekrények tetején, ha van elég hely a plafon és a szekrény között, például remekül festhetnek. Ezt a területet a kicsik sem tudják elérni, ám szépen feldobja az egyik leggyakrabban használt teret. Az adventi koszorúkat is tehetjük az ablakpárkányra vagy a konyhapultra, amit a kicsi még nem ér el.

A fotó forrása: Ewalds.hu

A karácsonyi falvak, házak gyűjtése sokaknak kedves emlékeket hordoz, ám a gyerekek ezeket is hamar játszótérré változtathatják. Amennyiben nem szeretnénk a kezükbe adni ezeket, akkor érdemes átgondolni, milyen üvegajtajú szekrénybe rejtsük azokat, esetleg melyik asztalon vagy polcon lehet elhelyezni azokat, ahol a kiváncsi mancsok nem érhetnek el.

Körbe-körbe, gyűrűbe

A karácsonyfát, hacsak nem váltunk át kisebb asztali méretűek vásárlására, akkor érdemes elkeríteni. Sok gyerkőcöt ugyanis elvarázsol a karácsonyi gömbök ragyogása, és azonnal összefogdosnák őket, ezzel viszont megnő nemcsak az összetörések lehetősége, de sérülést is okozhatnak. Vásároljunk hát babakaput a fa köré, így a kicsi csak akkor fog odaférni, amikor mi szeretnénk. Rendezhetjük a fáz akár a sarokba, két bútor közé is, ezzel szintén elszeparálva azt.

A fotó forrása: Ewalds.hu

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Dubánci, avagy Petr Vaclavek MakkMarcijai, a háromgyermekes prágai apuka zseniális szüleményei.
Rajzpályázat Én és az állatok címmel

Rajzpályázat Én és az állatok címmel

A Debreceni Állatkert több mint 17 hektáron szolgál a környezeti nevelés színteréül és biztosít lehetőséget a tantervhez illeszkedő vagy tanórán kívüli foglalkozások megtartására. Az Állatok Világhete alkalmából rajzpályázatot hirdetett.
Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság alkotópályázatot hirdet általános iskolás és középiskolás gyerekek, valamint felnőttek számára, melynek témája a LIFE IP GRASSLAND-HU  területek rovarvilága.
Illóolajokkal a megfázás ellen

Illóolajokkal a megfázás ellen

Elérkezett az influenza és a megfázások ideje.Egyre több gyerek hiányzik az iskolából, óvodából, előfordul, hogy egy teljes osztály fele otthon lábadozik.
Ugrás az oldal tetejére