Jelenlegi hely

Elstartolt a Pécsibaba Magazin: mutatjuk, hogyan juthatsz hozzá!

Március 2-án jelent meg az első Pécsibaba Magazin, amivel a Pécsimami évek óta dédelgetett álma valósult meg és amit néhány nap alatt sok száz pécsi kismama és kisgyermekes szülő töltött le.

                   A magazin itt érhető el: https://pecsimami.hu/pecsibaba

Célunk az online magazinnal az, hogy megkönnyítsük a babázós éveket, ezért a gyermekvállalásra való felkészüléstől egészen óvodás korig közel száz helyi lehetőséget, szakembert és programot gyűjtöttünk egy csokorba.

A magazint IDE KATTINTVA bárki ingyenesen kérheti, azt néhány percen belül automatikusan, e-mailben megküldjük számára.

A 109 oldalas kiadvány első része a várandóssággal és szüléssel foglalkozik: olvashatunk benne arról, hogy miként zajlik a várandósgondozás Pécsett, megismerhetjük a védőnők, szülész-nőgyógyászok és dúlák elérhetőségét, a várandósság alatti vizsgálatokat és a szülésfelkészítéssel, gyermekágyas segítéssel foglalkozó helyi szakemberket. Tippeket kaphatunk arról, hogy mit érdemes bepakolni a kórházi csomagba és beszerezni a kicsi fogadására, majd a PTE KK Szülészeti és Nőgyógyászati Kinika mutatkozik be.

A magazin második részének témái a szoptatás és a baba-, kisgyermek táplálása, a hordozás, a korai fejlesztés, a gyermekfelügyelet és bölcsődék, családi bölcsődék, de olvashatunk a kötelező és választható védőoltásokról, családi pénzügyekről, párkapcsolatról is.

A segítő szervezetek és intézmények között bemutatkoznak a Területi Szociális Központok, az Esztergár Lajos Család-és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ, a Gyámhivatal és olyan civil szerveztek is, mint az Otthon Segítünk Szolgálat, a Jótékony Pécsi Nőegylet, a Pécsi Egyszülős Központ, a Pécsi Down Alapítvány, vagy a „Lásd a világot autista szemmel” Egyesület.

A magazin kiemelten foglalkozik a kismamáknak és kisbabásoknak szóló helyi programok, foglalkozások és játszóhelyek bemutatásával, de olyan praktikus információkhoz is hozzájuthatnak az olvasók, hogy hol érdemes gyerekkönyvet, játékot, vagy éppen ruhát, cipőt beszerezni a kicsinek.

A Pécsibaba abban is segít, hogy több maradjon a családi kasszában: a magazinban található kuponkóddal több mint 50 helyi szolgáltatás vehető igénybe kedvezménnyel.

A folytatás 2023 őszén várható, a következő Pécsibaba Expóról és Magazinról mindazokat értesítjük majd, akik most kérik a kiadványt.


Kinőttetek már a baba korból, mégis szívesen ajánlanád a Pécsibaba  magazint várandós, vagy  kisbabás, kisgyermekes ismerősödnek?

Küldd el neki ezt a linket, vagy ajánld a magazint pillanatok alatt IDE KATTINTVA.

Köszönjük! :)

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

50 év a Hortobágyi Pusztán

50 év a Hortobágyi Pusztán

Pályázat típusa: alkotópályázat 3 - 18+ korosztályig több kategóriában Beküldési határidő: 2023. április 3.
Hímzett kötény, kiscsizma... 2023

Hímzett kötény, kiscsizma... 2023

Pályázat típusa: néptánverseny óvodás csoportoknak Beküldési határidő: 2023. március 21.
Janikovszky Éva meseíró pályázat

Janikovszky Éva meseíró pályázat

Pályázat típusa: 7-16 éves fiataloknak írói pályázat Beküldési határidő: 2023. április 12.
Ismered azokat a napokat? – avagy anyák home office-ban

Ismered azokat a napokat? – avagy anyák home office-ban

Ismered azokat a napokat, amikor már annyira felgyülemlik a fejed felett a tennivaló, hogy tudod, csak akkor végeznél vele, ha 3 napig alvás nélkül nyomnád?
Ugrás az oldal tetejére