Jelenlegi hely

"Gyerek mellett tanulok": ingyenes képzések szülőknek havi 100 000 forint ösztöndíjjal Pécsett!

A Profissimus Tanácsadó Iroda Kft képzéseket indít szülőknek uniós támogatással. Az ingyenes képzések mellé havi 100 000 forint ösztöndíj is jár a résztvevőknek!

A kínálatban jelenleg ötféle képzés szerepel: logisztikai feldolgozó, pénztáros, segédgondozó, süteménykészítő és számítógépes adatrögzítő.

A képzések heti időtartama 12 tanóra (12X45 perc), ami a jelentkezők igényei alapján lehet esti, vagy hétvégi időpontban is, heti két, vagy több alkalommal. 

Íme a képzések legfontosabb részletei:

Ssz.

Tanfolyam megnevezése

Óraszám

Belépés feltétele

Időtartam

1.

Logisztikai feldolgozó

400

alapfokú iskolai végzettség

8 hónap

2.

Pénztáros

300

alapfokú iskolai végzettség + egészségügyi alkalmasság

6 hónap

3.

Segédgondozó

735

alapfokú iskolai végzettség + egészségügyi alkalmasság + pályaalkalmassági vizsgálat

10 hónap

4.

Süteménykészítő

500

alapfokú iskolai végzettség + egészségügyi alkalmasság

8 hónap

5.

Számítógépes adatrögzítő

120

alapfokú iskolai végzettség + egészségügyi alkalmasság

2,5 hónap

ÉRDEKEL AZ INGYENES KÉPZÉS ÖSZTÖNDÍJJAL: JELENTKEZEM!

Mielőtt bemutatnánk, hogy miről is szól egy-egy képzés, lássuk, hogy:

Kik élhetnek ezzel a nem mindennapi lehetőséggel?

A Magyar Államkincstár és az OFA Nonprofit Kft. közös projektjének célja azon kisgyermeket nevelő szülők támogatása, akik szívesen tanulnának és megfelelnek a programba lépés feltételeinek.

Ők a tanulmányok idejére járó, havi 100.000 Ft ösztöndíjra pályázhatnak, melynek 60 százalékát már a képzés alatt, 40 százalékát pedig a képzés sikeres befejezése után kaphatnak meg.

Igényelheted a havi 100 000 forintos ösztöndíjat, ha:

  • elmúltál18 éves,
  • CSED-re, GYED-re, GYES-re, vagy GYET-re vagy jogosult,
  • Magyarország területén élsz, de nem Budapesten vagy Pest megyében,
  • van (vagy lesz) ügyfélkapu regisztrációd és bankszámlád,
  • iskolai végzettséged nem haladja meg a középfokú végzettséget: szakképzettséggel nem, vagy legfeljebb középfokú szakiskolai végzettséggel, vagy  a támogatási igény benyújtásának événél legalább 5 évvel korábban megszerzett szakképesítéssel, vagy  csak részszakképesítéssel rendelkezel (a megszerzés időpontjától függetlenül) ,
  • a támogatási kérelem benyújtásakor legfeljebb 3 hónapja folytatsz tanulmányokat.

A mentor tájékoztatása szerint:

ha a fenti feltételeknek megfelelsz, nem kizáró ok, ha munkaviszonyban állsz, vagy vállalkozóként dolgozol!

Kérdésed van?

Ha nem vagy biztos benne, hogy jogosult vagy-e a támogatott képzésre és az ösztöndíjra, fordulj a projekt mentorához:

Mészáros Mariann

+36/20-4130645

E-mail: meszaros_mariann@ofa.hu

Ha képzések tartalmával, lebonyolításával, részleteivel kapcsolatban van szükséged segítségre, keresd a Profissimus Kft képzésszervező munkatársát:

 Béres Csaba

+36/70-6240884

 Email: iroda.profi@gmail.com, vagy beres.csaba@profissimus.hu 

ÉRDEKEL AZ INGYENES KÉPZÉS ÖSZTÖNDÍJJAL: JELENTKEZEM!


Lássuk, miről is szól egy-egy képzés!

Logisztikai feldolgozó:

A logisztikai feldolgozó segíti a logisztikai tevékenységek során szükséges anyagok és eszközök beszerzését, elosztását és felhasználását.

Összegzi a beérkező igényeket, a piaci lehetőségeket, vásárlási feltételeket. Információt szerez a meglévő készletről, ajánlatokat kér be a szállítóktól és összegyűjti a megrendelő igényeit a vezetőség számára.

Nyilvántartja a szállítási határidőket és a határidőknek megfelelően ütemezi a munkákat. Segítséget nyújt a rakodási tevékenység megszervezésében, illetve gondoskodik a rakodás személyi és tárgyi feltételeiről.

Adminisztrációs feladatokat lát el, nyilvántartást vezet, jegyzőkönyveket és üzleti leveleket ír. A munkakörével együtt járó kihívások mellett adminisztratív feladatokat lát el.

ÉRDEKEL AZ INGYENES KÉPZÉS ÖSZTÖNDÍJJAL: JELENTKEZEM!

Pénztáros:

Különböző kereskedelmi egységekben elszámolja a vásárlás ellenértékét, korszerű pénztárgépeket, áruvédelmi eszközöket, digitális mérleget és egyéb berendezéseket kezel.

Készpénzes fizetésnél átveszi a készpénzt, ellenőrzi az összeget, visszaad belőle, a pénz váltásával kapcsolatos teendőket végzi.

Hitelkártyával való fizetésnél ellenőrzi a hitelkártyát, kezeli a pénztári számítógépes terminált. Nyugtát készít, számlát állít ki.

Udvariasan kommunikál a vásárlóval, köszönti, tájékoztatja, panasz esetén segítséget nyújt.

Biztosítja az áru- és vagyonvédelmet, alkalmazza a szigorú számadási előírásokat a pénzkezelés során.

Műszakkezdéskor és -végzéskor ellenőrzi a pénztárban levő pénzkészletet és elszámol vele. Pénztárjelentést készít, elszámol a bevétellel.

ÉRDEKEL AZ INGYENES KÉPZÉS ÖSZTÖNDÍJJAL: JELENTKEZEM!

Segédgondozó:

Az alapszolgáltatás és szakosított ellátás területén el tud látni alapgondozási feladatokat. Ennek megfelelően a mindennapi életvitelükben akadályoztatott emberek, családtagjaik részére úgy nyújt gondozást, támogatást, hogy az a személyes igényeikhez és szükségleteikhez igazodik.

Elvégzi a fiziológiai szükségletek felmérését, és részt vesz azok kielégítésében.

Kompetenciája kiterjed a gyógyszerbeadásra, vérnyomásmérésre, vércukormérésre, inzulin és alvadásgátló injekció beadására, betegszállításra, betegkísérésre.

Bekapcsolódik a személyes tanácsadásba, valamint a mentális egészségnek a fenntartásába kulturális és szabadidős tevékenységek keretében.

Együttműködik a családdal, a családsegítővel, a házi segítségnyújtásban dolgozó gondozóval, a gyermekvédelmi szolgálattal, az egészségügyi és szociális szakszemélyzettel a szolgáltatások elérésének biztosítása érdekében. Segíti a háztartási munkák, a mindennapi ügyintézés elvégzését.

ÉRDEKEL AZ INGYENES KÉPZÉS ÖSZTÖNDÍJJAL: JELENTKEZEM!

Süteménykészítő:

A süteménykészítő a cukrászsütemények, a péksütemények és a finom pékáruk előállításában vesz részt.

A részszakképesítéssel rendelkező munkája során kiméri a szükséges nyersanyagokat, cukrásztechnológiai alapműveleteket végez. A cukrászati termékek közül uzsonnasüteményeket készít.

Cukrászati és sütőipari töltelékeket, krémeket készít. Sütőipari termékek közül péksüteményeket és finompékárukat készít.

A korszerű technológiák alkalmazásával sütő és cukrászipari termékeket fagyaszt. A munkájához szükséges technológiai berendezéseket, gépeket beállítja, kezeli, tisztítja az élelmiszeriparban használható tisztító- és fertőtlenítőszerek alkalmazásával.

Környezettudatos szemlélettel kezeli a hulladékokat. Munkája során alapszintű adminisztrációs feladatokat végez.

ÉRDEKEL AZ INGYENES KÉPZÉS ÖSZTÖNDÍJJAL: JELENTKEZEM!

Számítógépes adatrögzítő:

A számítógépes adatrögzítő – a biztosítási, banki, könyvelési, informatikai, államigazgatási területeken túlmenően is – az üzleti szektor és a közszféra szinte valamennyi területén alkalmazható szakember.

A digitalizáció, az online munkaformák és a papírmentes iroda előtérbe kerülésével kiemelt szerep jut a képzett adatrögzítőknek. De a szervezeteknél korábban felhalmozott jelentős mennyiségű papíralapú dokumentum digitalizálásához is szükség van jól képzett számítógépes adatrögzítő munkatársakra.

Szövegszerkesztő, adat- és táblázatkezelő szaktudása alkalmassá teszi vállalkozások és intézmények, valamint projektek adminisztratív, dokumentálási, sokszorosítási, archiválási, digitalizálási feladatainak elvégzésére.

Támogatni tudja a szervezeten belüli szakmai területek (pl. könyvelés, szoftverfejlesztés, szoftverimplementálás) tevékenységét is.

Szakmai tudása alapján elláthat – részben vagy egészében – asszisztensi feladatokat is.

ÉRDEKEL AZ INGYENES KÉPZÉS ÖSZTÖNDÍJJAL: JELENTKEZEM!

Forrás: a szervező

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

„Átalakítás miatt zárva „ - A modern kamasz nevelése, avagy mit kell tudni a szülő-kamasz konfliktusról és annak kezeléséről?

„Átalakítás miatt zárva „ - A modern kamasz nevelése, avagy mit kell tudni a szülő-kamasz konfliktusról és annak kezeléséről?

Statisztikák szerint kb. 1,2 millió kamasz él ma Magyarországon, életkoruk 12-20 év között van. Ez azt jelenti, hogy kb. két millió szülőt érint az ő életük és problémájuk.
"Pesztonkának egy jegyet, legyen szíves!" avagy mozi a 21. században

"Pesztonkának egy jegyet, legyen szíves!" avagy mozi a 21. században

Szombaton a védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek és a velük érkező 18 éven aluliaknak kinyithattak a mozik. Vagyis a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében ülhetnek be a filmekre. Vagy tucatszor elolvastam ezt a két mondatot... na ne már!!!
Májusi bakancslista

Májusi bakancslista

Ebben a szép tavaszi hónapban új élmények, új lehetőségek, várnak: a szürkeséget megtöri a napfény, végre meleg van, virágillattal telik meg a levegő. A hosszú bezártság után jól esik kimozdulni, szabadtéri programokat tervezni, felfedezni természet szépségeit. Ehhez adunk néhány pofonegyszerű tippet!
Egyedülálló lehetőség óvodáknak, iskoláknak: Várépítő pályázat! Ezt kár lenne kihagynod!

Egyedülálló lehetőség óvodáknak, iskoláknak: Várépítő pályázat! Ezt kár lenne kihagynod!

Ha a Ti ovitokra is ráférne a felújítás, vagy az iskolai mosdót kellene rendbetenni, akkor itt a nagy lehetőség: pályázzatok! Az idei évben több, mint 20 vállalat és szervezet csatlakozott a Várépítő pályázat felajánlói közé. Ezzel összesen 13,6 millió forint + ÁFA értékű termékre, 1,9 millió forint készpénzre, és számokban ki nem fejezhető, önkéntes munkában felajánlott szolgáltatásra lehet pályázni. 
Ugrás az oldal tetejére