Jelenlegi hely

Gyerekágy típusok: kinek melyik az ideális?

A gyerekszoba berendezésénél az első bútorok egyike a gyerekágy kiválasztása. Ilyenkor rengeteg kérdés merül fel a szülőkben, hogy melyik típus és méret az ideális a gyermek számára. Bizony több szempontot is figyelembe kell venni, mielőtt döntünk. Ám ha minden elvárásnak megfelel a választott gyerekágy, a gyerek és a szülők is nyugodtan aludhatnak éjszaka.

Milyen kritériumokra figyeljünk egy gyerekágy esetében?

A gyerekágynak számtalan követelménynek meg kell megfelelnie, de van két elsődleges kritérium. Az egyik a gyermek életkora, a másik pedig az ágy mérete. A kettő természetesen összefügg egymással, miután az életkor alapján választjuk ki a fekhely paramétereit.

Erről szabványok adnak ajánlást a tekintetben, hogy milyen idős gyermeknek mekkora szélességű és hosszúságú ágyat érdemes beszerezni. Ezek mellett figyelni kell még az ágy biztonságos, kényelmes és megbízható legyen, valamint illeszkedjen a szoba összképébe.

Milyen anyagból készült gyerekágyat válasszunk?

Amikor az anyagválasztás kerül szóba a gyerekágynál, érdemes masszív, hosszú távon is megbízható fajtát keressünk. Napjainkban számos olyan gyerekágy található a piacon, amelyek anyaga kevésbé időtálló, ezért óvatosnak kell lenni. A legnépszerűbb – és tapasztalatban is bizonyított - anyagok között tartják számon a fát, azon belül is a tömörebb textúrájú fenyőt.

Ha masszív kialakítású és minőségi anyagból készült ágyat sikerül hazavinni, akkor az garantáltan a kinövéséig szolgálja majd gazdáját. Hazánkban ilyen típusú minőségi fenyőbútor gyártó cég például az AMI bútorok webáruház, amelynek gyerekágyai bizonyítottan kiállják az idő próbáját.

Ideális gyerekágy óvodásoknak és kisiskolásoknak

A rácsos babaágy lecserélésének kérdése általában 2 éves kor körül kerül először szóba. Ekkor kezd el a lurkó kikacsintgatni az ágyból, és elkezd kíváncsiskodni a nagyobb testvér vagy a szülők fekhelye iránt.

Ebben a korban a legideálisabb a 80x160 cm-es gyerekágy, miután ebben kedvére forgolódhat, ám mégsem veszik el benne a kicsi. Egy ilyen méretű gyerekágyat körülbelül 8-10 éves koráig nyugodtan használhatja a gyerkőc. Amennyiben hosszabb ideig szeretnénk, hogy kitartson az ágy, akkor meg lehet próbálkozni a 90x200-as méreten.

A leesésgátló

Amennyiben a nagyobb fekhely a befutó, akkor lehetőleg egy leesésgátlós gyerekágy mellett tegyük le voksunkat. Erre különösen fiatalabb korban van nagy szükség, amivel megbizonyosodhatunk arról, hogy a gyermek nem fordul le az ágyról éjszaka. Akik biztosra szeretnének menni, azoknak egy remek alternatíva a körbe támlás gyerekágy.

Megfelelő gyerekágy kamaszoknak és fiatal felnőtteknek

A 80x160-as méretű ágy a fiatal 8-10 éves kora környékén kezd kényelmetlen lenni számára. Ilyenkor jön el az a pillanat, amikor nagyobbra kell váltani, és átállni a 80x200-as gyerekágy méretre. Ha a gyerek hajlamos forgolódni éjszaka, érdemes fontolóra venni inkább a 90 cm-es ágyszélességet. Miután a matrac paramétereit is az ágy nagysága határozza meg, igyekezzünk a fekhellyel azonos méretet választani abból is.

Minden szülőnek öröm látni, ahogy a gyermeke cseperedik. Az már más kérdés, hogy ezzel együtt mindent ki is nő, köztük a rácsos ágyat is. Ha egy picit kutakodunk a témában és körültekintően járunk el, még nagyon sokáig ideális fekhelyet biztosíthatunk szeretett csemeténknek.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden cseppje kincs! Az anyatejes táplálás világnapja

Minden cseppje kincs! Az anyatejes táplálás világnapja

Az ENSZ 1992-ben az anyatejes táplálás világnapjává nyilvánította augusztus 1-jét, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet az anyatej fontosságára, valamint a szoptatás az anya és a gyermek közötti személyes kapcsolat kialakításában játszott meghatározó szerepére.
Mire jó a csend?

Mire jó a csend?

Túl nagy a zaj a világban, rengeteg inger, üzenet jut el hozzánk, állandóan szól valami. Értékessé vált a csend, hiszen a rohanó hétköznapokon kevés adatik belőle. Amikor nyáron egy hétre kiürült a lakásunk – táborozó gyerekek, üzleti úton lévő férj – „megcsendült a csend”.
„Elereszti a hasizmokat úgy, hogy a hasa kissé lesüllyedjen, majd elgondolkozik azon, hogy már megint milyen kövér lett az utóbbi időben”- avagy a nő és férfi közötti különbségek

Szégyenlős vagy csábító - avagy a nő és a férfi közötti különbségek a zuhanyzóban

Micsoda rendkívüli kihívást jelent az, ha valaki úgy dönt, megosztja sorsát, vagy inkább a fürdőszobáját egy ellenkező neművel... 
Hol zöldebb?

Zöldnek lenni trendi! Magyarország zöld térképe

Egy nagyon kedves olvasónk, Gábor kérésére most egy olyan hazai gyűjteményt hoztam el Nektek, amiben térképes és tematikus kereső segítségével tudjátok fellelni azokat a helyeket és szolgáltatókat, akik egy kicsit zöldebbé teszik mindennapjaitokat.
Ugrás az oldal tetejére