Jelenlegi hely

Gyerkőc„kávé” és Anyuka verzió 10% kedvezménnyel A Cafe Freiben

Kóstold meg és élvezd a szeptemberi új kávélappal érkezett hónap kávékalandját a gyermekeddel együtt 10% kedvezménnyel, csak a Pécsimami hírlevél olvasóknak, mert igazi családos program, Anyu is kávézik, és a gyerkőc is.

A hónap kávé-kalandja

Gyerkőc-„kávé” – cukorgyönggyel és Anyuka verzió 

Csokoládés, mogyorós és vaníliás „babycino” - pirított árpából! Nem tévedés és nem is vicc, tényleg pirított árpából készítjük, és rendelhető belőle szuperegészséges anyuka-verzió is. Szóval: zéró koffein, zéró kávé, zéró csersav. Semmi, ami árthatna a gyerekeknek iskolás kor előtt, közben, és persze utána sem.

A KEDVEZMÉNYRE JOGOSÍTÓ KUPONÉRT KATTINTS IDE



Az ötletet az ausztrál babycino koncepció ihlette. Azon felül persze, hogy a hozzánk látogató anyukák már régóta kérik tőlünk, hogy legyen valami finomság a gyereküknek is. Valami kávénak kinéző „csilivili” ital (ők mondják így), ami közössé teheti az élményt. Anyu is kávézik, és a gyerkőc is. Elvándorolnának hozzánk egy finom „kávéra”. Mert ugye a kávézást nem lehet elég korán kezdeni! 

A gyerekpszichológusok szerint a modern világban egyre fontosabbá válnak az ilyen külső, városi, emberforgatagban szerzett tapasztalatok, mert felnőttkorban állítólag ezek hiányában alakul ki korunk új népbetegsége, az antiszociális rendellenesség. A magukba forduló mizantrópok világa, akiknek talán jobb lett volna, ha a szüleik odafigyelnek arra, hogy ne csak a tévékészülék, vagy éppen a mesék, a családi közeg zárt programjai jelentsék nekik a „világot”. Manapság ráadásul ez egyre többször a videójátékokat jelenti, vagy valami hasonlót. Mondjuk anyu mobiltelefonjának a vibrálását. Tehát csak egy képernyőt.

Ki kell menni az igazi életbe. Be kell menni például egy igazi kávézóba, ahol sok ember pezseg. Be kell lépni a zörejek, hangok, felfordulás, impulzusok, váratlan és kiszámíthatatlan események háromdimenziós forgatagába.

Lehetőség szerint minél fiatalabb korban. Az olaszok például, ahol könnyű érzékelni, hogy mennyire családias, meleg és mély a szülők és gyerekek közötti viszony, nos az olaszok (felmérések szerint) Európában a legnagyobb arányban próbálják megadni ezt a közös, társasági élményt a gyerekeiknek.

Ha jártak már Olaszországban, biztosan feltűnt a kávézókban, hogy az apuka eszpresszójának a krémjével barnára foltozott habos tejet már az 5-6 éves gyerekek is isszák a vasárnapi ebéd után. Mert ők is ugyanúgy kávéznak, mint apu és anyu. A szódavízbe csepegtetett kiskanálnyi vörösbor sem ritka látvány arrafelé az iskolás korú gyerekek asztalán.

Hogy ez a „technika” megfelelő-e, az persze Olaszországban is vita tárgyát képezi régóta. Mármint egyetlen csöppnyi igaziból (kávé vagy bor) készíteni a gyerekverziót. De az tény, hogy visítozó, követelőző gyereket arrafelé ritkán hallani, gügyögő szülőt pedig szinte sohasem, mert az olaszok tudatosan „minifelnőtteket” nevelnek.

Így aztán valószínűleg az sem véletlen, hogy a pirított árpát, mint a kávé ízéhez legközelebb álló gabona-italt (tényleg szuperegészséges), ők találták fel. Az más kérdés, hogy az elmúlt pár évben, épp az egészségessége miatt, Olaszországban érdekes csavart vett az arrafelé orzo névre keresztelt árpa-alapital története.

Gyerekital helyett, vagy hát amellett, felnőtt-„kávé” is lett belőle. Anyukák, és tulajdonképpen mindenki kedvence, aki a kávézóban csak a társasági élményt keresi, viszont kávét nem akar inni. Van ilyen ember, tényleg

Jobbfajta kávéházakban, főleg az olasz nagyvárosok üzleti negyedeiben, ahol nagyobb a harc és a küzdelem, mint a kényelmes vidéki élet lassúságában, tehát fontosabb a külső, és ez nem csak a ruhát, hanem a „test alakját” is jelenti, nos, ott magára valamit is adó kávézó ma már nem tud meglenni orzo nélkül.

Hát mostantól már mi sem!

Félünk tőle , hogy hölgyvendégeink esetleg rászoknak. De valószínűleg az sem lenne baj, mert legfeljebb kitaláljuk, hogy miképpen is lehetne bármelyik italunkat, de legalább a többségüket nem kávéból, vagy koffeinmentes kávéból készíteni, hanem pirított árpából.

Most majd ez is kiderül...

Hogy van-e rá igény? 

A KEDVEZMÉNYRE JOGOSÍTÓ KUPONÉRT KATTINTS IDE

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Miért vízkeresztkor szedjük le a karácsonyfát?

Miért vízkeresztkor szedjük le a karácsonyfát?

A hagyomány szerint a karácsonyi időszak lezárásának napja vízkereszt, január 6-a. Ekkor búcsúzunk az ünnepi díszbe öltöztetett fától. De miért éppen ezen a napon szokás leszedni a karácsonyfát? A válasz a keresztény ünnepkörben, a népi hagyományokban és az új kezdet szimbolikájában rejlik.
Hogyan ünnepelhetitek meg a hóemberek világnapját?

Hogyan ünnepelhetitek meg a hóemberek világnapját?

A hóemberek világnapját január 18-án ünnepelhetjük, és ez kiváló alkalom arra, hogy kreatívan és vidáman töltsük el a napot. Íme néhány ötlet, hogyan lehet ezt a napot emlékezetessé tenni:
Ünnepeld Te is a hóemberek világnapját!

Ünnepeld Te is a hóemberek világnapját!

A hóemberek világnapját január 18-án ünneplik. Azért esett erre a napra a választás, mert a 18-as szám vizuálisan emlékeztet egy hóember formájára: a "1" a kezében lévő seprűre, a "8" pedig a két hógolyóból álló testére.
Nem kérek sokat, csak hogy vigyázz rám! - Így vigyázz rám szilveszter éjjelén!

Nem kérek sokat, csak hogy vigyázz rám! - Így vigyázz rám szilveszter éjjelén!

Tudom hihetetlen, hogy én ennyire félek tőle…, persze, mert te tudod, hogy nem bánt, látod, hogy szép és színes, és fel is készülsz rá, de én nem! Én minden felkészülés nélkül kapom ezeket a hangokat, amire nem úgy reagálok, mint egy ember, hanem szaladok… hogy hová? Nem tudom!
Ugrás az oldal tetejére