Jelenlegi hely

Hatodszor is a negyedikeseké a pálya - Egyedülálló versenyt indít általános iskolásoknak az MCC!

A teljes Kárpát-medencei diákság, így pécsiek jelentkezését is várja az MCC, a negyedik osztályos diákoknak szóló ingyenes csapatversenyre. Jelentkezés január 19-ig!

 

A FIT Kaland Tehetségverseny egy különleges tanulmányi megmérettetés, melyen a diákok összemérhetik és mélyíthetik ismereteiket.

Idén hatodik alkalommal szervezi meg a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Fiatal Tehetség Programjának (FIT) kooperációs és készségfejlesztő tanulmányi versenyét. 
A FIT Kaland egy izgalmas, több tudományterületet átfogó projektfeladat megoldására hívja a nevező csapatokat. A verseny során a gyerekeknek lehetőségük nyílik egymással kooperálva, gyakorlati tapasztalat és élmény útján megalkotni egy produktumot. 
Az idei FIT Kaland fókuszában a középkor világa áll, a résztvevők a népmeséken keresztül repülhetnek vissza Mátyás király korába.
A feladathoz négy részterület kapcsolódik:
•    Rejtélyes építészet – építsétek meg közösen Mátyás otthonának makettjét!
•    Pénzügyi tudatosság – alapítsatok vállalkozást vagy készítsetek egy üzleti tervet, amely a középkori Magyarországon is érdekes lehet!
•    Színház világa – öltözzetek reneszánszba!
•    Kreatív írás – népmesei elemekkel színesítve írjátok le utazásotok történetét!

A közoktatásban kevésbé hangsúlyos területek játékos feldolgozásán túl a versenyben való részvétel a felsőbb évfolyamok tanulmányi versenyeire is kiváló tapasztalatszerzési lehetőség.

A nyertes csapat értékes tárgyi nyereményeket vihet haza (pl.: okosóra, sportkamera) valamint tagjai felvétel nélkül, automatikusan kerülhetnek be a Fiatal Tehetség Program 2024 szeptemberétől induló évfolyamába is.

A három fős csapatok jelentkezését a fit.mcc.hu/fit-kaland oldalon várjuk.
A regisztrációra 2024. január 19-éig, az elkészült projektfeladatok benyújtására február 12-ig van lehetőség.

További információ: ITT és az intézmény facebook oldalán ITT!

Mathias Corvinus Collegium

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) tehetséggondozó intézmény, amely Kárpát-medence-szerte nyújt a hagyományos iskolarendszeren túlmutató, ingyenes, társadalmilag hasznos, közösségi célokat szolgáló képzéseket az általános és középiskolás korú fiataloktól kezdve egészen a felsőoktatásban tanuló vagy már diplomás korosztályig. Az MCC tudásközpont, amely a képzések mellett rendezvényeivel, konferenciáival, könyveivel, nyilvános közléseivel részt kíván venni az összmagyarság felemelkedését szolgáló közéleti párbeszéd és kultúra fejlesztésében.

http://www.mcc.hu 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.
Ugrás az oldal tetejére