Jelenlegi hely

Ismét együtt futhatnak a kicsik és nagyok a Királyegyházi Cementgyárnál

Hagyományosan idén is szeptember közepén rendezik meg az Együtt Gyermekeinkért Jótékonysági Futóversenyt a Királyegyházi Cementgyárnál. A hetedik alkalommal megvalósuló közösségi futás és futóverseny célja ezúttal is a mozgás és egészséges életmód népszerűsítése jótékony céllal megtűzdelve.

A Királyegyháza Község Önkormányzata, Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítvány, Szentlőrinc Város Önkormányzata és a LAFARGE Cement Magyarország Kft. összefogásával megvalósuló esemény több mint egy futóverseny. 

Ez egy, a térség jövőjét építő folyamat, amelynek alapértékei az egészséges életmód népszerűsítése mellett a környezeti egyensúly és fenntarthatóság, az esélyegyenlőség és a közösségi szemlélet növelése. A közösségi eseményt idén 2022. szeptember 16-án rendezik meg a LAFARGE Királyegyházi Cementgyárának parkolójában. A szervezők az egyes távok előtt közös zenés bemelegítéssel, ráhangolódással, valamint a LAFARGE és a szponzorok által felajánlott tárgyi ajándékokkal gazdagított rajtcsomaggal várják a résztvevőket. 

A kicsiket és nagyokat egyaránt megmozgató jótékonysági futóversenyen idén is több távon indulhatnak a résztvevők, ki-ki a saját teljesítő képességének megfelelően: 
● Királyegyházai kör: 3 km 
● Szentlőrinci kör: 4 km 
● LAFARGE kör: 11 km.

Az idei év különlegessége, hogy a 11 km-es táv listázva van az Ötpróba szabadidősport-eseménysorozat versenynaptárában (www.otprobaparizsba.hu). Azaz a hoszú távot teljesítők Ötpróba pontokat gyűjthetnek és ezzel esélyt kaphatnak, hogy kijussanak a Párizsi Olimpiára. A rövid (3 és 4 km) és hosszú táv (11 km) között az érdeklődök a Királyegyházi Cementgyárat is megtekinthetik a gyár Nyílt Napja keretében. 

IDÉN IS BEFUTÓÉREM VÁRJA A RÉSZTVEVŐKET 

A szervezők a verseny mindhárom távjában, több kategóriában hirdetnek eredményt. A díjazottakat a szponzorok és a LAFARGE által felajánlott ajándékcsomagokkal jutalmazzák. Azonban a helyezést el nem ért futóknak sem kell csüggedniük, mivel idén is minden befutót egy-egy betonból készült egyedi befutóéremmel várnak a szervezők a célban. A betonból készült érmek különlegessége, hogy a Királyegyházi Cementgyár dolgozói egyenként, kézzel készítik. 

NEVEZÉS 

Az Együtt Gyermekeinkért Jótékonysági Futóversenyre nevezni a www.futas.lafarge.hu honlapon lehetséges. A rendezvény jelképes nevezési díja idén is 500 forint a 18. éven felüli futóknak, amit a verseny napján a helyszínen lehet befizetni. A szervezők ennél nagyobb összegű adomány jellegű nevezési díjat is szívesen fogadnak, hiszen az így befolyó összeg egészét a résztvevő iskoláknak ajánlják fel sportszerek, mozgásfejlesztő játékok vásárlására. Ezzel is elősegítve az iskolások mozgáskedvét, sporthoz való kötődését. 

Találkozzunk szeptember 16-án a Királyegyházi Cementgyárnál és Fuss velünk egy jó ügyért!

Forrás: bama.hu

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden, amit tudnod kell a szétnyílt hasizomról

Minden, amit tudnod kell a szétnyílt hasizomról

Ez a probléma férfiaknál és nőknél egyaránt előfordulhat, sőt csecsemőknél is kialakulhat, mégis legtöbbször a várandóssággal kapcsolatban találkozunk vele. A terhes kismamák esetén általában már a második trimeszterben elindul a hasfal „szétnyílása”. Kezelésével kapcsolatban erősen megoszlanak a vélemények. A magánklinikák gyakran műtétet javasolnak, de nem biztos, hogy minden esetben indokolt – hívta fel a figyelmet Karóczi Csilla a Sherlock Rehab gyógytornásza, manuálterapeutája.
Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Vajon hogyan lehet a romantikát belecsempészni egy családi vakációba? Milyen praktikákat lehet bevetni annak érdekében, hogy az együtt töltött időben sem feledkezzünk meg egymásról? Azt gondolom könnyedén, csak egy kicsit tervezzünk előre. Hoztam 5 tippet, melyet ti is bevethettek akár azonnal. – Ihász Anita párkapcsolati tréner írása.
Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

A debreceni Ünnepi Könyvhét valamint új könyvsorozatának első kötetének megjelenése miatt látogatott el Debrecenbe Kovács Attila avagy Holden Rose. Vele beszélgettünk gyerekekről, motívációról, és nem utolsó sorban kamaszoknak szóló 10 pluszos könyvéről, a Lapátos fickóról.
Ti ünneplitek még a pedagógusnapot?

Ugye ti is ünneplitek még a pedagógusnapot?

Idén 70 éve, pontosan 1952 június 7-e óta ünnepeljük Magyarországon június első vasárnapján a Pedagógusnapot. Belépünk az óvoda ajtaján és akár évtizedekig elkísérnek minket, velünk vannak, míg tanulunk. Sőt, sokszor tovább. Köszönjük!
Ugrás az oldal tetejére