Jelenlegi hely

Kasa, a kiskassai kis kakas sétálója- Remek kezdeményezés Kiskassán

2024.június 29-én, a Baranya vármegyei Kiskassán átadásra került egy ösvény, amely a Kasa, a kiskassai kis kakas sétálója nevet viseli.

 

Az ösvényen végighaladva, az ún. szusszanóknál megpihenve, QR kódok beolvasásával 6 mesét hallgathatnak meg az érdeklődők.

Ez a sétáló a 18. ilyen az országban. Mindegyik sétáló valamilyen kitalált alak nevét viseli. A nonprofit kezdeményezés Diósdon indult 2020-ban a helyiek örömére, ahol azóta is szállnak a népmesék a levegőben, bár nem gondolták, hogy ez mára ekkora siker lesz országszerte.


 

A jó hangulatú átadó ünnepségen Kiss-Bakucz Orsi és Kiss Bence a Diósdiak Diósdért Egyesület alapító, a sétálók ötletgazdái többek között arról is meséltek, hogy gyermekeikkel közösen hogyan is álmodták meg a pandémia idején Dió Döme sétálóját és állt a kezdeményezés mögé a diósdi közösség és hogyan született meg szép sorban ,,Döme 17 kistesója"

Veszprémi Istvánné polgármester nyitóbeszédében kitért arra is, hogy a faluban az egyik szusszanó mellé az Önkormányzat felhívására megvalósuló társadalmi összefogás keretében még egy autógumikból összerakott mini játszótér is létesült, hogy ne csak a falu szívében lévő hagyományos játszótéren, de az erdő szomszédságában található, piknikezésre is alkalmas dombon is kikapcsolódhassanak a gyerekek.

Ez a sétáló Kiskassán azért jött létre, hogy segítségül hívva a mesék varázslatos erejét lehetőséget teremtsünk arra, hogy a rohanó hétköznapokból kiszakadva, kicsik és nagyok tudjanak töltekezni, minőségi időt együtt tölteni a festői szépségű dombok és mélyzöld rengetegek ölelésében. - fogalmazott Erdélyi Alexandra, kulturális szervező, aki a kiskassai sétáló megalkotásában fontos szerepet vállalt.

A gyermekek a hőség ellenére is hatalmas örömmel vetették bele magukat a sétáló felfedezésébe.

Fotók: Veszprémi István


Minden meseszerető érdeklődőt szeretettel várnak!

További információk ITT


 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Rázva, keverve... jeges tea és kávé italok forró napokra

Rázva, keverve... jeges tea és kávé italok forró napokra

A nagy nyári melegben gyakran úgy érezzük, hogy könnyebb lenne egy kávéval, vagy teával. Forró helyzetekre jól jön néhány jeges korty akár mindkettőből.
Bolhazsákok és könyvmolyok

Bolhazsákok és könyvmolyok

Emlékszel még gyerekkorodból az összebújós meseolvasásokra? Az első kiböngészett betűkre, mikor végre összeállt egy szó? A takaró alatt zseblámpával olvasott regényekre? A könyvek világába belépés élménye egy életre elkísér bennünket.
Így lesz ügyes kezű gyereked

Így lesz ügyes kezű gyereked

Sok szülő csak az iskolaérettségi vizsgálatok során szembesül azzal, hogy óvodás gyermekének a rajzkészsége, vonalvezetése még nagyon távol áll attól, amilyen készségekre az első osztályban szüksége lesz. Kézenfekvőnek tűnhet ilyenkor színezők és feladatlapok garmadájával elárasztani a gyereket, ám a mozgások finomodásához nem erre van szükség.
Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

A gyümölcsök magas cukortartalma szinte kiabál a grillezésért. Imádnivaló ízt ad a finom karamellizált réteg mindenféle gyümölcsnek.
Ugrás az oldal tetejére