Jelenlegi hely

Kényelmes, sokoldalú és meleg: itt a férfi pulóverek szezonja!

Az igazán elegáns férfi talán inkább zakót hord, de amikor előkerülnek a kabátok, sokkal kényelmesebb és praktikusabb egy vékonyabb vagy vastagabb kötött pulóvert viselni.
Szerencsére ezekből is akad lezserebb és komolyabb is, ha többféle is lapul a szekrényben, mindig találunk megfelelőt!

Férfi pulcsi, az igazi Jolly Joker

Ha az aktuális férfi pulcsi trendről kellene értekezni, nehéz lenne ajánlani bármit is. A pulóver körülbelül egy évszázada része a férfiak és nők ruhatárának, és vannak férfi alapdarabok, amelyek ezalatt az idő alatt nem sokat változtak. A klasszikus vonalú, egyszínű verziók bármikor stílusosak lehetnek farmerral vagy elegánsabb nadrággal. A szűk fazonok bátran hordhatók vékonyabb testalkatra, a bővebbek pedig kényelmesebbek viselőik számára.

Nemcsak a szabás, hanem a szín és a minta, a kézi vagy gépi kötés is fokozza a variációk lehetőségét. És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy a kapucnis pulóver kötött és pamut verzióban, belebújós vagy cipzáras formában éppen fénykorát éli. Kevés férfi van, aki ne találná meg a számára megfelelő stílust.

Milyen legyen a nyaka?

Ez a viselője ízlésétől függ. Van, aki a kerek nyakú pulóverre esküszik, másoknak csak a V-nyakú áll kifejezetten jól. Mindkettő alá lehet inget venni ki- és behajtott gallérral. Garbó alá inkább trikó, póló való. A vékonyabb hosszú ujjú pulóverek aláöltözet nélkül is jól mutatnak.

Ha még izgalmasabban szeretnénk hordani a pulóvert, különféleképpen hordott sállal is lehet kombinálni. Az egyszerűtől a feltűnőig adottak a lehetőségek, melynek csak a fantázia szab határt.

Pulóver vagy kardigán?

A magyar nyelvben nem mindig teszünk különbséget a pulóverek között, pedig a pulóver - „pull over” - eredetileg a belebújós pulcsik neve, a Cardigan grófjáról elnevezett kardigán pedig elől nyitott. Utóbbi a múlt században évtizedekig divatos volt inggel, nyakkendővel is.

Ezek a kötött kardigánok főleg gombbal záródtak. Manapság a cipzáras pulóverek is elterjedtek, kedveltek.

Összegzés

A férfi pulóverek széles skálájából mindenki kedvére válogathat magának. A klasszikus, egyszínű alapdarabokkal biztosan senki nem lő mellé, de a bátrabbak a színek, minták világában is megtalálhatják a saját stílusukat. Egyre hűvösebbek a napok: mi van a polcon és mi hiányzik még a szekrényből?

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Jósoljunk magunknak férjet Luca napján!

Jósoljunk magunknak férjet Luca napján!

Szent Lucia a legenda szerint Jézus menyasszonya volt, ezért házasságszerző szentnek tartották. Igazi férjjóslásra alkalmas nap volt december 13-a, az év leghosszabb estéje. Van pár tippünk, hogyan kell csinálni!
SOS KARÁCSONY 2020 -  Adventi tippek, nyomtatható tervezők az Imamitól!

SOS KARÁCSONY 2021 - Adventi tippek, nyomtatható tervezők az Imamitól!

Az idei karácsony egy kicsit más lesz, mint a többi: visszafogottabb, bensőségesebb, talán lassúbb is. Már most is érezzük, hogy nem zúdul ránk minden oldalról a karácsony marketingje, nem rohanunk boltról boltra, programról programra.
Karácsonyfa legek

Karácsonyfa legek

A legmagasabb fa, a legnagyobb dísz, a legnagyobb szaloncukor, a legtöbb karácsonyfaégő... akadnak legek a karácsonyfa körül. Szépek, izgalmasak, de nem biztos, hogy mindegyik kellene otthonra!
Álomút gyermekrajz pályázat

Álomút gyermekrajz pályázat

Szeretnél igazi úthengert vezetni? Kipróbálnád, milyen lehet utat építeni? Akár együtt az egész osztállyal? Ha igen, akkor nincs más dolgod, mint rajzolni!
Ugrás az oldal tetejére