Jelenlegi hely

A legjobb szabadtéri játékok gyerekek számára

A jó idő beköszöntével mindenki azonnal keresi a lehetőséget arra, hogy a friss levegőn, szabadon tölthesse az idejét. A gyerekeknek ez különösen fontos, hiszen a szabadban rengeteg új és számukra varázslatos inger éri őket, amiktől felszabadultak és boldogok lehetnek. Nézzük, milyen játékokkal tudunk nekik igazán kedveskedni, hogy különleges élmény legyen a kint töltött idő!

A kültéri játékok rengeteg lehetőséget biztosítanak a kicsiknek. Egy pici kertben is különböző lehetőségeket teremthetünk, hogy a kint töltött idő csupa szórakozás legyen.  

Ha nincsen egy kellően magas fa a kertben, vagy nem vagyunk barkács mesterek, akkor remek lehetőségeket kínálnak a pici műanyag játszóházak. Ezek pótolhatják a faházakat, ráadásul a földön maradva biztonságosak és könnyen takaríthatóak. Ha kicsivel több helyünk van a kertben, és a gyerekek szeretnek csúszdázni, választhatunk önálló vagy házikóval kombinált csúszdákat is. 

Ha szívesen alakítunk ki homokozót a kertben, máris rengeteg kültéri játéknak teremtettünk otthont: a kisteherautók és a lapátok, vödrök kreatív és élvezetes közös programot nyújtanak a gyerekekkel. 

Nagyobb tér esetén beszerezhetünk kisebb, akár összecsukható foci kapukat, vagy felszerelhetünk kosárpalánkot, és máris lehetőséget biztosítottunk arra, hogy a gyerekek a kertben maradva sportolhassanak. 

Amennyiben a kisebbeket szívesen bevonnánk a kertészkedésbe, szerezzünk be számukra kialakított talicskát vagy fűnyírót. Ezek az ártatlan szabadtéri játékok könnyű szerkezetűek, ám biztonságosak és strapabíróak. Ha ügyesen vonjuk be általuk a kicsiket a mindennapi kerti feladatokba, kamaszként valószínűleg nagyobb örömmel fognak segíteni a kert gondozásában.

Ha van esetleg egy dísztavacskánk, amiben nincsen betelepített háziállat, akkor egy-egy játék horgász felszereléssel hamar beavathatjuk gyermekünket a pecázás örömébe egy mágneses pecabot és pár műanyag halacska segítségével. 

Amennyiben a gyerekek megszállott hinta rajongók, kertünkbe fából vagy műanyagból készült hinták is felszerelhetőek - csupán egy megfelelő vázra és a gyerek életkorához igazított ülésre kell figyelni.

A fotó forrása:

Kzenon / Shutterstock.com

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hogyan köss barátságot magaddal?

Hogyan köss barátságot magaddal?

Hibáinkra vagy az erősségekre érdemes koncentrálnunk a változás érdekében? A legtöbbször két végpont között ingázunk: nekem van igazam, a leglegleg-nek hiszem magam, vagy a hibáim tükrében ostorozom magam. A leggyakoribb, hogy hol itt-hol ott vagyok.
46 kütyümentes elfoglaltság nyárra

46 kütyümentes elfoglaltság nyárra

Mivel kössük le a gyerekeket a hosszú nyári napokon? Tablet, telefon és TV helyett próbáljatok ki valamit a listáról!
Relax

Miben rejlik a természet vonzereje? Újabb vitalitástipp a lendületes nyárkezdéshez

Mindannyian szeretünk a természetben kikapcsolódni. Valaki a sport kedvéért, gyorsan átsuhanva a vidéken, akár extrém élményekre is vadászhat. Mások csapatban a közösségélményért kirándulnak.
3 laktató leves akár 30 perc alatt?

3 laktató leves akár 30 perc alatt?

Több kardinális problémával szembesülhet napi szinten egy anyuka, ha a "mit együnk ma?" téma kerül szóba. Az első a „gyorsan valami meleget, laktatót” kérdése. A másik inkább a tálaláskor merül fel: a „már megint ez van? Tegnap is ezt ettük!” – felháborodott gyermekhangon szinkronizálva. Erre a két kérdéskörre alakult ki nálunk ez a „3az1ben” megoldás.
Ugrás az oldal tetejére